Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kukaan ei saa koskaan tietää
QR-Code dieser Seite

Kukaan ei saa koskaan tietää Hot

Päivät vierivät ja varastot hupenivat. Välillä Samuel näki kadulla hänen kotinsa ohitse kuljeskelevia lapsia ja nuoria. Aluksi kulkijoita näkyi vain pari tiettynä päivänä, jos osasi katsella oikeaan aikaan. Pian ilmiö kuitenkin yleistyi ja nyt jo muutaman tunnin välein Samuelin talon ohi kulki yksittäinen tai pieni joukko kulkijoita.

He ovat varmaankin jo vanhempansa menettäneitä, Samuel ajatteli. Hän katseli kuinka orvot harhailivat päämäärättömästi epätietoinen ilme kasvoillaan. Ajoittain jotkin heistä pysähtyivät tarkkailemaan ympäröiviä taloja, miettien olisiko kannattavaa tai oikein yrittää etsiä niistä jotakin hyödyllistä. Samuel vastasi astelemalla ulos talostaan ja tarkkailemalla silmäänsä räpäyttämättä takaisin, eikä kukaan tullut tutkimaan asuntoa sen syvemmin.

Pian minäkin olen tuolla, Samuel ymmärsi äkkiä viettäessään iltaa olohuoneen nojatuolissa istuen. Ajatus ei kuitenkaan tuntunut hänestä kovinkaan pelottavalta tai vastenmieliseltä. Hän taisi jopa hieman odottaa sitä. Hän tunsi tulevaisuuden hyökyvän tätä päivää kohti hitaana, mutta pysäyttämättömänä.

Tästä tulee elämäni suurin seikkailu ja kun se vihdoin koittaa, en todellakaan aio harhailla kuin nuo tuolla ulkona. Minä toimin järkevästi ja järjestelmällisesti, Samuel ajatteli.
Minä otan minkä tarvitsen ja elän pitempään kuin kukaan muu.
Hän tulisi pian jättämään tämän talon ja entisen elämänsä taakseen, mutta sen aika ei ollut aivan vielä. Hän halusi ensin jotakin, mitä oli himoinnut jo pitkään. Hän halusi koston kärsimyksistään.
Tahdon nähdä tätini jättävän tämän maailman, Samuel mietti ja yllättyi itsekin ajatustensa kylmyydestä.

Mutta niin hän itse minut kasvatti, kylmästi ja tunteettomasti. Miksi minun pitäisi päästää täti yhtään vähemmällä kuin mitä hän ansaitsee, sitä niitetään mitä kylvetään, Samuel pohti.
Tämä kaikki on hänen syytään ja jos en kosta nyt, koen siitä suurempaa katumusta kuin mistään pahasta mitä voin hänelle tehdä. Päätös hänen mielessään oli alkanut viimein selkeytyä, vaikka Samuel olikin luultavasti tehnyt sen jo kauan sitten syvällä mielessään. Hän lopetti pienen sisäisen väittelynsä vielä viimeisellä vakuutuksella.

Tämä on vain meidän välinen asiamme, sitten siitä tulee yksin minun muistoni.
Kukaan ei saa koskaan tietää.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kukaan ei saa koskaan tietää 2014-08-30 19:08:04 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 30, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jäin enimmäkseen vain kummastelemaan mistä kerrot tässä. En tiedä millaisesta maailmasta puhut, mistä aikakaudesta tai mitä on tapahtunut ja miksi. Minkä ikäinen Samuel on? Jouduin muutamaan otteeseen vaihtamaan näkemystäni tästäkin. Sitä ei tarvitse kertoa suoraan, mutta jonkinnäköinen suuntaa antava vihjaus olisi paikallaan.

Juoni ei antanut minulle mitään. Kirjoitat hyvin ja vivahteikkaasti, käytät sanoja hyvin. Oikeinkirjoitus on hyvää. Sinun tulee päättää, haluatko kirjoittaa minä- vai hän-muodossa, nyt teksti vaihtelee parin virkkeen välein.

Alku ja loppu olivat kuin irrallisia osia jostain, ehkä jostain mielenkiintoisestakin. Nyt se jää arvailujen varaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Kukaan ei saa koskaan tietää 2014-08-14 14:09:00 Kati Rinne
Arvosana 
 
4.0
Kati Rinne Arvostellut: Kati Rinne    August 14, 2014
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Lyhyt, hyvä ja ytimekäs teksti. Pienellä sanamäärällä onnistuit kertomaan lähes kaiken tarpeellisen, joten lukijalle ei jäänyt tiedotonta oloa. Hyvä kertomus!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS