Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Nimetön
QR-Code dieser Seite

Nimetön Hot

Väreilevä vedenpinta, jonka pinnan alla, virtojen vietävissä uinuu pedoksi nimetty. Ei pahantahtoinen, eikä julma, vaan sattumalta pedoksi syntynyt. Päältä armottoman ajan kuluttama, sisältä pumpulin pehmeä. Etsii kaltaistaan, luulee nähneensä sellaisen heijastuksena vedessä.

Vaikka edellisestä kohtaamisesta on kulunut liian kauan, peto tietää ettei sillä ole kiire mihinkään. Se tarraa lonkeroillaan kiinni pohjasta, antaa aaltojen hyväillä parkkiintunutta pintaa.

Sykkeen noustessa, veren virratessa voimakkaammin peto painaa päänsä, sulkee silmänsä. Odottaa oikeaa hetkeä. Vaanii tyynen vedenpinnan alla.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Nimetön 2017-01-06 13:22:42 Väinämö
Arvosana 
 
2.0
Väinämö Arvostellut: Väinämö    January 06, 2017
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Ensisilmäyksellä huomasin, että tekstisi on aika lyhyt, joten lähdin väkistenkin jonkin sortin ennakkoasenteella lukemaan sitä. Huomasin kuitenkin, että selvästi osaat kirjoittaa, ja kuvasit todella hyvin tuota vedenalaista "petoa". Ensin mieleeni nousi kuva Herman Melvillen kuuluisasta valaanpyyntiromaanista "Moby Dick", mutta vesipetosi laji paljastuikin loppuun mennessä. Kesken lukemisen aloin sivuajatuksella miettiä, voisiko tämä kuvaus olla myös jonkinsortin allegoriaa tms. esim. ihmiselämästä tai -tyypistä. Mutta joudun antamaan noin alhaisen numeron, koska tämä lyhyt pätkä antaa lähinnä näkymän kertojantaidostasi, mutta tässä ei ole minkäänlaista itse TARINAA, tapahtumia tai juonta, muita henkilöhahmoja yms. Mutta olisi mielenkiintoista lukea tästä pätkästä loppuun saakka viety kertomus.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS