Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kylähullun päiväkirjan viimeinen sivu
QR-Code dieser Seite

Kylähullun päiväkirjan viimeinen sivu

Ajelin kotiinpäin hieman kiertotietä, eli Korian kautta. Kymijoen puikahtaessa esiin, mietin mahdollista paikkaa, jossa Uki oli suistunut tieltä. Nyt alkoi tuntua yhä todennäköisemmältä se, ettei kyseessä sittenkään ollut pelkkä onnettomuus. Eggbergin antaman näkemyksen mukaan Uki olisi yhä elossa ja vangittuna.
Kaikki näyttäisi nivoutuvan yhteen Eggbergin keksinnön kautta. Miksi joku taho olisi niin kiinnostunut laitteesta? Mikäli kyseessä olisi määritteen täyttävä ikiliikkuja, joka siis tuottaisi liikkeen ylläpitämiseen tarvitsemansa energian, niin ehkä silloin..., mainettahan keksintö tietysti saattaisi antaa. Toisaalta, olisiko sekään riittävä syy lähteä rikollisin keinoin tavoittelemaan keksintöä?

Pysähdyin toviksi paikkaan, jossa rinne vietti jokiuoman suuntaan tieltä. Rannassa kasvoi vankkarunkoisia hopeapajuja joksenkin määrävälein, joten ne lienee istutettu siihen joskus aikojen alussa. Kaivoin vielä taskustani paperin ja luin sen kertaalleen läpi. Nousin sitten autosta ja laskeuduin rinnettä joen varrelle ja poimin vesirajasta liki nyrkinkokoisen kiven. Käärin paperin kiven ympärille ja kastelin sen vielä läpimäräksi, ennen kuin viskasin nyytin virtaan.

Kotiin ehdittyäni, tein hävittämistempun myös alkuperäiselle piirrokselle. Poltin paperin pajan ahjossa ja hajotin vielä syntynen paperihiilloksen hienoksi tuhkaksi. Ajanpyörästä ei enää ole jäljellä käyttökelpoista dokumenttia, joten Eggbergin toivomus tai pikemminkin ehdotus on nyt toteutettu.

Nyt, kun olen vetäytynyt piha-aittaan yöpuulle, ja kirjoittelen päivän tapahtumia ylös, en voi olla miettimättä Eggbergin antamaa varoitusta. Pitääkö se paikkansa? Olenko minä todellisessa vaarassa. Onhan olemassa joitakin viitteitä siitä, että joku ulkopuolinen taho on liittänyt minut samaan vyyhteen Ukin Ja Thomaksen kanssa. Juhannuksena tehty murto liittyy mitä suuremmalla todennäköisyydellä samaan tapahtumaketjuun.

Meninkö liian pitkälle? Joku tietää minulla olevan Eggbergin ajanpyörästä laatimat piirrokset. Murtomiehet eivät niitä löytäneet, koska ne olivat mukanani Sitikan tunkinvarressa. Joku saattaa tulla niitä etsimään vielä uudelleenkin, mutta enää niitä ei löydy. Toivottavasti tieto siitä riittää, jos niin käy. Alkaa hieman pelottaa, sillä aivan hetki sitten tien suunnalta kuului auton ovien paukahdukset. Joku jossakin lähistöllä nousi autostaan.
---------------------------------------


Loppuun kirjoittajan kommentti:

Tompan päiväkirja löytyi kesälomamatkalla kirpputorilta. Ostin laatikollisen sekalaista kirjallisuutta eräältä maalaispaikkakunnan torilta.
Päiväkirja on kirjoitettu vihreään vahakantiseen vihkoon ja se päättyy vihkon täyttyessä. Etsin laatikon sisällöstä jatkoa, mutta en sitä löytänyt. Samanlaisia vihkoja laatikossa oli useita, mutta kaikissa muissa oli koulutehtäviin liittyviä aiheita.

------Arska------Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS