Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Ikkunan takana lumihiutaleet
QR-Code dieser Seite

Ikkunan takana lumihiutaleet Hot

Olen aina tahtonut ymmärtää maailmaa paremmin. Mielestäni on epäreilua, että haluni tietää enemmän on suurempi kuin kykyni ymmärtää mahdollista tietoa. On naiivia luulla, että tietää jotain aivan varmasti. Tiedemiehet luulevat keksineensä kuinka maailma toimii, mutta todellisuudessa uusi tieto kumoaa vanhan ja taas huomataan, ettei mitään oikeasti tiedettykään. Öisin mietin maailmankaikkeuden suuruutta. Miten se voisikaan olla loputon? Miten mikään voi olla loputonta, jatkua aina eikä päättyä mihinkään? Tai jos se ei ole loputon niin mitä on sen jälkeen mihin se loppuu? Jos maailmankaikkeus laajenee hetki hetkeltä, haluan tietää mihin se laajenee. Mikä tila ei-loputtoman maailmankaikkeuden ympärillä on, mihin se voi laajeta? Miksi ihmismieli ei voi ymmärtää kaikkea?

Minun maailmani avautuu ympärilläni. Ikkunan takana lumihiutaleet leijailevat hiljaa kadulle ja näen kiirehtivien ihmisten päälakien vilinän valkeassa maisemassa. Kaikilla on kiire johonkin ja olen vain tyytyväinen että voin tänäänkin vain istua ainoan ikkunani ääressä kahvia juoden ja katsoa ikkunasta ulos. Kukaan ei oleta minun menevän minnekään tai tekevän mitään. Kääriydyin tiukemmin valkoisen villavilttini sisälle ja suljen silmäni. Ikkunan raoista vetää ja vasen käteni on kylmä. Havahdun puhelimen ääneen. Kaverijoukon viestiketjussa puhutaan kauppareissusta ja herkkusienistä. Miten typerää, ajattelen, ja laitan puhelimen äänettömälle. Kyllä minullakin olisi sanottavaa kaupassa käymisestä, mutta en jaksa. Tänään en jaksa mitään.

Ajatusteni lomassa kuulen askelten ääniä rappukäytävästä. Ovikello soi, hätkähdän, joku on ovellani. Hiivin hiljaa katsomaan ovisilmästä kuka se voisi olla. En mielestäni ole sopinut täksi päiväksi mitään. Kuka tulee noin vain soittelemaan toisen ovikelloa? Minun ovikelloani? Oven takana näkyy hymyilevä punatukkainen nainen. En tunne häntä. Ovikello soi uudestaan ja sydän pamppaillen hiivin pois eteisestä toivoen ettei nainen huomannut minua. En todellakaan avaa ovea jollekin tuntemattomalle naiselle. Odottelen silmät kiinni keittiössä kunnes kuulen naisen lähtevän. Huokaisen helpotuksesta ja menen varovasti ovelle laittamaan vielä turvaketjun kiinni. En minä tänään halua nähdä ketään.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ikkunan takana lumihiutaleet 2016-02-08 10:52:55 E.
Arvosana 
 
4.0
Arvostellut: E.    February 08, 2016

Tästä muodostuu jo jonkinlainen kertomus. Mukana ei ole mitään ylimääräistä, lause on puhdas, etenevä ja selkeä. Päähenkilön luonne ja käyttäytyminen on kuvattu hienosti, pienistä, arkipäiväisistä aineksista syntyy hieno tarina. Hyvää työtä.

Ainoa asia, jota tässä muuttaisin, on alun pohdinnat, niistä voisi poistaa ainakin puolet. Mieti siltä pohjalta, mikä ajatuksista kuvaisi päähenkilön luonnetta ja kertomusta kaikkein olennaisimmin.

Kuten jo mainitsin, sinulla on hieno lause. Kyky rakentaa pienistä tapahtumista isompi tarina on myös harvinainen ja hieno kyky. Kannustan jatkamaan kirjoittamista jatkossakin, oikein lupaavaa työtä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Ikkunan takana lumihiutaleet 2016-01-21 23:02:28 punainenhuussi
Arvosana 
 
2.5
punainenhuussi Arvostellut: punainenhuussi    January 22, 2016
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei!

Luin molemmat novellisi. Molemmat ovat aika saman tyylisiä.

Kirjoitat kauniisti. Henkilökohtaisesti, haluaisin kuulla syvempää sisäistä monologia. Minua kiinnostaisi kuulla minkälaisia tunteita kirjoittaja kokee. Pidän keskimmäisen kappaleen viimeisistä rivista. Alku on myös mielenkiintoinen, Jostain syystä mielenkiintoni kumminkin lopahtaa alun jälkeen. Mielestäni kerrot liikaa yksityiskohtia ympäristöstä.

Novelli on kumminkin helppolukuinen!



Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS