Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Pohdintaa ihmisyydestä
QR-Code dieser Seite

Pohdintaa ihmisyydestä Hot

Mitä helvettiä tässä maailmassa tapahtuu? Yritän auttaa. Tunnen oloni karmeaksi. Yritän sanoa jotain mielestäni hyvinkin tärkeää. Tunnen itseni kusipääksi. Näen avun tarpeessa olevan ihmisen. Voisin mennä ja yrittää auttaa, tehdä oman osani. Ehkä hän ei apuani halua. Ehkä hän vaan haluaa eksyä enemmän, kadota syvemmälle metsään. Siinä en lähimmäistäni mielellään haluaisi auttaa. No, ehkä muutat joskus mielesi. Niin minäkin tein. Vaikka aikoinaan, ei kauaakaan sitten, tunsin olevani hieman etääntynyt omasta oikeasta suunnastani. Halusin ajatella "Hieman". On todellista vähättelyä edes kutsua tuota vähättelyksi. Olin mielestäni tukevasti matkalla turmioon, juuri sen verran kuin sinne halusin mennä. Todellisuudessa en enää itse kyennyt jarruttamaan paljoakaan. Tie veti matkamiestä suohon. Olin niin ylpeä että vaikka kaikki näkivät tuskani, silti uskottelin itselleni että minä itse olin valinnut suuntani. Uskottelin itselleni että huonokin päämäärä on parempi kuin ei päämäärää lainkaan. Todellisuudessa riippuvuuteni saneli minulle ehdot. Ne olivat ennemmin kuolemisen ehdot kuin lähellekään elämisen ehtoja. Purin hammasta ja annoin mennä. Usein pelkäsin kuolevani ja taas välillä pelotti toden teolla ettenkö sittenkään jo kuole? Kuolla elävänä on karmeaa, kenelle tahansa. Jatkuvasti katsoa maahan. Väistellen ihmisten katseita, kuin pahanteossa ollut pikkulapsi joka luulee että äiti saa kolttoset selville saatuaan pikku vesseliin tuiman katsekontaktin.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Pohdintaa ihmisyydestä 2017-01-08 15:22:23 TuijaK
Arvosana 
 
2.5
TuijaK Arvostellut: TuijaK    January 08, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei haterain!

Ajattelin arvioida tekstiäsi, kun pidän sen sisältöä kiinnostavana. Itse kirjoitan tekstejä aina sisältö edellä, muu kikkailu tulee sitten sen perässä.

Teksti puhuu aluksi auttamishalusta, sen vaikeudesta. Oman itsensä huonoksi tuntemisesta. Epävarmuudesta. Auttaminen jää kuitenkin jonnekin, joku tai jokin estää sen, ja ajattelu siirtyy omaan lähimenneisyyteen muistelemaan omaa "tuhon tietään".

Kirjoitus muistuttaa päiväkirjatekstiä, eikä siinä sinänsä mitään pahaa ole. Sisältö jää kuitenkin jotenkin leijumaan ilmaan, ajatuksen virran tyyppisesti tulematta mihinkään lopputulemaan. Se itseäni hiukan häiritsee.

Itse tekstiin kaipaisin jaottelua kappaleisiin lukemisen helpottamiseksi. Myös aika monta pilkkua on jäänyt unholaan ja siksikin teksti tuntuu pötkömäiseltä välillä. Mielestäni teksti kaipaa vielä hiomista niin teknisesti kuin sisällöllisestikin.

Pidin silti siitä, että pohdit asioita, kirjoitat niitä ylös ja uskalla jakaa muille. Kiitos siitä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS