Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Marvelin supersankari ||
QR-Code dieser Seite

Marvelin supersankari || Hot



Sitä ei usko, kun se tapahtuu itselleen. Silloin sä tunnet, että hei, sä olet olemassa! Sä tunnet yhteyden ja tahdot takertua siihen. Sitä tunnetta kuvaillaan usein perhosilla, jotka vaeltavat vatsassa. Mustuainen kuulemma suurenee, kun sä näet ihmisen, joka antaa sulle mielihyvää. Pelkkä ajatuskin siitä ihmisestä saa sun maan katoamaan jalkojesi alta.
Mä kutsun sitä rakkaudeksi.

Mutta mä en usko siihen.

Se antoi mulle rakkautta ja mä kiskasin sen pois sykkivästä sydämestäni. Mua ei saa kahlita, se ei saa mua kahlita. Mä en ole koskaan vapaa, mun ajatukset seuraavat minne ikinä menen. Mutta mä en halua ihmistä ajatuksiini.

Silloin se katsoi mua ja tunsin kuinka koko sen maailma mureni. Kaikki haaveet mitkä olin sille luvannut, murenivat vanhan betoniseinän lailla, kunnes romahdus oli armoton. Kauniita sanoja, luvattuja asioita, kaikki. Niitä ei enää tulisi olemaan. Niitä ei enää ole. Mun ajatukset laukkaavat jo toisella laitumella – villinä ja vapaana edelleen.

Pölyn laskeutettua, mä tulisin näkemään kuinka se on rikki. Mutta mä en kuule sitä enää. Se on kaukana. Sillä on tunteita, joista en osaa edes kuvitella.

”Mun olisi pitänyt uskoa sua”, se kuiskasi vastatuuleen. ”Sä oot klisee romantikko.”

Kissan aiheuttamat arvet sääressä vihloivat. Naapurin iso katti pelästyi ja sai mun ihoon komeat arvet. Arvet kertoivat olemassa olostaan, kun katsoin sitä silmiin ja toivoin, etten näkisi kyyneleitä. Se puhe oli jo muutenkin hyvin särkyvää.

”Mä rakastuin suhun, koko kesän mä haaveilin vaan susta. Sä ihastuit muhun ja mä rakastuin suhun, ja nyt-”, se nielasi ison palan.
”Me ei olla enää mitään.”

Maistoin sen suolaiset kyyneleet huulillani. Mielihyväilin sen poskea sormellani ja tunsin pienestä tärinästä miten vesipato vähitellen ryöstäytyi käsistä. Ja mä en tehnyt mitään estääkseen sitä. Luonnonkatastrofi, jonka piti tapahtua. Mä annoin sen tapahtua, mä annoin sen elää. Annoin elää, jotta se pystyisi näyttämään tunteitaan.

”Pitää alkaa miettimään mitä syksy tuo”, sanoin hiljaisuuden pyyhkiessä väliimme.

Se katsoo mua, ankarasti. Vaimea itku nyyhkytti taustalla. Mä tunsin velvollisuutta olla puuttumatta siihen itkuun.

----

Pölyn laskeutuessa, olin kävellyt itseni takaisin kotiin. Hiljainen, synkkä sielu nielasi heti, kun laskeuduin portaita alas. Tervehdin sitä, vaikka tiesin, etten saa vastausta. Kuvittelin aina, että se hiljainen hurina ja vaimea vikinä oli mulle tarkoitettu tervehdys.

Heräsin yöllä kylmään, kosteaan tunteeseen. Kissan arvet pysyttelivät toisessa jalassa. Raotan silmiäni. Hiljaisen synkällä sielulla oli sittenkin kasvot. Karheat kuin karhunkieli, epämääräinen sanomaton olemus ja laahaileva katse, joka pysytteli kauniisti silmissäni.
Ajatuksissani pyysin sen nousemaan viereeni nukkumaan.
Sen silmät välkkyivät kiinnostuneena. Se tappoi ajan, joka pyöritti pyörää. Se sieppasi kaiken elollisen ja imi sen itsensä sisään. Se ei kaihtanut olla niin rietas, niin ahkera, sillä se toi mukanaan epätoivon, surun, ahdistuksen.

Painoin pääni tyynyyn. Hymyilin itselleni, sillä tiesin, että vain mä ja mun sairaus oltaisiin kahdestaan. Siihen ei mahtunut muita.
Rakkaus ei ole varmaa, enkä mä usko siihen.
Mutta mä uskon, että mun loppu on kaunis.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Marvelin supersankari || 2017-03-12 12:26:26 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 12, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin sekä ykkösosan, että myös tämän kakkosen. Olet taitava kirjoittaja. Osaat luoda hyvin tunnelman ja hallitset kielenkäytön suvereenisti. Tämä tarina oli kokonaisuudessaan karun kaunis. Sinulla oli hyviä kielikuvia tekstissäsi ja tarina oli uskottava. Teknisesti ja kieliopillisesti tämä oli hyvää tasoa, joskin muutama pieni virhe joukkoon oli mahtunut. Uskon kuitenkin, että oikoluvulla saat nämä nopeasti kiinni.

Juonellisesti tämä jäi minusta hieman liiaksi auki. Tämä ikään kuin alkoi vain jostain, kertoi sen jälkeen hyvin tarinan, mutta päättyi jälleen auki. Sinänsä avoin loppu ei ole missään nimessä huono juttu. On paljon hyviä tarinoita, missä loppu jää avoimeksi, mutta nyt tässä jäi minun makuuni ehkä aavistuksen verran liikaa asioita vielä selittämättä, erityisesti olisin kaivannut henkilöiden taustoja enemmän selville... No, nämä ovat ehkä enemmän makuasioita...

Tarinan otsikon kyllä vaihtaisin. Marvelin supersankari mainitaan ensimmäisessä osassa kerran, mutta sen lisäksi otsikolla ei tunnu olevan varsinaisesti mitään yhteyttä itse tarinaan tai sanomaan.

Mutta kaiken kaikkiaan hyvä tarina. Pidin tästä kovasti. Olet ilmeisesti kirjoitellut enemmänkin, sen verran hyvältä tekstisi vaikuttaa ainakin minun silmääni. Toivottavasti tulet jakamaan lisää tuotoksiasi tänne... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS