Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mustia enkeleitä - Hahmot ja taikaesineet 2015-04-18 13:45:54 liskomies
Arvosana 
 
2.5
liskomies Arvostellut: liskomies    April 18, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Varsinaista arvosteluahan tähän on periaatteessa mahdoton kirjoittaa, koska et avaa tarinan juonta toistaiseksi ollenkaan. Oletan siis, että varsinainen juoni ikäänkuin alkaa siitä, mihin henkilöesittelyt päättyvät.

Itse pidän enemmän kirjoitustavasta, jossa novellin tai romaanin henkilöt tulevat lukijalle tutuksi nimenomaan tarinan myötä, eikä erillisistä henkilökuvauksista. Etenkin novellissa varsinainen prologin edes harvoin on tarpeen, kysehän on jo itsessään lyhyestä proosasta, jolloin paras tapa aloittaa mielestäni on käydä suoraan asiaan. Eli jos tarinasi lopullisena muotona tulee olemaan novelli, aloita kertomus niin myöhäisestä vaiheesta tarinan aikajanaa, kuin mielekkäästi on mahdollista.

Vaikka monet kehittelemäsi hahmot ovatkin fantasiagenren peruskauraa, tai sellaisen mukaelmia, niin kyllä noista taustoista ja lähtökohdista erinomaisen kertomuksen saa halutessaan aikaan. Huolella kirjoittaminen kannattaa aina, mutta toisaalta ei myöskään kannata kahlita itseään jo ennen varsinaisen kirjoittamisen alkuun pääsyä liian tiukasti suunnittelemaansa, vaan antaa tarinan herätä eloon ja kuljettaa mukanaan. Itsekin olen monet kerrat kirjoittamisen myötä muokannut tarinan loppua ja joskus enemmänkin juonenkuljetusta, vaikka aloittaessa on ollut varsin selkeä suunnitelma, kuinka kaikki tulee päättymään.

Mutta jäädään odottamaan varsinaista tarinaa, eli tämä (ja antamani tähdet) ei oikeastaan ole arvostelu... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS