Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Haluan yrittää vilpittömästi ymmärtää
QR-Code dieser Seite

Haluan yrittää vilpittömästi ymmärtää Hot

Anteeksi antaminen ei ole heikkojen ihmisten hommaa. Hiljaa oleminen vaatii enemmän kuin suora huuto. Tänään minä haluan tehdä oikein. Haluan tehdä kestäviä ratkaisuja. Haluan voida katsoa itseäni peilistä tuntematta inhon väristyksiä. Haluan opetella tekemään oikein myös niissäkin tilanteissa joissa se edellyttää heikompaan asemaan jäämistä. Älkää missään tapauksessa erehtykö luulemaan kärsivällisyyttäni heikkoudeksi. Silti, joskus tekee tiukkaa kuunnella loputonta ryöpytystäsi. Joskus puhut minulle kuin idiootille. Asettelet tarkasti sanasi mitätöimään mielipiteeni. Jokaisen eleesi ajoitat ja asetat minimoimaan itsevarmuuteni. Ei, et sinä minua saa murrettua. Teet vaan minut surulliseksi. Loputtoman surulliseksi siitä, kuinka kohtelet itseäsi. Etäännytät ihmiset suoranaisesta kommunikaatiosta sotaisella ulosannillasi, ja heität pari kiveä jo juoksevien perään. "Pysykääkin poissa! Vielä minä teille näytän, jotain muuta kuin aidon itseni, todellisen minäni..." Saat ihmiset epäuskon ja hämmennyksen valtaan. "Mikä ihme tällä ihmisellä on vialla?" "Onko hän tosissaan?" Mutta et sinä minua huijaa. Kuinka kauan aiot uskotella itsellesi huijaavasi minua. Minä tosin annan sinulle aikaa irrottautua rooleistasi. Ymmärrän kyllä että naamiosi on tiukassa, olethan pitänyt sitä lähes koko elämäsi. Luultavasti et ole aivan täysin tietoinen siitä, että se on edes naamio. Keinotekoisesta suojasta on tullut identiteetti. Muurista on tullut koti. Mutta onhan noita vankkojakin muureja alas murrettu. Muistatteko tuon muurin mahtavan joka jakoi Saksanmaat? Se on enää muisto vain. No, muureista mahtavin, tuo väitetysti avaruuteenkin asti näkyvä Kiinan muuri paikallaan on.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Haluan yrittää vilpittömästi ymmärtää 2017-01-08 15:47:59 TuijaK
Arvosana 
 
3.5
TuijaK Arvostellut: TuijaK    January 08, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei haterain!

Arvioin äsken tuota toista kirjoitustasi. Jos vertaan tätä tekstiä siihen, tässä on joitakin samoja asioita, joihin kiinnittäisin huomiota. Kappalejako on yksi. Se helpottaisi lukemista. Myönnän, että itsekin unohdan sen välillä omista teksteistäni, eli en sano korkealta mitään huomioitani.

Osaat kyllä ilmaista itseäsi kirjoittamalla hyvin, sen huomaa kyllä. Kieliopillisesti teksti on luettavaa, lauseet lyhyitä, välillä ehkä turhankin "iskeviä" lyhyydessään. Tosin tekstin sisältö on tunnepitoinen, hiukan uhitteleva ja puolustautuva, joten lyhyet lauseet tukevat sitä tunnetta.

Tämäkin teksti on päiväkirjatyyppistä, omaa itseään kannattelevaa ja rohkeutta etsivää. Sen sisältö on itselleni hyvinkin tuttua. Samoja ajatuksia olen pyöritellyt omassa päässänikin tiettyjen ihmisten kohdalla ja myös ihan itseni kohdalla, ja kirjoittanut sen seurauksena useita tekstejä muureista ja naamioista.

Tekstissä näkyy ja on luettavissa ihan selkeästi surua toisen puolesta ja omastakin puolesta. Mutta hienointa on tekstin ensimmäinen lause, joka on tavallaan kai syy tekstin kirjoittamiseen. "Anteeksiantaminen ei ole heikkojen hommaa". Eipä todellakaan ole, se on hyvin sanottu.

Kirjoittaja on päättänyt antaa anteeksi, mutta samalla antaa ymmärtää tekstin kautta, että siinä on tekemistä. Vastassa on aikamoinen "vonkale" kesytettäväksi. Mutta voimmeko me kesyttää tai muuttaa toista? Emme voi, eikä kirjoittajakaan siihen usko, mutta haluaa näyttää esimerkillään tietä sille toiselle, joka epätoivoisesti huutelee muurinsa ja naamionsa takaa. Viimeinen lause kuvastaa itselleni sitä, että kaikkia muureja ei ehkä voikaan murtaa. Täytyy vain hyväksyä se mikä on.

Kiitos tästä kirjoituksesta. Minusta on ihana lukea tällaisia pohdiskelevia tekstejä. :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS