Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Runot Hydra
QR-Code dieser Seite

Hydra

Pahat ideologiat
jylläävät maailmassa
kynäni on miekkani
leikkaan hydralta päät poikki
mutta voi ei
aina kun leikkaan pään
kasvaa kaksi uutta tilalle

Tarvitaan tulta
toivon ja rauhan tulta
joka polttaa leikatut päät kiinni
niin ei tyngistä kasva enää
uusia päitä

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Hydra 2020-10-22 14:05:47 L.R
Arvosana 
 
3.5
L.R Arvostellut: L.R    October 22, 2020
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Runollasi on hyvä teema, jonka ympärille se on rakennettu ja jonka teet hyvin selväksi runon aikana. Runon teemoitus on siis hyvä, mutta mielestäni teit teeman vähän turhankin selväksi. Minä itse pidän runoista joita joutuu hieman pohtimaan ymmärtääkseen niiden teeman kunnolla, esimerkkinä tästä käytän omaa suosikki runoani. (Ei sillä että olisin monia runoja lukenut.)Percy Shelleyn runolla: "Ozymandias"
on selkeä teema, mutta runoa joutuu pohtimaan hetken, että sen käsittää, kun luin Hydraa ei minun tarvinnut ajatella sitä jälkeenpäin yhtään vaan teema tuli selkeäksi siinä samalla kun runoa luki. Tämä ei tietenkään ole paha asia ja olen varma että jotkut pitävät runosi selkeydestä paljonkin, mutta minusta olisit voinut leikata ensimmäiset kaksi säettä runostasi kokonaan ja tehdä muilla tavoin selkeäksi sen mitä tuo hydra edustaa, jolloin runoosi olisi tullut enemmän syvyyttä. (Ainakin minun mielestäni.)

Mielestäni runosi on hyvin kirjoitettu, se on soljuvaa ja niin mukavaa luettavaa. Sanavalinnat ovat muuten ihan hyviä, mutta tuo "kynäni on miekkani" tuntuu vähän turhan kliseiseltä. Käytit tätä hydraa hyvin runosi teeman esiintuomiseksi.

Tähän loppuun ajattelin vain sanoa sen etten todellakaan väitä tietäväni runoista tai niiden arvostelusta yhtään mitään, enkä siis syytä sinua siitä jos et anna tälle arvostelulle paljoa painoarvoa.

Mielestäni tämä on hyvä runo, mutta parannettavaa on.

PS:
Tämä on turhauttavin arvostelu, jonka olen koskaan kirjoittanut sillä tämä on kolmas kerta tämän päivän aikana kun sitä kirjoitan. Aamulla olin saanut arvosteluni käytännössä valmiiksi, kun pyrin muuttamaan erästä kohtaa onnistuen siinä samalla poistamaan koko arvostelun. (En vieläkään tiedä miten siinä onnistuin.) Sitten aloin kirjoittamaan arvostelua uudestaan, mutten saanut sitä valmiiksi ennen kuin minun piti lähteä kotoa kuudeksi tunniksi ja kun palasin kotiin huomasin että olin epäonnistunut tuon arvostelun toisen version tallentamisessa. Mutta onneksi nyt kolmannella kerralla onnistuin niin ei tarvinnut käyttää iltapäivää pään seinään hakkamiseen .

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS