Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kaksi minuutti novellia (sata sanaa)
QR-Code dieser Seite

Kaksi minuutti novellia (sata sanaa) Hot

Kielletty raketti

Poika juoksi kauemmas asutuksesta. Pellon yli kohti metsänlaitaa. Suunnitelma oli ollut kaksivaiheinen. Ensin hän hiipi veljensä huoneeseen. Raotti ovea ja ryömi kohti komeroa.
Ne olivat olleet muovipussissa komeron lattialla. Rapisevat muovikääreet melkein paljastivat hänet, mutta veli ei herännyt. Käänsi vain levottomasti kylkeään.

Saunalta napattu tulitikkurasia rytmitti juoksua, jokaisella askeleella rapisten. Poika syöksyi hankeen heti saapuessaan aukiolle ja iski varastamansa ilotulitteen hankeen. Punakeltainen pahviputkilo pilkotti puoliksi lumihangesta odottaen kipinää. Ensimmäinen tikku sammui heti, mutta toisella lanka syttyi. Poika kiljahti riemusta, paeten taivaalle tuijottaen. Räjähdys oli paljon suurempi kuin hän odotti ja kävellessään takaisin riemu vaihtui katumukseen. Äiti odotti portailla yhdessä arestin.

Lupaus

Hengitys rahisi kuin ruosteinen sarana. Rinta kohoili nopeasti, ja sydän löi lailla patarummun. Se antoi sinfonialle pohjaväreen. Silmissä tanssi kymmenet tähdenlennot, kun hän kohotti katseensa jaloistaan. Hän tunsi olevansa viimein elossa. Hän katsoi taakseen, nosti kädet lanteilleen vielä huohottaen ja hymyili. Hymy oli sellainen voittajan virnistys, mistä ei voinut erehtyä. Taikauskoinen itselle tehty lupaus oli kantanut hänet tänne. Nyt hän seisoi jo kymmenen kiloa kevyempänä, kotikuntansa jyrkimmän mäen päällä, eikä edes haikaillut vanhaa minäänsä, joka haaveili sokerista ja mukavasta nurkasta pehmeällä kulmasohvalla. Hän veti itseensä tammikuun taikaa, ja pukeutuisi vanhoihin farkkuihinsa toukokuussa. Mutta mikä tärkeintä hän oli vihdoin ylpeä itsestään.


Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kaksi minuutti novellia (sata sanaa) 2017-01-22 17:42:31 Vuorenhelmi
Arvosana 
 
3.5
Vuorenhelmi Arvostellut: Vuorenhelmi    January 22, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiva kun mainitsit otsikoissa satasanaiset, olen itsekin viime aikoina ollut kiinnostunut tästä kirjoittamisen muodosta! Näitä on kiva lukea ja ihmetellä, miten paljon elämää voi saada mahtumaan sataan sanaan. Juuri niin, että tarinassa on alku ja loppu, eli tapahtuu jotakin. Kiitos näistä.

Jos pari kommenttia itse tekstien viilaukseen (ja tiedän että se vaikeaa). ensimmäisen tarinan alussa lyhyet päälauseet ehkä hieman töksähtävät peräkkäin ladottuina. Loppua en ymmärtänyt "yhdessä arestin" vai jäikö siitä jokin sana välistä.

Toivottavasti julkaiset vielä lisää ;)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kaksi minuutti novellia (sata sanaa) 2017-01-12 00:09:22 TuijaK
Arvosana 
 
4.0
TuijaK Arvostellut: TuijaK    January 12, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tällaiset minuuttinovellit ovat varmasti tosi kehittäviä. Itse en ole koskaan kokeillut, mutta nämä luettuani aion ehkä kokeilla. Kirjoitetaanko ne oikeasti minuutissa ja ehtiikö noin paljon kirjoittaa siinä ajassa? Täytyy olla tosi vikkelät sormet ja ajatuksenkin täytyy olla vuolas kuin kevätpuro.

Anayway...mä pidin näistä. Tosi soljuvaa ja helppolukuista kieltä. Ja toden totta, kaksi novellia mahtui noin vähään sanamäärään. Hienoa työtä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS