Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kiire
QR-Code dieser Seite

Kiire Hot

Kaikilla on kiire jonnekin; toisilla töihin ja tapaamisiin, toisilla jonnekin muualle. Junat koettavat kovasti pysyä aikatauluissa, mutta se on lähes mahdotonta suuren ihmismassan takia, joka tunkee ovista sisään ja ulos. Hämmentyneenä kaikesta kiireestä istuskelen junalaiturin puisella penkillä. Tarkkaillen, ihmetellen. Hieman minusta vasemmalla seisoo nuori poika odottamassa pian saapuvaa Z -junaa. Pojan ruskeiden hiusten päällä lepäävät kalliin näköiset kuulokkeet ja jos oikein höristän korviani, voin kuulla musiikin. Jostakin takaani leijailee tunkkainen tupakan haju, joka saa päätäni särkemään.
Seuraavaksi kiinnitän huomioni raiteisiin ja niiden pienoiseen tärinään, joka kertoo junan saapuvan. Ensimmäisenä näkyvät valot, sitten vaunut ja niiden ikkunat. Suuri Z loistaa junan etuosassa ja musiikkia kuunteleva poika siirtyy hieman lähemmäksi raiteita.
Pian juna alkaa hiljentää vauhtiaan, mutta ei tarpeeksi nopeasti. Katseeni havaitsee aivan raiteiden lähellä seisovan tytön, nuoren ja kauniin, joka on pukeutunut pitkään mustaan mekkoon. Mekko tuo mieleeni hautajaiset, surulliset ja täynnä itkua. Jokin tytön olemuksessa ja käytöksessä kiinnittää tarkemmin huomioni ja saa huoleni heräämään. Huomaan tuon ottavan askeleen eteenpäin ja suuni aukeaa kauhistuneeseen huutoon. Mitään ei kuitenkaan kuulu, sillä vilinä ympärilläni peittää ääneni.
Tytön musta mekko on viimeinen asia, jonka tuosta näen. Sen pitsinen reunus hivelee maata, kun tyttö vajoaa alas. Seuraavaksi kuuluu tömähdys, kun juna törmää tyttöön ja minut peittelee suuri surun peitto.
Ensin tuntuu, kuin kukaan ei huomaisi. Kaikilla on liian kiire omissa puuhissaan.
Kun juna viimein pysähtyy, ajattelen: ”Vihdoin, vihdoin edes joku tässä kiireisessä maailmassa pysähtyy. Edes hetkeksi”. Tuon ajatuksen ajateltuani lävitseni tuulahtaa rentouttava aalto, kuin junan alle hypänneen tytön henki puhuisi minulle, kertoisi kaiken olevan hyvin.
Suljen silmäni ja hymyilen, kuuntelen nousevaa hälinää, kun ihmiset tajuavat tapahtuneen.
Kiire jatkuu, mutta eri merkeissä.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kiire 2016-03-22 09:45:22 Pantterityttö
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: Pantterityttö    March 22, 2016

Kuvailit tosi taitavasti ja tunteikkaasti! Tätä oli tosi kiva ja ihana lukea, vaikka hälinää on myös ympärilläni. Taisin rakastua sun taitoihin totisesti:3 Sulla on lahjoja, todella!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kiire 2016-02-27 07:24:24 Kiiwi
Arvosana 
 
3.5
Kiiwi Arvostellut: Kiiwi    February 27, 2016
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sopivan lyhyt tarina. Pidin yksinkertaisesta ja mukaansatempaavasta kirjoitustyylistäsi. Lopetus oli tosi hyvä, samoin sanoma,joka pisti ajattelemaan. Jäin vielä kaipaamaan jotain pientä väriä aloitukseen,joka tuntui aika tavalliselta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kiire 2016-02-25 09:14:54 Antero
Arvosana 
 
3.5
Antero Arvostellut: Antero    February 25, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Lyhyt ja napakka tarina. Aloitus vähän liian tavanomainen ja jotenkin sen oloinen, ettei ole nähty tarpeeksi vaivaa tarinan pohjustamiseksi. Kerronta parani kohti loppua ja lopetus erinomainen.
Tätä lukiessa ei ainakaan pitkästynyt.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS