Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Hirviö peilissäni
QR-Code dieser Seite

Hirviö peilissäni Hot

- Katsoisit sinäkin peiliin!

Mitä? Mitä peilistä voi nähdä? Kasvot, hiukset, silmät. Sanotaan myös, että silmät ovat sielun peili. Mary katsoi omaa peilikuvaansa silmiin. Ties kuinka monta kertaa hän on tehnyt tämän. Vihreät silmät kuvastivat surua.
- Kerro minulle, onko siellä parempi olla kuin täällä?

Peilikuva nyökkäsi ja viittoi Marya luokseen. Mary painoi kämmenensä peilin sileää pintaa vasten, mutta peilikuva ei tehnyt samoin. Peili väreili ja muuttui lämpimäksi. Pintaan ilmestyivät sanat:

”Muista ehdot:
1. Yhden verisukulaisen sielu
2. Yhden ystävän sielu
3. Yhden vihollisen sielu
Sinä olet erityinen. Sinulla on yhteys toiseen maailmaan, kun täytät nämä ehdot. Jotta sielu takertuu murhaajan sieluun, ennen ihmisen kuolemaa täytyy lausua tämä runo:
Sielun tie kohti toista sielua vie
Toiseen takertuminen harvemmin pelastaa ihmisen
Sielu taas pelastuu, jos vahvempaan takertuu
Ja tiukasti tarttuu.
Jos sinä haluat,
Vien sinut kauas pois maailman liasta
Pois surusta ja kärsimyksestä, pois vihasta.”

Mary käänsi selkänsä peilille. Hän elätteli toiveita paremmasta tulevaisuudesta, mutta häntä pelotti tappaa.
Vähitellen peilikuva alkoi kuitenkin vainota häntä. Mary saattoi ottaa peilin pois seinältään ja kääntää katseensa poispäin muistakin peileistä, mutta hän ei sentään pystynyt lakkaamaan nukkumasta. Joka yö hän näki uudelleen sen, kuinka hänen peilikuvansa viittoi häntä hitaasti luokseen.
Eräänä päivänä Mary ei enää kestänyt peilikuvansa välttelemistä, vaan kohtasi tämän.

- Onko minun pakko tappaa? – kysyi Mary peilikuvalta.

Se nyökkäsi. Peilin pintaan ilmestyi sana:

”Verisukulainen”

Peilikuva painoi kätensä peilin pintaa vasten ja Mary teki samoin. Kuin sähköisku olisi kulkenut Maryn ruumiin läpi. Hän kääntyi hitaasti ympäri ja haki keittiöstä veitsen. Sitten hän puki takin ja lähti kävelemään katuja pitkin. Hänen aivonsa eivät kokonaan tiedostaneet sitä, mitä hän oli tekemässä. Hänen ruumiinsa totteli, mutta ei hänen aivojaan. Mary käveli äitinsä ovelle ja soitti ovikelloa. Kun ovi aukesi, puukko osui suoraan sydämeen. Verta roiskahti Maryn käsille ja takille.

- Sielun tie kohti toista sielua vie
Toiseen takertuminen harvemmin pelastaa ihmisen
Sielu taas pelastuu, jos vahvempaan takertuu
Ja tiukasti tarttuu.
Jos sinä haluat,
Vien sinut kauas pois maailman liasta
Pois surusta ja kärsimyksestä, pois vihasta.

Mary astui ruumiin yli asuntoon. Hän käveli peilin luo ja katsoi kuvajaistaan silmiin. Peilikuva alkoi nauraa karmaisevaa naurua. Hän nauroi ja nauroi. Mary ei pystynyt lähtemään. Hän oli joutunut jo täysin peilikuvansa valtaan.

- Ystävä ja vihollinen, ystävä ja vihollinen… - hän mumisi.

Hän keräsi voimien rippeensä ja iski verisen veitsen keskelle peiliä. Siihen kohtaan, missä peilikuvan tytön sydän olisi ollut. Tyttö alkoi kiljua. Hänen hiuksensa alkoivat muuttua savuksi ja haihtua. Sitten kasvot ja koko muu ruumis. Hän vain haihtui savuna pois. Peili tuli täyteen säröjä ja kun Maryn peilikuvan huuto haihtui olemattomiin, peilin lasi räjähti ja sirpaleet lensivät Maryn päälle.

Marylla ei ollut enää peilikuvaa. Eikä äitiä. Se teki olon tyhjäksi. Niin tarpeettomaksi ja avuttomaksi…

Myöhään illalla tavallista päivärytmiä noudattavien ihmisten jo käydessä nukkumaan, illan halkaisi poliisiauton ja ambulanssin sireeni. Ne ihmiset, jotka viitsivät vaivautua seuraamaan tapahtumia ikkunasta, näkivät, että kaksi poliisia ja neljä lääkäriä katosi neljännen kerrostalon B-rappuun. Todennäköisesti siinä vaiheessa kaikki vähäiset uteliaat katsojat kääntyivät pois ikkunoistaan ja jatkoivat puuhiaan. Mutta jos joku sattui myöhemmin vilkaisemaan ulos oikeasta ikkunasta oikeaan aikaan, hän luultavasti näki lääkäreiden kantavan ulos kahdet valkoisilla lakanoilla peitetyt paarit.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Hirviö peilissäni 2015-08-18 14:21:38 peka
Arvosana 
 
2.0
peka Arvostellut: peka    August 18, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi.

Alku oli minusta lupaus paremmasta. Jotenkin tämä lopahti loppua kohden. Tuli tunne että kirjoittajan kiinnostus aiheeseen loppui kesken kaiken ja sitten vaan äkkiä lopetus. Tapahtumat etenevät nopeasti. Välillä turhankin nopeasti. Lopetus ei oikein minuun kolahtanut. Se tasoltaan paljon huonompi ratkaisu kun aloitus. Harmi.

Kiitos tekstistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Hirviö peilissäni 2015-07-30 18:35:21 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.5
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    July 30, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Väkevä tarina ja sujuvasti kirjoitettu. Minusta pidit kuitenkin turhan paljon kiirettä, tätä olisi kannattanut venyttää paljon laajemmaksi, jolloin yllätyksetkin olisivat iskeneet vahvemmin. Toinen kohta, joka ei kolahtanut, oli päähenkilön nimi, joka minusta turhaan synnyttää ajatuksia toisessa maassa tapahtuvista asioista. Olisi kiva lukea tämä pidempänä versiona, jossa vaikka mukana dialogia ja useamia ihmisiä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Hirviö peilissäni 2015-07-30 09:27:21 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 30, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä on selvästi tarina ja hyvä juoni. Olet silti kiirehtinyt kertoessasi sen. Pidin tavastasi aloittaa kertomus, se sai ajattelemaan. Tykkäsin myös lopusta, jossa siirryttiin kauemmas tilanteesta.

En ymmärtänyt miksi tyttö tappoi äitinsä, jos heti surmasi ilkeän peilikuvan. Toihan se lisää jännitystä juoneen, mutta tarvitset lisää sanoja saadaksesi tekstin toimimaan mahdollisimman hyvin. Eli lisää juttua ja viilausta tekstiin, niin hyvä tulee!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS