Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Hengen tie 2015-01-11 11:22:24 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    January 11, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen tarina. Oliko tämä aloitus jollekin suuremmalle kokonaisuudelle, koska sellainen mielikuva tästä jäi. Hyvin olit kuvaillut tilanteita ja tapahtumia, samoin henkilöitä, jotka tekstissä esiintyi. Kertomus on kiinnostava ja tälle soisin näkeväni jatkoa.

Oikeinkirjoituksen ja kieliopin osalta tässä oli jonkin verran haasteita. Pilkkusäännöt ja dialogin kirjoittaminen kannattaa käydä läpi. Teksti on syytä aina lukea pariin kertaan, sillä kirjoittaessa aina jää virheitä huomaamatta. Ne on hyvä yrittää karsia, jolloin tekstistä jää huoliteltu mielikuva lukijalle. Poimin muutaman esimerkin näihin liittyen:

Kolme ensimmäistä lausetta alkaa "Juostessaan", "Yhä juostessaan" ja "Juokseminen". Vältä tämän kaltaista toistoa.

"Pieneen lampeen katsoessaan, sieltä katsoi pieni poika takaisin, joka ei tiennyt enää kuka oli." Tässäkin on toisto katsomisen osalta, muuttaisin muotoon "Pieneen lampeen katsoessaan, sieltä kurkisti pieni poika takaisin, joka ei tiennyt enää kuka oli."

Kaunokirjallisessa tekstissä numerot yleensä kirjoitetaan eli viisi ei 5.

"Ehkäpä poika hän tietää tai saa selville sinusta jotain mitä me emme näiden vuosien aikana. Colinger lisäsi vielä." Ensimmäinen lause pitää muotoilla uusiksi, koska sanajärjestys on vähän mullinmallin. Koska kyseessä on repliikki, se tulisi merkitä lainausmerkeillä tai eteen tulevalla väliviivalla. Tuosta ekasta lauseesta puuttuu myös pilkut.

Kokonaisuutena kuitenkin mielenkiintoinen ja hyvä fantasiatarina.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS