Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Varpunen jouluaamuna
QR-Code dieser Seite

Varpunen jouluaamuna Hot

Viileä tuulahdus saa hiukseni heiilahtamaan silmilleni. Ajatuksiini vajonnenaa kävelen vailla määnpäärää ja sipaisen hiussuortuvan korvani taakse. Ilta on hiljainen. Kuulen vain kuinka askeleeni narskuvat ensilumella ja lentokoneen, joka lentää jossakin kaukana. Hitaasti kävelen eteenpäin ja hyräilen hiljaa varpunen jouluaamuna. Saavun pieneen venesatamaan ja istahdan suurelle kivelle. Katselen tyyntä merenpintaa ja lämpimät kyyneleet valuvat poskiani pitkin. En tiedä miksi itken, mutta se helpottaa, aivan kuin suuri kivi siirtyisi sydämeltäni. Kuulen askeleet jonkin markan päästä. Kuivaan kyyneleeni nopeasti ja jään tuijottamaan merta, kuin en huomaisikaan tulijaa. Askeleet pysähtyvät aivan kiven viereen, syrjäsilmällä näen, kun joku istuu seurakseni kivelle. Hetken on hiljaista, eikä kumpikaan puhu sanaakaan. Tulija, poika rikkoo hiljaisuuden. Hän kysyy miksi itkin. Katson häneen, mutta poika tuijottaa merta. Hänen luonnonkiharat tummat hiuksensa heiluvat lähes huomaamattomasti. Hän kääntää taivaansiniset silmänsä minuun. Katse on lämmin. Tajuan hänen odottavan vastausta. Peläten rikkovani taian, kuiskaan hiljaa etten tiedä. Poika hymyilee ja nyökkää. Hän kääntää taas katseensa merelle ja minä jään tuijottamaan vaivihkaa hänen komeita piirteitään. Lihaksikas vartalo, hän on suunnilleen 180cm pitkä. Kulahtanut vihreä takki ja mustat farkut. Hän on kuin enkeli. Punastun ajatuksiani. Poika huomaa sen. Hän hymyilee kiusoitellen ja ojentaa kätensä. Kun tartun siihen, hän sanoo nimekseen Juuso. Nopeasti sanon oman nimeni ja irrotan käteni. Sitä kihelmöi. Poika sanoo nimeni olevan lähes yhtä kaunis kuin itse olen. Punastun uudelleen. Hän katsoo suoraan silmiini, hymyilee pienesti ja sitten suutelee hellästi poskeani. Painaudun lähemmäksi häntä ja hän suutelee tällä kertaa suutani, hän maistuu kanelilta. Vastaan suudelmaan. Se kestää vain hetken, mutta taika pysyy. Painaudun vasten poikaa ja hän silittää hiuksiani hiljaa ja hyräilee varpunen jouluaamuna. Kyyneleet virtaavat taas poskiani ja hymyn kate huulillani paljastaa niiden olevan onnen kyyneleitä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.7  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Varpunen jouluaamuna 2015-05-28 09:25:30 jooneski
Arvosana 
 
5.0
jooneski Arvostellut: jooneski    May 28, 2015
  -   Kaikki arvostelut

oli ihan hyvä lukuunottamatta pieniä virheitä :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Varpunen jouluaamuna 2014-11-26 20:05:49 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    November 26, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Hitaasti kävelen eteenpäin ja hyräilen hiljaa varpunen jouluaamuna" -> Tosiaan laulun nimi alkaa isolla, kuten Jästipää sanoi, mutta muotoilisin tämän toisin, nyt se on aika tönkkö.

"hymyilee pienesti", onko tämä jokin murrejuttu vai...? Täällä on muutama muukin kirjoittaja, joka kirjoittaa näin. En ole ennen sitä kuullut ja minusta se on tosi outo sanayhdistelmä. Miten voi hymyillä pienesti? Miten olisi vähän, hieman, osittain?

"Kyyneleet virtaavat taas poskiani", tämä on jäänyt kesken.

Tarina on herkkä. Se eskaloituu aika nopsaa tahtia. Romanttisen olon luo ehkä enemmänkin päähenkilön fiilikset merestä. Kuvailet hyvin. Panosta juoneen. Tarkista moneen kertaan teksti ennen kuin laitat sen tänne, näin saat kirjoitusvirheet minimoitua ja niiden takia teksti ei vaikuta kömpelöltä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Varpunen jouluaamuna 2014-11-26 18:46:33 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    November 26, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kaunis ja herkkä kertomus. Hyvin kuvailet tunnelmaa ja saat pienillä jutuilla romanttisen ilmapiirin tarinalle. Uskottava tarina ja sulavasti etenevä. Se jäi mietityttämään, että miksi nainen alussa itki, ennen kuin poika tuli vierelle.
Kieliopillisesti mielestäni varsin hyvä teksti, mutta joitain oikeinkirjoitusjuttuja, liekö kiireellä ollut osuutta asiaan:

vajonnenaa = vajonneena
määnpäärää = päämäärää
Hitaasti kävelen eteenpäin ja hyräilen hiljaa varpunen jouluaamuna. -> Laulun nimi isolla alkukirjaimella eli Varpunen jouluaamuna
Kuulen askeleet jonkin markan päästä. = ...matkan päästä

Sitten pari muuta juttua...

Lihaksikas vartalo, hän on suunnilleen 180cm pitkä. -> Tämä lause kuulosti hieman kömpelöltä. Tällaisessa tekstissä ei minusta kannata määritellä noin tarkasti pojan pituutta. Tämä hieman latisti lukijan kokemusta eli mainitsisin vain, että poika oli pitkä.

Se kestää vain hetken, mutta taika pysyy. -> Tässä myös minusta hieman kömpelö kohta eli "taika pysyy". Minusta tuo pysyy viittaa konkreettiseen pysymiseen eli esim. Taulu pysyy seinällä. Tässä lauseessa korvaisin pysyy sanan säilyy sanalla.

Hieno teksti kaiken kaikkiaan ja mukava, että joku tuo tälle sivustolle romantiikkaakin... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS