Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Epäonnen potku
QR-Code dieser Seite

Epäonnen potku Hot

Ahkeruus on harvinaista näinä aikoina. Mutta jos sinulla on vain yksi toive, elämäsi kantava pilari, niin etkö tekisikin kaikkesi sen saavuttaaksesi. No, tarinamme miehellä oli, nimittäin kengät. Mutta ei mitkä tahansa kengät, vaan sellaiset tumman ruskeat, aitoa nahkaa, vahva ommel ja harkittu muoto, sellaiset olivat tämän miehen unelmien kengät. Vaikka kengät eivät olleetkaan kalliit, niin eipä ollut mieskään rikas. Seitsemän pitkää vuotta oli hän raatanut 12 tuntista päivää lajittelemassa jätteitä, paljain jaloin ja huonolla palkalla laittaen siitä vähästä niin paljon säästöön kuin vain saattoi, vaikkei se paljoa ollutkaan. Mutta joka ilta kun hänen vuoro loppui ja hän käveli kotiin, pieneen kellarihuoneistoon, valitsi hän reittinsä siten että se kulki kenkäkaupan ohi. Hän saattoi toisinaan vain vilkaista niitä muutaman minuutin, toisinaan jäädä varttitunneiksi ihastelemaan näyteikkunassa olevaa kenkäparia. Hän muisti jokaisen yksityiskohdan jo ulkoa, mutta siltikin kengät olivat päivä päivältä kauniimmat. Voi kuinka kauniit ne olivatkaan, täydelliset kenen tahansa jalkaan.

Kului vielä aikaa, kauan aikaa, kunnes koitti se päivä. Mies oli varmasti maailman onnellisin sinä aamuna. Hän meni töihin hartioiden levyinen hymy kasvoillaan, sillä tänään hän saisi vihdoin nuo kengät, joista hän oli sen vuosikymmenen jo haaveillut. Mies oli niin iloinen, ettei välittänyt edes lasinsiruista tai ruiskuista jalkapohjissaan. Kun koitti työpäivän ainoa tauko, alkoi miestä heikottaa silmin nähden kovin ja pian hän kaatui jo maahan tajuttomana. Hän heräsi sairaalalla johon hänen työkaverinsa oli hänet tuonut polkupyörällään, autoon kun ei ollut varaa. Lääkäri tuli miehen luokse pahoitteleva ilme kasvoillaan. "Valitettavasti tulitte hieman liian myöhään ja myrkytys oli edennyt jo liian pitkälle, joten meillä ei ollut vaihtoehtoja."

Satoi kaatamalla, mutta silti kohinan yli kantautui kauas sydäntä riipivän tuskainen kyynelten vuodatus. Mies istui pyörätuolissa kenkäkaupan nurkalla jalat polvista alaspäin amputoituina ja pari kenkiä sylissään. Sellaiset tumman ruskeat, aitoa nahkaa, vahva ommel ja harkittu muoto, täydelliset kenen tahansa jalkaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
5.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Epäonnen potku 2014-09-12 07:25:25 TarraLeguaani
Arvosana 
 
5.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 12, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"vahva ommel ja harkittu muoto" Hieno kuvailu!

Todella loistavasti keksitty juoni! Vähän jäi mietityttämään tuo 'myrkytys'. Oliko kyseessä kuolio, koska jalat piti amputoida? Luen rivien välistä, että lasinsirut ja huumeruiskut ynnä muut olivat jossain kohtaa painuneet kengättömien jalanpohjien läpi...

Todella hyvä loppu!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS