Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Liian aikaisin hautaan
QR-Code dieser Seite

Liian aikaisin hautaan

Luku 1 Kaksi ystävystä

Ruoho kasvaa vihreänä Kalifornian Fourth Avenuen varrella. Tien poskessa kohoavat rivitalot valkoisena rivistönä. Niiden punatiiliset katot imevät kaiken auringon porotuksen heinäkuussa vuonna 2008. Collin Lincoln ajaa skootterilla mustat aurinkolasit silmillään. Kaksikymmentä seitsemän vuotiaan Collinin silmissä palaa oikeudenmukaisuutta hakeva katse. Hän huristelee moottoritietä pitkin. Hän pysähtyy saapuessaan yhden rivitaloasunnon kohdalle. Hän sammuttaa moottorin. Collin poistuu satulasta. Hän astelee talon pihan poikki kuistille. Hän soittaa ovikelloa.
Talossa asuu hänen paras ystävänsä William Bates. Saman ikäinen William tulee avaamaan ulko-oven. Hänen mustat piikkisuorat hiuksensa törröttävät joka suuntaan. Williamin kaulassa on musta niittikaulapanta. William on ammatiltaan gootti. Hän on lopettanut työnsä ruokakaupassa uupumuksen takia. Miehen stressi paistaa hänen kasvoiltaan.
Kuusitoista vuotiaana William poti masennusta. Hänellä oli sen lisäksi todettu skitsofrenia. William söi lääkekuurin. Oireet katosivat sen ansiosta äkkiä. Nyt hän hymyilee Collinille irvistäen. Collin tulkitsee ilmeen leikiksi. Hän saa sen jälkeen luvan Williamilta astua talon sisälle.
Heidän ystävyytensä on aina ollut vauhdikasta ja riehakasta. He painiottelevat ja tekevät yhdessä paljon tyhmyyksiä. He rakastavat toisiaan, aivan kuin veriveljekset. Yhtäkkiä, Collin kuulee kännykän piipityksen. Hän avaa sinne saapuneen tekstiviestin. Hän lukee sen. Lähettäjä on hänen tyttöystävänsä Angela.
Collinin ja Angelan tapaaminen on yksinomaan Williamin ansiota. Hän on tutustuttanut heidät toisiinsa. Hän toi Angelan Collinin luokse. Angela tuntee Williamin kouluajoista. Collin ja William eivät käyneet samaa koulua. He suorittivat lukion eri paikoissa. He ihastuivat toisiinsa ensi silmäyksellä. Angelan pitkät mustat hiukset ja valkoinen, sileä iho viehättivät Collinia. Poika rakastui myös tytön sinisiin silmiin.
Angela piti myös Collinin äänestä ja ulkonäöstä. Collin muistutti skeittaria tyyliltään ja ajatuksiltaan. Angela piti myös skeittauksesta. Heitä yhdistivät montakin asiaa. Joten, he päätyivät lopulta seurustelemaan toistensa kanssa. Heistä tuli pariskunta muutaman kuukauden yhdessä olon jälkeen. Sen jälkeen he päättivät mennä kihloihin. Collin kosi Angelaa sormuksen kera. Angela antoi myöntävän vastauksen. Pian kihlauduttuaan, he muuttivat yhteen.


Luku 2 Angela ja Collin

He ostavat yhteisen asunnon Manhattanilta. Se maksaa paljon. Heillä kummallakin oli silti tarpeeksi rahaa säästössä. He asettuvat taloksi hetkessä. Heidän asuntonsa on tilava luksusasunto. Siihen sisältyy suurikokoinen parveke. Heillä on yhteinen makuuhuone. Se sisältää suurikokoisen parivuoteen ja peilikaapit. Keittiö on baarikeittiö. Sen vieressä on olohuone.
Pariskunta viihtyy hyvin uudessa kodissaan. Kotipihan vieressä on skeittipuisto. Siinä, he kummatkin harjoittelevat aamuisin skeittausta. Aurinko paistaa suoraan skeittipuistoon. Collin tapasi sanoa, ettei hän tiennyt mitään sen hienompaa kuin aamuauringon paiste Manhattanilla. Angela ajatteli samoin. Häntäkin kiehtoi maiseman kauneus ja ympärillä seisovat pilvenpiirtäjät. He ovat tottuneet asumaan kaupungissa. Se tuntuu heistä maaseutua kodikkaammalta elinympäristöltä.
Angela ja Collin tekevät paljon asioita yhdessä. He ovat työttömiä. Siten, heillä on paljon aikaa harrastaa kaikkea kivaa. He kävelevät, uivat, pelaavat sulkapalloa, istuvat rantakahviloissa ja käyvät ostoksilla yhdessä. Ulkopuolisista näyttää aivan siltä, ettei heiltä puutu mitään heidän elämästään. Collinin elämää varjostaa silti hänen kuulumisensa noita kulttiin. Hän on ollut kultin jäsen jo kaksi vuotta ennen muuttoa Angelan kanssa yhteen.
Pari kertaa Collin on saanut postiluukkuunsa kirjeen. Kirjeet ovat noitakultin jäseniltä. Ne ovat olleet uhkakirjeitä, joissa Collin on uhattu tappaa. Collin ei tietenkään ota varoituksia todesta. Hän on kuullut, että on sangen tavallista, että liigan jäsenet saavat toisiltaan tappouhkauksia. Harvoin ne edes toteutuvat. Kirjeiden lähettäminen on jengin tapaa pitää jäsenensä kurissa. Heidät kasvatetaan elämään jatkuvan pelon alaisina.
Kirjeistä huolimatta, Collin jatkaa eloaan normaalisti. Hän ja Angela käyvät yhä ulkona liikkumassa ja muualla. Kukaan ei hyökkää heidän kimppuunsa.
Angelan pikkusisko, Cathy, tulee käymään heidän asunnolleen. Cathy opiskelee yliopistossa filosofiaa ensimmäistä vuotta. Häneltä puuttuu asunto. Hän hakeutuu isoveljensä ja tämän tyttöystävän luokse asumaan. Angela tulee hyvin toimeen Cathyn kanssa.
Cathy on vaaleaverikkö ja hänellä on pitkät melkein takapuoleen ulottuvat hiukset. Sataviisikymmentäkahdeksan senttinen Cathy kävelee heidän oven taakseen korkokengissä. Kengät ovat väriltään valkoiset. Niissä on korkoa lähemmäs parikymmentä senttiä. Cathy soittaa ovikelloa. Angela tulee avaamaan oven.
”Hei Angie, mitä kuuluu?” Cathy sanoo.
”Hei Cathy, käy peremmälle.” Angela vastaa.
Hän ilahtuu Cathyn saapumisesta. He siirtyvät baarikeittiöön. Siellä, Collin istuu baaritiskillä. Hän imee sitruuna limonadia pillillä pitkulaisesta lasista. Nähtyään pikkusiskonsa, Collin hymyilee tervehdykseksi. Cathy ei mene halaamaan veljeään. Hän suo silti Collinille leveän virnistyksen. Cathy sanoo: ”Olisiko teillä antaa minulle lasillinen tuota samaa mehua? Minua janottaa.”
”No on meillä antaa. Odota vähän aikaa niin haen sinulle lasillisen.” Angela vastaa.
Angela nousee ylös. Hän käy noutamassa minibaarista sitruunasooda tölkin. Hän avaa sen ja kaataa sen sisällön lasiin. Lasin hän kiikuttaa Cathyn käteen. Cathy kiittää Angelaa. Sitten, hänkin noutaa itsellensä samanlaisen tölkin. He kolme juovat hetken aikaa äänettöminä. Sen jälkeen, Cathy kertoo heille kuulumisensa. Hän kiittää heitä myös heidän vieraanvaraisuudestaan.
Cathy asettuu vierashuoneeseen taloksi. Se on ainut vierashuone, joka asunnosta löytyy. Hän asettaa matkalaukussa tuomansa vaatteet vaatekomeroon. Cathy istahtaa vesisängylle. Hän alkaa laittaa ripsiväriä ripsiinsä. Hänen peilistä katsovat kasvonsa ovat kalpeat. Hän epäilee oman väsymyksensä johtuvan muutosta. Hän ei tiedä, että milloin hän tulee saamaan oman asunnon haltuunsa. Siihen asti, hänen on asuttava veljensä ja Angien kanssa.
Angie ja Cathy eivät tiedä mitään Collinin kuulumisesta noitakulttiin. He elävät onnellisen tietämättöminä. Yhtenä iltana Collin menee pimeän tultua ulos. Hän aikoo tavata kultin johtajan pikaruokalan edessä, bensa-aseman vieressä. Hän ei kerro menostaan mitään Angielle. Angie ja Cathy tuijottavat olohuoneen televisiota Collinin poistuessa asunnolta.
Collin ajaa skootterillaan bensa-asemalle. Hän tunnistaa sen neon valokyltin kaukaa. Hän pysäköi ajoneuvonsa bensa-aseman parkkiruutuun. Sitten, hän astelee pikaruokalan sisälle päässään mustat aurinkolasit. Collin tapaa tuttavansa, kuka istuu ikkunapaikalla loosissa. Johtaja toivoisi voivansa polttaa savukkeen. Kahvilassa tupakointi on kielletty. Hän vinkkaa Collinille kädellään tervehdyksen. Collin nyökkää hänelle hyväksyvästi.
Collinin itsevarmuutta ei mikään murra. Sen huomaavat ulkopuolisetkin hänen eleistään ja ilmeistään. Hän asettuu noitaklaanin päällikköä vastapäätä. He neuvottelevat hetken aikaa. Kahvilan naistyöntekijä luo heihin epäröiviä katseita. Hän ei pidä miesten mustia vaatteita ja outoja rituaali koruja hyvänä enteenä. Hän kääntyy ympäri. Hän alkaa kuurata paistinpannua karhunkielellä.
Ääni saa miehet varuilleen. He tiedostavat olevansa ympäristön saartamia. Nainen myyntitiskin takana voi soittaa poliisille. He saattavat tulla koska tahansa. Collin ja jengin johtaja pelkäävät poliisien yllätyshyökkäystä kaikista eniten. He kummatkin ovat yhä nuoria. Ajatus kiinnijäämisestä kammottaa heitä.
Collinilla on omasta mielestään yhä puhdas omatunto. Hän on harjoittanut noituutta pelkästään rikastumisen toivossa. Hän ei ole kironnut, eikä tappanut ketään. Hän on kuullut pelottavia tarinoita rituaalimurhista ja hautakivien kaadosta. Hän ei aio silti alentua samalle tasolle. Collin meinaa säilyttää maineensa tahriintumattomuuden.
Collin kuulee päälliköltä, että heidän liigansa on paljastunut. Poliisit ovat jo heidän kannoillaan. Uutinen saa Collinin entistä valppaammaksi. Häntä pelottaa se, että jos hänen kätensä likaantuvat äkkiä arvaamatta johonkin leväperäiseen. Hän ei tahdo joutua linnaan teoista, joita hän ei ole itse suorittanut. Hän pitää itseään viattomana ja syyttömänä klaanin uhrina. Kerran sen jäseneksi tultuaan, hänellä ei ole enää takaisin paluuta. Collin tiedostaa senkin asian varsin hyvin.
Collin eroaa päälliköstä. Heiltä kummaltakin jää puoliksi juotu kahvimukillinen baarin pöytään. Heidän on poistuttava ennen poliisien tuloa yö kahveille. Ulkona Collin tarttuu skootteriinsa. Hän ajaa hurauttaa sillä kotia kohti. Päällikkö jatkaa eteenpäin kävellen katua pitkin. Hän huomaa Collinin ajovalot hänen hurauttaessaan päällikön ohi.
Collin palaa asunnolleen. Hän astuu sisään pimeään rappukäytävään. Valot syttyvät katkaisijasta. Hänen kätensä hapuilee porraskäytävän kaidetta. Collin auttaa itsensä yläkertaan. Tultuaan kotiovelle, hän avaa sen avaimella.
Asunnossa Angie ja Cathy nukkuvat sikeästi omissa vuoteissaan. Collinista on helpottunut onnistuneesta paostaan kahvilasta. Hänestä tuntuu kivalta palata vaimonsa viereen nukkumaan.


Luku 3 Cathy

Seuraavana aamuna Cathy herää vuoteessaan. Hän katsoo herätyskelloa yöpöydällä. Sen viisarit näyttävät aikaa varttia vaille seitsemän. Hän aikoo mennä ulos lenkille herättyään. Hän on maannut jo muutaman edellisen päivän vuoteenomana sairastelun ansiosta. Cathy nousee jalkeille. Hänen kuumeinen olonsa on kadonnut. Hän tuntee olevansa voimissaan. Hymy leviää hänen kasvoilleen.
Puettuaan, Cathy menee aamiaiselle. Hän kaivaa aamupalatarvikkeet jääkaapista. Hän lataa kahvinpurut keittimeen. Sitten, hän istuu alas baaritiskille. Hän lukee päivän lehden. Lehden etukannessa lukee: ”Noitakultit riehuvat New Yorkissa jälleen”. Uutisessa ei ole Cathylle mitään varsin uutta. On hän aina tiennyt niiden olemassaolosta. Hän ei usko kulttien koskettavan omaa elämäänsä. Ei hän ainakaan kuulu yhteenkään niistä tietääkseen.
Cathy tökkää lehden pois kahdella etusormellaan. Hän hörppää kahvista loput. Hän nousee lähteäkseen. Hänen on selvitettävä asumistilannettaan. Hän aikoo käydä vierailulla asunnon välitystoimistossa. Siellä, hän saa neuvontaa uskoakseen. Cathylla on asunnonvälittäjän puhelin numero talletettuna matkapuhelimeen. Hän voi soittaa miehelle, milloin vain. Välittäjä on ystävällinen. Hän kohtelee Cathya silkkihansikkain.
Cathylla on kyllä varaa muuttaa uuteen vuokra-asuntoon. Hänellä ei ole silti varaa pelleilyyn raha-asioiden suhteen. Cathy vaihtaa yöpaidan mustaan kotelomekkoon. Sitten, hän laittaa mustat aurinkolasit silmilleen ja astelee ulos kävelylle. Käsilaukussaan hän kantaa asunnonvälittäjän osoitetietoja. Hän aikoo piipahtaa visiitille miehen toimistoon. Cathya ei huvittaisi asua Collinin ja Angien luona kauempaa. Hän vaistoaa heihin liittyvän jotain selittämätöntä ja outoa.
Cathyn havainnot heistä johtuvat Collinin kytköksistä noitakulttiin. Collin pitää makuuhuoneessaan erilaisiin rituaaleihin tarkoitettuja esineitä. Sieltä löytyvät Tarot korttipakka, kristalleja ja pääkallokoriste asunnoltaan. Cathy huomaa olohuoneen hyllyllä seisovan pääkallon. Hän on nähnyt sellaisen useasti aiemminkin. Pääkallo ei herätä hänessä mitään erityisiä tuntemuksia. Silti, hän tietää sen tuovan taloon kuolemaa.
Collinin ympärillä leijuu usein synkkä ilmapiiri. Cathy hahmottaa miehen mustan auran. Se saa hänet huolestumaan Collinin tilasta. Hän kokee aitoa myötätuntoa veljensä pahoinvoinnin takia. Cathy pelkää Collinille voivan tapahtua jotain. Jotkut asiat Collinin elämässä enteilevät huonoa onnea. Collin oli poissaoleva toisinaan. Eikä hän itse osaa aavistaa, että minkälainen tulevaisuus tulee olemaan.
Cathy jakaa aidon huolestuksen veljestään Angien kanssa. Angie kuuntee Cathya totisena. Sama huoli tarttuu häneenkin. Cathy kertoo veljensä kuuluvan noitakulttiin. Hän paljastaa Angielle myös sen, että kultti vainoaa Collinia. Uutinen tulee Angielle uutena. Angien ilme synkkenee.
Angietä haittaa se, ettei hän osaa auttaa Collinia pääsemään vapaaksi. Heidän kummankin elämää varjostaa noitakultin uhka. Collin tekee parhaansa suojellakseen itseään ja kihlattuaan. He eivät keskustele kultista ikinä. He tekevät kaikkensa unohtaakseen sen olemassaolon.


Luku 4 Murha

Päivät kuluvat ja saapuu kesä 2009. Collin ja Angie ovat kävelyllä iltapäivällä. He huomaavat peuran matkan varrella. Se ohittaa heidät juosten. Se ylittää tien. Yhtäkkiä, vastakkaisesta suunnasta moottoritietä kaahaa auto. Auto ajaa peuran yli. Eläin jää vertavuotana makaamaan asfaltille auton eteen. Angie hautaa kasvonsa Collinin hartiaan. Hän puhkeaa kyyneliin. Collin lohduttaa Angieta. Hän silittää Angien hiuksia.
Sitten, he menevät peuran raadon luokse. He raahaavat sen auton kuljettajan kanssa pois tieltä. Kuljettaja kiittää pariskuntaa heidän avustaan. Collin ja Angie poistuvat moottoritieltä sen sivussa kasvavaan metsikköön. Sieltä, he suunnistavat takaisin heidän kotiinsa.
Illalla Collinin ystävä William Bates tulee heidän asunnolleen. William kantaa mukanaan olut laatikkoa. Hän hymyilee mustassa nahkatakissa saapuessaan. Collin avaa ystävälleen oven. Hän toivottaa William tervetulleeksi. He menevät keittiöön. Collin ottaa olut tölkin jääkaapista. He istuvat pöydän ääreen. Miehet alkavat juoda olutta.
Angie silittää vaatteita kylpyhuoneessa. Avonaisen oviaukon kautta hän kuuntelee miesten puheita. He kuulostavat hyväntuulisilta, varsinkin Collin kuulostaa. Sitten, yhtäkkiä he alkavat riidellä. Riita syntyy miesten erimielisyydestä. Angie hätääntyy. Silti, hän jatkaa silittämistä. Hän koittaa keskittyä kankaaseen edessään. Hänen silmänsä tuijottavat siinä esiintyviä ruutukuvioita.
Jonkun ajan päästä, miehet menevät ulos. He vaikuttavat riitaantuneilta, kun Angie ja Cathy huomaavat heidät olohuoneen sohvalta. Naiset jatkavat television katsomista. Miehet menevät etupihan kautta kohti läheistä bensa-asemaa. Collin ei vielä siinä vaiheessa tiedä Williamin aikomuksesta tappaa hänet.
He ottavat toisistaan mittaa bensa-aseman pihalla. He tappelevat käsirysyssä. Sitten, William kaataa Collinin maahan ja kuristaa häntä. Collin on vähällä tukehtua. Lopulta hän saa kuitenkin Williamin sysättyä pois mahansa päältä. Miehet nousevat ylös. Alkaa takaa-ajojahti. William tarttuu Collinia kurkusta takaapäin ja kuristi. Collin iskee nyrkillään entistä toveriaan haarojen väliin. William parahtaa kivusta. Silloin, Collin käyttää tilaisuutta hyväkseen. Hän kaappaa maasta käteensä kiven murikan. Hän viskaa sillä toveriaan.
Kivi osuu Williamin olkapäähän. Collin on tarkoittanut osua sillä päähän. William kohottautuu ylös maasta. Sitten, hän menee Collinin eteen. William sanoo: ”Tuo äskeinen ei tuntunut kovin hauskalta. ”
”No ei sen ollut tarkoituskaan tuntua kivalta. Minä taidan nyt lähteä seuraavaksi.”
”Ei älä mene pois vielä. Toivoisin meidän menevän minun asunnolleni.”
”Ei se nyt tule onnistumaan. Minun on mentävä. Älä seuraa perässäni.”
Collin ottaa jalat allensa. Hän juoksee takaisin bensa-aseman suuntaan. William saapuu hänen perässään. William tarttuu toveriaan olkapäästä. Collin raivostuu. Hän on vähällä motata Williamia kasvoihin. William yllättää hänet alkamalla puhua rauhallisella äänellä. Sitten William suostuttelee Collinin tulemaan hänen asunnolleen. Hän kertoo aikovansa näyttää Collinille jotain.
Lopulta Collin taipuu Williamin tahtoon. Hän suostuu tulemaan Williamin mukana. He menevät korttelin päässä sijaitsevaan kerrostaloasuntoon. Asunto on pimeä ja tyhjillään. William asuu siellä yksinään vuokralaisena. Asunto on sekaisin ja pölyinen. Miehet istuvat alas olohuoneen mustalle nahkasohvalle. Mustat ikkunan verhot on vedetty ikkunoiden eteen.
Pian Collin ja William alkavat riidellä. Samalla Collinille selviää se, että mitä William halusi hänelle näyttää. William ottaa pois mustan teepaidan päältään. Hänen rinnassaan koreilee musta tatuointi. Siinä lukee: ”I love you Satan”. Collin on kauhuissaan. Nauraen William antaa paidan pudota alas. Sitten, hän katsoo Collinia silmiin. Collin laittaa merkille hänen ivallisen katseensa.
Yhtäkkiä, William vetää esille puukon. Hänen toinen kätensä käy hänen selkänsä takana vaivihkaa noutamassa puukon. Sitten, hän sysää sen terän suoraan Collinin rintaan. Collin lamaantuu kivusta. Hänen pupillinsa laajenevat ensin. Sitten, silmäluomet painuvat umpeen. Collin kuolee iskusta. Puukko on lävistänyt hänen sydänlihaksensa. Hän kuolee kauhusta ja tuskasta.
William ei kadu tekoaan. Hän on tyytyväinen uhrattuaan veriveljensä Saatanalle. Se oli hänen alkuperäinen ajatuksensa hänen tuotuaan Collinin asunnolleen. Surmata hänet aivan kuin peuran.
William hankkiutuu ruumiista eroon äkkiä. Hän vie sen mattoon käärittynä auton takakonttiin. Sinne se mahtuu juuri ja juuri. Sitten, hän ajaa auton jyrkänteelle. Sen alapuolella on meri. Hän viskaa ruumiin alas jyrkänteeltä. Se uppoaa aaltojen sekaan. William katsoo tyytyväisenä sen vajoamista pinnan alle. Silti hän katuu pian tekoaan. Collin oli ennen hänen paras ystävänsä.


Luku 5 Kuoleman lähettiläs

Kuolema kohtaa Collinin odottamattomalla tavalla. Hänen kuolemansa raakuus puistattaa jopa Williamia. Jälkeenpäin William menee shokkiin. Hän tiedostaa tekonsa. Kauhu lamaannuttaa hänet. Hän käpertyy kotinsa sohvalle sikiöasentoon. Hän pelkää poliisien keksivän hänen pahuutensa.
Kuoleman lähettiläs ei välitä. Se vei jo Collinin mennessään. Seuraavaksi se aikoo tappaa Williamin. William on jo kutsunut Kuoleman taloonsa. Hänelläkin on pääkallo tuhkakuppi, pääkallo koriste kirjahyllyssään sekä muita rituaali esineitä. Hän on ollut saatananpalvoja jo teini-iästä asti.


Luku 6 Cathyn kosto

Cathy on surullinen kuultuaan uutisen Collinista. Kukaan ei tiedä, että missä poika on. Collinin ruumista ei ole löydetty. Kukaan ei tiedä, että hänet on heitetty mereen. Cathy, Angie ja heidän tuttavansa epäilevät, että hänet on kidnapattu. He ovat lukeneet lehdistä, että ihmisiä katoaa joskus salamyhkäisesti. Tieto ei naurata heistä ketään.
Cathy on katkera veljensä katoamisesta. Yhdessä, he ilmoittavat asiasta poliisille Angien kanssa. Angie on myös hyvin huolissaan. Hän kertoo Cathylle nähneensä unia siitä, miten Collin on saanut surmansa tapossa. Unissa William tappaa veitsellä Collinin. Angie puhuu epäilevänsä Williamin vilpittömyyttä. Angie ja Cathy eivät ole koskaan pitäneet kauheasti Williamista.
Cathyn päässä muodostuu myös teoria Williamin syyllisyydestä Collinin katoamiseen. Angien näkemät painajaiset saavat Cathyn janoamaan kostoa. Cathy ei epäröi kostaa Williamille. Hän tietää, että missä William asuu. Urheasti, Cathy menee Williamin asunnon edessä olevalle parkkipaikalle. Hän huomaa Williamin auton. Cathy on tuonut mukanaan lekan. Sillä hän hakkaa Williamin autosta lasit rikki. Tuhottuaan auton, Cathy kiiruhtaa pois paikalta.
Hän ihmettelee itsekin tekonsa urheutta. William olisi voinut tulla paikalle hetkenä minä hyvänsä. Cathy tajuaa asiat salaman nopeasti. Hän pakenee tiehensä yhtä vauhdikkaasti. William ennättää paikalle Cathyn jo poistuttua. Hän saa raivokohtauksen nähdessään auton. Kaikki sen ikkunat ovat rikki ja konepellissä on syvä lommo. William poistuu takaisin sisälle. Hän aikoo tehdä asiasta poliisille rikosilmoituksen.


Luku 7 Angela saa tietää totuuden

Angie ihmettelee Collinin poissaoloa. Viikon odottamisen jälkeen, hän alkaa epäillä, että hänet on kidnapattu tai surmattu. Angie tekee kolmen päivän odotuksen jälkeen katoamisilmoituksen Collinin poissaolosta. Poliisit ottavat hänen kertomuksensa tosissaan. Konstaapeli lupaa Angelalle tehdä parhaansa pojan löytämiseksi. Tieto lohduttaa Angieta jonkun verran.
Silti, Collinin puuttuminen kalvaa hänen sisintään. Angie ei saa rauhaa. Levottomana hän pyörii asunnossaan edestakaisin. Cathy käy hänen luonaan päivittäin. Yhdessä, he pohtivat ratkaisua Collinin saamiseksi takaisin.
Poliisit etsivät Collinia kaikkialta joen rannasta. Williamista on tehty heille havainto joenrannassa. Poliisit suunnistavat sinne tutkimaan joenuomaa. Yksi heistä huomaa Collinin ruumiin kelluvan joen päällä. Ruumis on vitivalkoinen ja turvonnut. Levää pursuaa ulos avonaisesta suusta. Poliisit nostavat ruumiin pois vedestä. He tuovat sen paareilla ruumishuoneelle.
Angie ja Cathy kuulevat pojan löytymisestä poliiseilta. Tieto järkyttää heitä suuresti. Poliisit kertovat heille aikovansa tehdä ruumiinavauksen. Naiset antavat toimenpiteelle suostumuksensa. Myöhemmin heille selviää kuolinsyy. Collin on murhattu raa’asti rintaan puukottamalla.
Angie on hyvin järkyttynyt uutisesta. Hän harkitsee jo itsemurhaa. Collinin kuolema on vienyt häneltä syyn elää. Hän aavistaa oman turvattomuutensa. Se saa Angien käpertymään kuoreensa entistä tiiviimmin. Murhaaja saattaa tulla tappamaan hänetkin. Hän on takuulla kammottava tyyppi. Angie ajattelee.
William soittaa. Angie vastaa puheluun. William ilmaisee olevansa huolestunut. Angie kutsuu hänet tulemaan luokseen. William suostuu. Hän saapuu Angien kotiin tuota pikaa. Hän lohduttaa Angieta parhaansa mukaan. Yhtäkkiä, William alkaa suudella Angieta. Angie ei ole yllättynyt. Hän ei myöskään vastustele.
Angien puhelin soi. Soittaja on Cathy. Angie nostaa ylös luurin. Cathy kertoo hänelle karmivan uutisen. William tappoi Collinin veitsellä. Poliisien tutkinnassa selvisi, että William on syyllinen. Sitten Angien naama valahtaa kalpeaksi. Hän suhtautuu asiaan kauhuissaan. Hän päättää paeta. Cathy neuvoo häntä pakkaamaan matkalaukun ja häipymään pois maasta.
Hätääntyneenä Angie pudottaa luurin kädestään. Luuri jää roikkumaan langastaan. Angien palaa olohuoneeseen. William istuu nojatuolissa. Williamin silmät tutkailevat häntä. Angie vaikuttaa säikähtäneeltä. William kysyy: ”mikä hätänä?”
”En minä tiedä. Sinun on nyt lähdettävä. Painu ulos täältä!” Cathy alkaa kiljua.
”Mikä nyt on hätänä?” William tivaa.
”Sinä tapot Collinin. Sinä murhasit minun rakkaan puolisoni.”
”No en minä ole sellaista tehnyt. Miten sinä voit sanoa tuollaista?”
”Valehtelija sika!” Angie kiljuu.
William poistuu asunnosta. Angie vajoaa olohuoneen lattialle ja itkee. Pian sen jälkeen hän menee soittamaan poliisille.


Luku 8 Angelan pakomatka Meksikoon

Angie kertoo poliisille Williamin vierailusta puhelimessa. Poliisi lupaa tulla tutkimaan asiaa Angien kotiin. Puhelun jälkeen Angie soittaa Cathylle.
Cathy näkee ystävänsä tuskan. Hän ehdottaa Angielle pakomatkaa. Angie suostuu ehdotukseen. Hän aikoo siirtyä autollaan Meksikoon. Se sijaitsee tarpeeksi kaukana hänen kotikaupungistaan. Sinne, hän ei tahdo enää kuuna päivänä palata takaisin. Angie matkustaa Meksikoon lentokoneella. Cathy auttaa häntä hankkimaan lentolipun lentoyhtiön kotisivulta. Angie pitää tuuriaan hyvänä. Hänellä on yhä tarpeeksi varaa kustantaa lentolippu.
Hän saapuu Meksikon lentokentälle. Sieltä, hän löytää tiensä taksitolpalle. Angie tuo mukanaan vain sen verran, kun hän tarvitsee. Hänen matkatavaransa ovat sullottu keskikokoiseen, ruskeaan matkalaukkuun. Laukku pitää sisällään hänen vaatteitaan, meikkejään ja kenkiään. Valokuvakamerankin hän on pakannut laukkuun paitaan käärittynä.
Hotellille päästyään, hän purkaa matkatavarat kaappiin. Angie on tyytyväinen vaatevalikoimaansa. Onneksi, hänellä otti sentään edes kasan hienoja asuja matkaa varten. Koristautuminen lohduttaa häntä edes vähäsen.


Luku 9 Santa Muerte

Angie huomaa pian sen, että Meksikossa on kaikenlaista nähtävää. Vain jotkut ihmiset kuuluvat kirkkoon. Monet ihmiset palvovat Santa Muertea kristinuskon sijaan. Angie pelästyy nähdessään Santa Muerten luurangonkasvot. Ne eivät herätä hänessä ensin muuta, kun kauhua. Vähitellen, hän tottuu kaikkialla näkyviin Santa Muerten patsaisiin ja kuviin. Ne saavat hänessä aikaan huvittuneisuutta. Jopa Angie antaa Santa Muertelle lahjoja ja ruokaa. Hän toivoo ystävyyttä hahmon kanssa, kuka lupaa auttaa häntä.
Elämä ja kuolema sekoittuvat yhdeksi Angien mielessä. Hän on kohdannut kummankin elämässään. Hän näkee öisin unta Collinista. Hän keskustelee Collinin haamun kanssa. Keskustelut ovat miellyttäviä. Unissa Collin kertoo Angielle kaikenlaista. Hän sanoo myös yhä rakastavansa Angieta. Angie ei tiedä nähneensä unta, kun vasta aamulla herättyään.
Silloin hän herää iloisena. Collinin kanssa keskusteleminen on lohdullista. Herättyään, Angie ei muista uniensa tarkkaa sisältöä. Kuitenkin, hän tietää vierailleensa tuonpuoleisessa edellisenä yönä. Kuvat Collinin kasvoista vilkkuvat hänen mielessään.


Luku 7 Williamin kuolema

Syyllisyys painaa Williamia. Hän katuu Collinin surmaamista. Hän ei itsekkään ymmärrä, että miten hän pystyi veritekoon. Hän tietää sen, että on liian myöhäistä enää katua. Hänen on kannettava vastuu teostaan. Hänen on myös kärsittävä tappio. William päätyy tekemään itsemurhan. Olemassaolo käy hänelle sietämättömäksi. Hän ottaa yliannoksen unilääkettä alkoholin kera. Sitten hän nukkuu pois olohuoneensa nojatuolissa.
Hänet löydetään kuolleena kahden vuorokauden kuluttua. Naapuri on kuullut Williamin koiran ulvontaa asunnosta. Naapuri epäilee Williamia eläinrääkkäyksestä. Silloin hän soittaa paikalle poliisit. He tunkeutuvat asuntoon hajottamalla oven. William löytyy kuolleena olohuoneesta. Koira astelee häntäänsä heiluttaen poliiseja vastaan. Se suree silti kuollutta isäntäänsä.
Poliisit vievät Williamin ruumiin ulos asunnosta. He kuljettavat sen ruumishuoneelle oitis. Siellä William joutuu ruumiinavaukseen. Hänen kuolinsyynsä selviää.


Luku 8 Hautajaiset

Sukulaiset järjestävät Williamin hautajaiset. Ne pidetään kolmen päivän sisällä hänen löydyttyään asunnosta. Williamin suku kokoontuu hautajaiskappeliin. Sinne Cathy saapuu herjaamaan Williamin ja koko hänen sukunsa. Hän sylkee päin Williamin kasvoja. Sitten Cathy ottaa käteensä kivenmurikan maasta. Hän viskaa sen arkkua kohti. Kivi iskeytyy arkun kylkeen ja kimpoaa siitä. Cathy nauraa voitonriemuisesti. Hän poistuu kappelista saman tien. Williamin sukulaiset katsovat kauhuissaan hänen jälkeensä. He käyttäytyvät kuin itse piru olisi riehunut heidän poikansa muistotilaisuudessa.

Luku 9 Angela kuulee Williamin hautajaisista

Cathyltä Angie saa tiedon Williamin hautajaisista. Cathy tulee Angien luokse käymään. Cathy kertoo uutiset kahvipöydässä. Angielta pääsee nauru. Hän on ikionnellinen kuultuaan Williamin poismenosta. Se tietää sitä, että hänen elämässään vaara on ohi.


Luku 10 Angelan kotiinpaluu

Angela palaa takaisin Kaliforniaan. Williamin kuoltua on hänen olonsa taas turvallinen. Hän uskoo siihen, ettei mitään vastaavanlaista kuin Collinin kuolema tule tapahtumaan. Angien rahat ovat lopussa. Hän käyttää viimeiset setelinsä lentolippuun. Hän matkustaa koneella Meksikosta Los Angelesin kentälle. Sieltä hän palaa kotiinsa. Vaarat ovat ohitse. Näin Angie kuvittelee.
Hän tuntee Collinin hengen läsnäolon yhä elämässään. Collin tarkkailee häntä näkymättömänä. Angielle tunne Collinin läsnäolosta tuo turvallisuutta. He ovat yhä erottamattomia Angien mielikuvituksessa.
Kotiin palattuaan Angie soittaa Cathylle. Cathy vastaa puheluun. He sopivat tapaamisen Cathyn luona. Cathy on löytänyt uuden vuokra-asunnon. Hän on muuttanut siihen asumaan viikko sitten. Angie kirjoittaa ylös talon osoitteen. Sitten, hän suuntaa Cathyn asunnolle.
Heidän kohtaamisensa sujuu hyvin kuten aina. Cathy ja Angie ovat parhaat ystävykset. Yhdessä, he onnistuivat päihittämään murhaajankin. Angie puhuu Cathylle hänen ja Collinin tapaamisesta unissa. Cathy näyttää kiinnostuneelta kuunnellessaan. Hän ei ole kokenut mitään vastaavanlaista.
Sitten, ystävykset siirtyvät puistoon kävelylle. He menevät sinne kaksistaan. He ostavat jäätelöä matkan varrella sijaitsevasta kioskista. He kävelevät pitkin puiston polkua. He asettuvat vierekkäin penkille istumaan. He syövät jäätelönsä. He katsovat edessä kulkevia ohikulkijoita.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.5  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Liian aikaisin hautaan 2018-03-26 19:06:25 Kirja * hiiri
Arvosana 
 
2.0
Kirja * hiiri Arvostellut: Kirja * hiiri    March 26, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen aiempien kommentoijien kanssa samaa mieltä ja ajattelin huomauttaa sen että olet yhdessä kohdassa menossa luku yhdeksässä ja hyppäät siitä luku seitsemään. En tiedä mitä siinä kohtaa kävi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Liian aikaisin hautaan 2018-03-26 05:15:37 iBOB
Arvosana 
 
1.5
iBOB Arvostellut: iBOB    March 26, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tästä sanoisin samoista asioista, kuin mitä jo totesin erääseen aiempaan tarinaasi. Idea on ihan hyvä, mutta toteutus on puutteellinen. Komppaan boxoa siinä asiassa, että sinun pitää rauhoittua. Mieti mitä kirjoitat, miten sen kirjoitat ja tarkista se sitten vielä ainakin kerran läpi. Yksittäiset lyhyet pätkälauseet sopivat kohtauksiin, joissa luodaan tapahtumaan painostava ilmapiiri, mutta niillä ei kannata täyttää koko tarinaa, sillä sellaista on kohtuuttoman uuvuttavaa lukea. Eräässä kohdassa sanotaan, että Cathy olisi Angelan pikkusisko, mikä ei tainnut olla tarkoitus sillä sehän saattaisi Angelan ja Colinin suhteen hyvin omituiseen valoon. Tällaisten aivopierujen välttämiseksi kannattaa olla hieman huolellisempi tarinaa kirjoittaessa

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Liian aikaisin hautaan 2018-03-25 22:47:20 boxo
Arvosana 
 
1.0
boxo Arvostellut: boxo    March 26, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sorry nyt vaan mutta aika surkeita nämä sun tarinat...yhdyssanat päin persettä..liian lyhyitä lauseita... pilkut päin veetä jos niitä yleensä onkaan. Tapahtumat pomppii sinne sun tänne ihan vailla järkeä..eihän tommosissa viiden ja kolmen sanan lauseissa oo mitään tolkkua. Rauhoitu ihminen hyvä jo.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS