Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Tyttö, jolla on hämärä menneisyys
QR-Code dieser Seite

Tyttö, jolla on hämärä menneisyys Hot

Oli todella kylmä herätessäni. Itseasiassa oli todella pimeää. Käännyin ympäri sängyssäni katsoakseni kelloa, 5.30. Potkaisin ison kultaisen nallen pois sängystä. Tiesin, että minun täytyisi mennä. "Oletko valmis?" kysyin kuvaltani peilissä. Nyökkäsin hieman, samoin teki peilin hahmo. Peilissä seisova tyttö näytti epävarmalta. Erilaiselta, kuin sama tyttö vielä kolme päivää sitten.

Avaan kotioveni. Kylmä ja ohut ilma puree nenääni pistellessään samalla poskipäitäni. Tähdet loistavat yläpuolellani. Ne alkavat hitaasti kadota näkyvistä aamun valaistuessa. Juoksen kohti auringonnousua. Se värjää taivaan punaisen, keltaisen ja oranssin eri sävyillä. Tapansa mukaan vanha mies tulee minua vastaan noutajansa kanssa. Kumpikin on vanha ja hidas, mutta yhtä iloisena joka aamu. Mies hymyilee minulle jo kaukaa. Hymy nousee kasvoilleni, vaikka oloni muuten onkin melko masentunut, osin jännittynyt. Hidastan hieman. Noutajan häntä alkaa heilua enemmän lähestyessäni kaksikkoa.
"Luulin jo, että olisit nukkunut tämän aamun, kun sinua ei näkynyt" mies katsoo minuun hymyillen. Hänen kasvonsa ovat ryppyiset, mutta lämpöiset. Kumarrun koiran vierelle.
"Olette aikaisessa" naurahdan hieman vanhan koiran nuolaistessa poskeani. Mies hymyilee sanomatta mitään. Rapsutan koiran kylkeä sen hakatessa selkääni hännällään. Nousen sen viereltä hetken päästä huomattavasti virkeämpänä.
"Tulen käymään iltapäivällä" sanon miehelle lähtiessäni taas juoksemaan. Tiedän, että valehtelen hänelle päin naamaa.

15 minuutin juoksemisen jälkeen musta pakettiauto ajaa ohitseni. En mieti sitä sen enempää, mutta tiedän kyllä mikä se on. Se pysähtyy ehkä sadan metrin päähän minusta. Sivuovi aukeaa, ulos astuu mies.
"Voisitko auttaa meitä?" hän kysyy minulta. Hidastan hieman nyökätessäni vastaukseksi. Seuraavaksi tunnen suuni edessä kankaan, joka haisee kemikaalille. Kaulaani vasten painautuu veitsi. Mies vetää minut sisään pakettiautoon. Viimeinen asia, jonka näen, on hänen siniset silmässä. Vasemmassa silmässä on ohut ruskea raita.
"Sinä" kuiskaan hiljaa silmieni sulkeutuessa.
"Kyllä, minä" mies sanoo. Sen jälkeen menetän tajuntani.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tyttö, jolla on hämärä menneisyys 2016-01-05 14:33:01 Hepa
Arvosana 
 
3.0
Hepa Arvostellut: Hepa    January 05, 2016
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoittajan tyyli ratkaisee omalla kohdallani paljon. Jos pidän jonkun kirjailijan teoksesta, kertoipa se mistä tahansa, pidän saman kirjailijan muistakin teoksista. Olipahan aihe mikä oli.
Tämä tarina herätti mielenkiintoni. Siinä oli jotakin sellaista mikä sai tekstin muuttumaan kuviksi silmissäni. Jos teksti ei muutu kuviksi, sillä ei tee mitään. Kaikki tekstit eivät minulla muutu.

Pikkujuttuja jotka pistää silmään kuten; "Hidastan hieman nyökätessäni vastaukseksi." Minun korvaan kuulostaisi paljon paremmalta. Hidastan hieman ja nyökkään?
Se oikoluku, se oikoluku :)

Pidin, mutta lyhyt ja jäi "auki"

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tyttö, jolla on hämärä menneisyys 2015-11-22 12:18:53 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    November 22, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nopeasti etenevä tarina, jonka lopetus jättää sellaisen vaikutelman, että tähän on tulossa jatkoa? Tai toivottavasti on, koska muuten lopetus olisi hieman vaisunpuoleinen.

Kirjoitat sujuvasti, ainakaan en löytänyt kirjoituksellisia haasteita. Vain nuo numerot voisi muuttaa kirjainmuotoon, esim.
"...katsoakseni kelloa, 5.30." -> "...katsoakseni kelloa, puoli kuusi".
"15 minuutin juoksemisen jälkeen...." -> "Viidentoista minuutin juoksemisen jälkeen..."
koska proosatekstien käytäntö on tällainen.

Itse tarina kaipailee lisää pohjustusta, kun päähenkilöstä ja tapahtumista ei saa näin lyhyen tekstin aikana mitään irti. Ja silloin kun lukija ei saa lukemastaan otetta, tarinaan on vaikeaa samaistua ja se tuntuu hivenen lattealta, vaikka juoni olisikin hyvä. Avaa päähenkilöä ja päähenkilön maailmankuvaa enemmän, niin tarina imaisee paremmin mukaansa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS