Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Naula korvan läpi
QR-Code dieser Seite

Naula korvan läpi Hot

Kuraojan pohjalta hän sinut löysi.
Nosti sinut ylös, vei kotiinsa ja puki yllesi puhtaat vaatteet. Hän tuhlasi omaisuutensa sinuun.
Painoit pääsi rinnoillensa.
Juovuit hänestä kuin lapsi. Hän kohteli sinua kuin jalosukuista, vaikka olit vain kuraojan liejua.

Et silti halunnut jäädä, vaan lähdit pois etsimään elämää kuolleiden joukosta. Pian päädyit takaisin kuraojaan. Vaatteesi tulivat likaisemmiksi; puhtaudestasi tuli haisevaa liejua ihollesi. Inhosit itseäsi, kaduit, etkä kehdannut mennä hänen eteensä. Uskoit, että kuolleiden joukossa olisit voinut unohtaa hänet. Joit unohtaaksesi, mutta ei se mitään auttanut. Ajattelit häntä ja halusit painaa pääsi rinnoillensa.

Hän ei voinut hylätä sinua, vaan seisoi eräänä päivänä ojan reunalla. Nosti sinut ylös ja murskasi luusi, niin että ne paukkuivat ja risahtelivat. Tuskissasi jäit rampana maahan makaamaan. Hän ei mennytkään pois, vaan vahti sinua kauempana ja ajoi yön pedot pois. Hän sitoi luusi ja kostutti huulesi.

Raivosit ja yritit lyödä, mutta söit hänen kädestään.
Yön pedot pysyivät poissa. Olit tervehtymässä, viimein terve ja valmis nousemaan jaloillesi. Hän vei sinut kotiinsa ja kysyi: ”haluatko lähteä vai jäädä?” Olit tehnyt valinnan, jota et voinut perua. Et halunnut enää koskaan lähteä, se oli valintasi. Annoit hänelle naulan ja vasaran. Hän naulasi sinut korvastasi kiinni oveensa.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.7  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Naula korvan läpi 2015-07-30 09:30:05 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 30, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä on selvä idea, mikä toimii. Kompastelet sanoissasi muutaman kerran näinkin lyhyessä tekstissä, joten raakaa viilausta peliin vaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Naula korvan läpi 2015-07-29 03:25:18 takethiswaltz
Arvosana 
 
3.5
takethiswaltz Arvostellut: takethiswaltz    July 29, 2015
  -   Kaikki arvostelut

Kiinnostava ja vahva teksti. Luin tämän proosarunona ja sellaisena toimi minusta hyvin. Varsinkin viimeinen säkeistö oli hieno.
Jonkin verran tekstissä oli minusta liikaa toistoa ja jostain syystä kuraoja-kohdat eivät kolahtaneet minuun. Sana ei jotenkin sopinut kielelleni tai sitten metafora oli liian pitkä, en oikein saanut kiinni tuntemuksestani.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Naula korvan läpi 2015-07-28 16:07:35 E.
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: E.    July 28, 2015

Tässä oli raamatullista ja pirullista menoa, ajatuksia herättävä juttu. Sopii kategoriaan Muut, sillä teksti ei ole runo eikä novelli, runoksi se on liian selittelevä ja novelliksi liian suppea.

Miksi ensimmäisen kappaleen (ja yksi viimeisen kpl) lauseet on kirjoitettu jokainen eri riville vai oliko se siirtämiseen liittyvä tekninen kömmähdys? Jos jatkat tämän kanssa työskentelyä, niin kielikuvissa voi vielä parantaa pyrkimällä yksinkertaisempaan ilmaisuun pois osoittelevuudesta. "Puhtaudestasi tuli haisevaa liejua..." -lause ei mielestäni ole toimiva. Samoin poistaisin loppuosan lauseesta, jossa kerrotaan jalosukuisuudesta: "vain" sana tehosteena ei juuri koskaan ole tehokas, vaan lässäyttää tunnelman osoittelevaksi. Luota enemmän lukijaan, lukija kyllä ymmärsi jo ensimmäisellä kerralla liejuvertauksen, sitä ei kannata käyttää kuin kerran.

Elämä kuolleiden kanssa on todella onnistunut metafora, samoin tämän tarinan tapahtumat sekä kokonaisidea.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS