Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Lehmän ystävä
QR-Code dieser Seite

Lehmän ystävä Hot

Rakastan lehmiä. Olen lapsesta asti rakastanut niitä. Mielestäni ne ovat kauniita eläimiä, joilla on viisaat silmät ja hyvä sydän. En ole ikinä juurikaan ollut näiden eläinten kanssa tekemisissä, oikeastaan vaan kesäisin maalla pääsen niitä näkemään. Mutta silloin otan niistä paljon valokuvia, juttelen niille ja katselen niiden touhuja, kun ne laiduntavat ulkona. Minulle tulee rauhallinen ja hyvä olo lehmien lähellä. Jotkut pitävät minua outona tämän takia. Minä en pidä itseäni outona, jonkun lempieläin on koira ja minun on lehmä.

Muistan lapsuudestani parhaan kaverini 10v. syntymäpäiväjuhlat, jotka olivat naamiasteemalla. Juhlissa oli meidän koko luokkamme ja kaikki olivat pukeutuneet erilaisiin asuihin. Paras kaverini oli pukeutunut Minni Hiireksi. Joku toinen oli pukeutunut prinsessaksi, joku oli pupuksi ja joku oli muistaakseni merirosvoksi. Minä olin tuona päivänä lehmä. Äitini kysyi minulta monta kertaa, että haluanko todella pukeutua lehmäksi, kun voisin olla päivän vaikka Lumikki tai Helinä-keiju. Mutta halusin ehdottomasti pukeutua lehmäksi. Joten äitini osti minulle eräästä Helsingin naamiaisliikkestä haalarin, jossa oli musta-valkoinen lehmäkuosi. Kangas oli ihanan pehmeää ja siinä tupsullinen lehmän häntä. Asuun kuului myös panta, jossa oli lehmän korvat. Olin varmaan maailman onnellisin tyttö, kun poistuimme liikkeestä lehmäpuvun kanssa.

Naamiaisissa pojat vähän ilkkuivat minun asuani, mutta en välittänyt pätkääkään. Rakastin lehmäasuani ja viihdyin siinä todella hyvin. Minulla oli kivaa. Naamiaisten jälkeen minua alettiin sanomaan lehmäksi. Meidän luokkalaiset pojat aloittivat sen ja halusivat kai pilkata minua. Mutta minä en ottanut sitä pilkkana, vaan pidin tästä nimityksestä valtavasti. Pian koko luokka siis kutsui minua lehmäksi. Jos en väärin muista, niin joskus kai opettajammekin kutsui minua lehmä-nimellä. Ylä-asteelle siirtyessä tuo nimitys jäi pois, mutta jotkut lapsuuden ystäväni muistavat kutsua minua lehmäksi vielä tänä päivänäkin.

Minulla on tuo naamiaisasu tallella kellarissani. Eikä naamiaisjuhlat olleet ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun pukeuduin lehmäksi. Usein jos olin yksin kotona, vaeltelin ympäri kotiamme lehmäasussa. Asun pieneksi jäätyä, tiesin säästäväni sen loppuelämäni ajan. Nyt se on siististi viikattuna pahvilaattikkossa häkkikellarissani. Asuntoani lehmät eri muodossa kyllä koristelevat. Minulla on paljon lehmämukeja, muutama lehmäpehmolelu sängylläni ja eteisessä pari lehmätaulua. Jotkut olen ostanut itse, jotkut olen saanut lahjaksi. Vaatekomerossani on myös muutama t-paita, jossa on lehmän kuva. Käytän niitä kotipaitoinani, jos en liiku ovesta ulos koko päivänä. Olen kirjailija, joten sellaisia päiviä minulla on viikon aikana paljon. Kirjoittelen lehmäkuviollinen t-paita päällä plus verkkarit jalassa, hiukset korkealla nutturalla ja kannettava sylissä. Lehmämuki täynnä haudutettua teetä vieressäni. Silloin saan uusia oivalluksia teksteihini.

Nyt istun autossani matkalla maalle tervehtimään sukulaisiani ja lehmiä. Olen suonut itselleni viiden päivän loman ja aion nauttia siitä maalaismaisemissa. Kuinka rentouttavaa kohta antaa silmän levätä vihreillä nurmeilla, jossa lehmät laiduntavat. Tuntea kesän tuoksuja ja kuunnella lintujen laulua ja lehmien ammumista. Katsella miten keväällä syntynyt vasikka tutustuu kaikkeen ympärillä olevaan. Kävellä kesämekko päällä niiden laitumen vierellä ja höpötellä niille kaikenlaista. Ottaa lehmistä kauniita valokuvia. Tehdä havaintoja, kuinka ne käyttäytyvät laiduntaessaan. Nautin siitä hyvin paljon. Pian saan taas olla lehmien seurassa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Lehmän ystävä 2015-07-29 08:56:22 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 29, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"plus verkkarit jalassa", tämä on ok blogissa, ei kaunokirjallisessa tekstissä.

Teksti kaipaa sujuvampaa liimaa. Nyt se on vain virkkeitä virkkeiden perään, joissa on sama aihe. Ja aihe on tylsä. Et tuo tarinassasi mitään, mikä saa lukijan ilahtumaan, pohtimaan tai tuntemaan. Tämä ei varmaan ole ensimmäinen kirjoitelmasi, tästä se kuitenkin sellaisen kuvan, että kyllä siellä jotain taitoa on takana, sitä pitää vain harjoitella lisää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Lehmän ystävä 2015-07-23 14:40:44 peka
Arvosana 
 
2.5
peka Arvostellut: peka    July 23, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi.
Tämä on ihan näppärä tarina. Voisin kuvitella, että jossain kesäisessä julkaisussa voisiin tälläiseen keveään tarinaan ihan hyvin törmätä. Ei tämä minun mieleeni silti oikein ollut. Tarina ei tuonut esille mitään minulle mielenkiintoista, lehmiin hurahtaneesta naisesta. Pidin siitä kappaleesta jossa tytön lempinimeksi tulee lehmä. Jännän ristiriitainen tilanne kun nimi ei olekkaan pilkkanimi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS