Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuninkaan kirous 2015-05-12 19:04:13 illuusia
Arvosana 
 
3.5
illuusia Arvostellut: illuusia    May 12, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En yleensä pidä kauheasti fantasiasta, mutta tämä oli erittäin viihdyttävää luettavaa. Hahmoja ei ole liikaa, ja ne ovat pienen kliseisyydenkin uhalla sympaattisia, asetelma käy selväksi heti alusta ja juoni kulkee hyvin. Pienillä yksityiskohdilla tähän tulee hyvällä tavalla fantastinen fiilis ja raakuudet tuntuvat aidosti tylyiltä.

Rakennat tässä mielestäni kivasti jännitystä heti alussa ja lunastat sitten lopussa lupaukset. Kieli on sujuvaa ja selkeää, eikä siinä ole mitään turhia kikkailuja, eli sitä on mukava lukea.

Yksi asia minua häiritsee tuossa alussa. Kirjoitat että kuningas epäilee että häneltä on murtunut kylkiluu tai pari. Silti hän marssii määrätietoisesti, kävelee ilmeisen nopeasti ja jaksaa vielä nousta portaat ylös torniin. Vaikka hahmon voikin ajatella olevan sitä tyyppiä että kestää hyvin kipua, murtuneilla kylkiluilla jo normaalikin kävely on vaikeaa, monissa tapauksissa jopa mahdotonta vaikka olisi kuinka korkea kipukynnys. Eli siis lyhyesti sanottuna kukaan jolla on kylkiluut murtunut ei huvikseen juokse monia portaita ylös torniin vaikka kuinka haluaisi ripustaa pään seipääseen, anteeksi nyt vain.

Tiedän, että kuulostan nillittäjältä mutta tuollaiset pienet yksityiskohdat ainakin minun näkökulmastani syövät heti tarinalta uskottavuutta.

Ehdotukseni on että otat yksinkertaisesti joko tuon maininnan pois tai sitten tuot esiin kuninkaan kipuja hieman enemmän.

Muuten pidin kyllä tästä tarinasta, virkistävää lukea vähän synkempää fantasiaa jossa seikkailee epäkuolleita. Tuo verirituaali on myös hyvä idea.

Kuten toinen arvostelija sanoikin, ehkä pieni kiireen maku tässä paikoin tuntuu, eli joitakin kohtia ehkä fiilistelisin myös vähän lisää.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS