Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Menneisyyden varjot
QR-Code dieser Seite

Menneisyyden varjot Hot


Syksy työnsi kesän rippeet tieltään, vetäen talvea perässään. Taivaalla oli pilviä, pieniä ja suuria, aivan kuin yksittäisiä asioita. Yksikään pilvi ei ollut samanlainen, kuin elämän ilot ja surut.

Pilvet purjehtivat vuorotellen auringon eteen, peittäen vielä vaivoin kasvojani lämmittäneet säteet, jotka olivat lähteneet liikkeelle vajaa kymmenen minuuttia sitten. Niityn reunalla kulkevalla autotiellä linja-autot, henkilöautot ja muutamat pyöräilijät etenivät kuka minnekin, toisilla oli kiire, toisilla ei.

Istuin paikalle jähmettyneenä hiekkatien vieressä olevalla penkillä, seuraten ympärillä tapahtuvia asioita, jotka eivät tapahdu samalla tavalla koskaan uudestaan. Asiat tulevat ja menevät, eikä aika hidasta armotonta etenemistä menneisyydestä tämän hetken kautta kohti tulevaisuutta.

Olin menneisyyden ja tulevaisuuden välissä. Menneisyys on lukittu, tulevaisuus on avoinna, mutta en tiedä mitä se tuo tullessaan.

Niityllä olevalla istutuksella kukat jatkoivat kukkimista punaisen, valkoisen ja sinisen eri sävyissä. Syksy imi kukkien elämää talven tieltä, antaakseen niille mahdollisuuden herätä keväällä auringon syleilyssä entiseen loistoon.

Penkiltä avautui näkymä niityn laidalla kaartelevan hiekkatien päähän. Tien päähän oli ilmestynyt pienenä pisteenä hitaasti kävelevä vanha mies. Samalla hetkellä nähtyäni miehen, auringosta oli lähtenyt uusia säteitä taivaltamaan omaa matkaansa. Molemmat olivat tulossa minua kohti, tosin eri suunnista. 

Miehen ohittaessa myöhemmin penkin, miljoonia kilometrejä matkanneet auringonsäteet pysähtyivät häneen ja loivat pienen hetken kestävän varjon ylleni, niiden tehtävä oli täytetty, mutta miehen matka jatkui menneisyydestä tulevaisuuteen.

Askelten äänten vaimentuessa, taivaalla purjehtivat pilvet loivat vuorostaan päälleni varjoja. Varjoja, jotka tulivat jatkuvasti syntyvästä menneisyydestä. Menneisyyden varjojen vuoksi olen vajonnut pimeään tilaan, missä aurinko lämmittää kasvojani harvoin pilvettömältä taivaalta.

Toivon taivaalle pinttyneiden pilvien kaikkoavat ja menneisyyden varjojen vajoavat ikiajoiksi syvyyksiin, joiden takia olen joutunut taittamaan matkaa raskain saappain, polkien vasten tahtoani haaveet ja toiveet syvyyksiin askel kerrallaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Menneisyyden varjot 2018-02-01 13:20:16 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 01, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Yksikään pilvi ei ollut samanlainen, kuin elämän ilot ja surut." Tämä jää epäselväksi. Luin aluksi, että pilvet eivät olleet samanlaisia kuin elämän ilot ja surut. Mutta koska se kuulosti oudolta, mietin, että tarkoititko, että pilvet eivät olleet samanlaisia, aivan kuin elämän ilot ja surutkaan eivät olleet samanlaisia? Kirjoittaisin siis tämän virkkeen eri muotoon.

"Samalla hetkellä nähtyäni miehen, auringosta oli lähtenyt uusia säteitä taivaltamaan omaa matkaansa. Molemmat olivat tulossa minua kohti, tosin eri suunnista." Oikein hyvä!

Tämä on ihan hyvin kirjoitettu, vanhan miehen ja auringonsäteiden kohtaamisesta oli mukava lukea. Sinulla on tapa käyttää aika pitkiä virkkeitä, ne ovat vähän siinä ja siinä, ovatko ne liian pitkiä. Lyhentäisin ihan muutamaa, jotta tasapaino olisi parempi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Menneisyyden varjot 2017-12-30 21:16:08 Lumikyynel
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: Lumikyynel    December 30, 2017
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS