Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Et voi! (Loman jälkeistä töihinpaluumäkätystä...)
QR-Code dieser Seite

Et voi! (Loman jälkeistä töihinpaluumäkätystä...)

Tollon kaupungin elävä legenda Hanna Jade ja kaverit jotka eivät todellakaan olleet hiljaa.


Kai se on sitten pakko. Ei auta mikään. Joten kaverit hei. On aika pitää kokous joten keskeyttäkää omat hommat hetkeksi ja kuunnelkaa nyt. Minulla on ikävää asiaa kaikille. Elokuu loppuu ensi viikon jälkeen. Winter: ”No mutta. Niinpä tekee. Tuo on toki hieno huomio mutta mitä väliä sillä on?” Voi muru. Se tarkoittaa sitä että pitää palata oikeisiin töihin. Winter: ”Et voi tarkotttaa tuota. Vastahan loma kunnolla alkoi. Kaikki hauskuus alkoi ihan vasta. Et voi olla niin julma että pakotat nyt takaisin tylsiin töihin kun minulla on kaikki ne hauskat novellit aivan kesken. Et voi.” Olen todella pahoillani muru. Mutta työt on tehtävä.

Ja koska teemme kaikki siis kaikki töitä yhdessä niin se tarkoittaa myös sinua Ann rakas. Kamera on jätettävä nyt vähäksi aikaa rauhaan. Anne: ”Ei. Ei. EI. En voi lopettaa nyt. Vastahan kamera saatiin toimimaan. En ole ehtinyt kuvata vielä kuin puiston ja rannan. Enkä niitäkään kokonaan. Et voi vaatia tätä minulta. Et voi.” Voi pyhä Luoja. Me emme ole kedon kukkia rakas. Me olemme ihmisiä ja ihmisen on tehtävä töitä jos mielii saada ne pari karkkipussiaan viikossa. Ja sinähän pidät kovasti karkeista. Joten sinunkin on tehtävä jotain niiden eteen.

Kaksi hoidettu, kaksi jäljellä. Hell kiltti. Yritä nyt oikein kovasti olla ratkeamatta raivosta mutta sinunkin on nyt unohdettava hetkeksi ne musiikkivideosuunnitelmasi. Tarvitsen myös sinua tarinoihin. Hellene: ”Ei! Miljoona kertaa ei! Olen vasta alussa eka videon suunnitelmassa ja siitä on tulossa yksi parhaista. Esitän painavimman vastalauseeni ja jos pakotat minut töihin niin en taatusti sano yhtäkään sanaa niihin. Vannon etten sano. Et voi pakottaa nyt. Et voi.” Minun on siis pakko muistuttaa että olen edelleen Pääjehu ja sinä itse äänestit omalta ääneltäsi minut siihen. Sinä palaat töihin ja teet oman osasi niistä. Saat valittaa minkä kerkeät mutta teet oman osasi ja sillä selvä Hell hyvä.

No nyt pahin on vihdoin ohi. Queen N. Tarvitsen sinua taas töissä koska loma on nyt ohi. Nina: ”Mitä? Tämä ei voi olla totta. En voi nyt ajatella mitään täysin turhia juttuja kun olen kohta selvittänyt maailmankaikkeuden tarkoituksen. Minun aivojani ei ole tarkoitettu pieniin mitättömiin valheellisesti kaupalliseen muotoon puettuihin keskitason syvällisiin juttuihin vaan tekemään laajaa ja perinpohjaista tutkielmaa Einsteinin ihmisyydestä. Et voi pakottaa aivojani takaisin keskinkertaiseen ajatteluun. Se on rikos ihmiskuntaa vastaan. Et voi.” Sinäkin Brutukseni? Muilta tätä saattoi odottaa mutta että sinultakin? Voit aivan vapaasti ajatella töissäkin niin älykkäästi kuin haluat joten sinulla ei ole mitään valittamisen aihetta.

No niin ystävät hyvät. Eihän se ollut niin kauheaa? Tiedän toki että vuosi on ollut vaikea meille kaikille ja että loma tosiaan oikeastaan alkoi vasta ja että kaikilla oli niin hauskaa mutta töissäkin on hauskaa. Yrittäkää muistaa se. Ja koska minä en todellakaan ole hirmuhallitsija niin olen ajatellut kaikkea. Olen tehnyt tarkan viikkosuunnitelman töiden ja hauskanpidon kesken. Olen laskenut käytettävän ajan ja sovittanut siihen kaikkien jutut. Elämä ei ole pelkkää työtä vaikka se itsessään jo onkin maailman paras ja hauskin työ.

Olen nyt toteuttanut toiveitanne ja juoksuttanut teitä ja itseäni eri harrastuksissamme mutta nyt on todellakin aika palata takaisin töihin. Eka kirja on saatava joskus valmiiksi. Olen iloinen että kaikilla on omia juttujaan mutta meidän täytyy muistaa myös kaikkien yhteinen juttu. Ja minähän se suurimman osan niistä töistä teen. Tiedätte kyllä sen oikein hyvin. En vaadi teiltä kohtuuttomia ja tiedätte kyllä senkin. Elämä on sekä työtä että hupia. Tasan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Et voi! (Loman jälkeistä töihinpaluumäkätystä...) 2020-08-26 16:50:37 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 26, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli hauska! Lukiessani yritin eläytyä skitsofreenikon päähän ja kuulla nuo kaikki eri äänet päässäni. En tiedä oliko eläytymiseni yhtään sinne päinkään, mutta hauska kokeilla kuitenkin.

Vinkkinä, niin olisit ehkä voinut alkuun sanoa lyhyesti että mistä tässä on kyse, että ollaan skitsofreenikon pään sisällä tms. Jos en olisi lukenut Hymy-tekstiäsi ja sitten siihen kirjoittamaani kommenttin antamiasi vastauksia, niin tähän olisi ollut paljon vaikeampi päästä sisään. Auttoi hirveästi kun osasin asettaa tämän heti jonkinlaiseen kontekstiin.

Yksi mitä en tässä tajunnut oli, että kuka tuo Brutus oli? Koitin katsoa oliko tätä mainittu kuin tuossa yhdessä kohdassa, enkä löytänyt. Se meni siis ohi, mutta muuten uskoisin pysyneeni mukana näiden eri äänien välisessä kamppailussa. Hauskimmalta ehkä kuulostaa Queen N/Nina.

Tämä oli hyvä lause: "Elämä ei ole pelkkää työtä vaikka se itsessään jo onkin maailman paras ja hauskin työ."

Ja niin, sitten ehkä en olisi laittanut tätä tuohon Mielipiteet-osioon. En tiedä onko sille minkäänlaista ohjeistusta että mitä mihinkin osioon oikeasti kuuluisi laittaa, mutta itse sanoisin että tämä olisi ehkä enemmän Muut-kamaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Et voi! (Loman jälkeistä töihinpaluumäkätystä...) 2020-08-26 06:00:09 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    August 26, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen aihevalinta. Sikäli kun oivalsin, tässä tarinassa ollaan työstämässä kirjallista taosta ja herätellään tarinan roolihenkilöitä loman jälkeen omiin osasuoritteisiinsa.

Tuore ajatusmalli ja sen toteutus, jossa piilee myös mahdollisesti toinenkin sisällöllinen merkitys. Ehkä hieman kevyemmin roolitettuna, tai sitten juuri päinvastoin.

Tekstikokonaisuus on miellyttävää luettavaa, koska kirjoittaja on selvästi nähnyt vaivaa kieliasun muotoilussa helposti omaksuttavaan muotoon. Tai ehkä ei sentään vaivaa, koska kielellinen ilmaisu paljastaa sen, että kirjoittajalla on paljon kokemusta tekstin tuottamisesta ja se muotoutuu luontevasti ilmiasuunsa.

Joka tapauksessa tälläistä tekstiä on mukavaa lukea, koska se imeytyy lukijansa mielikuviin suoraan, eikä sitä tarvitse lukijan puolelta enää työstää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS