Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tuuli vasten kasvoja luku 1. 2015-06-01 20:45:19 Taruh
Arvosana 
 
3.5
Taruh Arvostellut: Taruh    June 01, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvin ja tunteikkaasti kirjoitettu tarina, jonka minäkertojatyyli ja aikamuotoratkaisu toimivat! Novellia lukiessa heräsi vahvasti epäilys siitä, että tästä taitaa tulla vampyyritarina? Jostain syystä tekstistä tuli hetkittäin mieleen Twilight-elokuvat, ja aivan pakko lisätä, joiden faneihin en ole koskaan pahemmin kuulunut. :D Se ei välttämättä ole siis huono juttu ja tarinahan saattaa kehittyä vielä vaikka mihin suuntaan...

Tekstissä on paljon hienosti kuvailtuja asioita, esim. "Huokaisten kohotan katseeni puiden lehtien välistä näkyvään mustaan tähtitaivaaseen", joista tykkäsin.

Kuitenkin hyvästä ja jännästä aloituksesta huolimatta jätät lukijalle liikaa kysymyksiä. Tekstissä on vauhtia ja tapahtumia, mutta et kerro hahmoista ja alkutilanteesta paljoakaan mitään. Päähenkilön inhimillinen puoli sekä nälkä tulevat lukijalle tutuksi, mutta muuten päähahmo jää etäiseksi. Alusta hahmoa enemmän kertomalla esim. kuka tämä tarkalleen ottaen on, minkä niminen, mies vai nainen (tulkitsin, että päähenkilö on nuori tyttö), minkä näköinen, mitkä motiivit jne. On tietysti ihan hyvä ratkaisu sekin, että jättää hahmoja lukijan mielikuvituksen varaan, mutta siinä on aina se riskinsä, että hahmot jäävät liian ylimalkaisiksi ja epäselviksi.
Epäselväksi jää myös se, että mitä tarkoitat ensimmäisillä lauseilla. Mitä on tapahtunut? Mikä oli päähenkilön lähtötilanne? Kuinka niin hän on elänyt vasta muutaman kuukauden? Kerro lisää, alusta tarinaa!

Jäin myös pohtimaan, miksi olet maininnut tällaisesta: "elämäni tärkein ihminen uhrasi itsensä, jotta saisi elää..." kun et kuitenkaan myöhemmin palaa tähän uudestaan? Lisäksi päähenkilön unen "maailman ihanimmat kasvot" omaava henkilö jää isoksi kysymysmerkiksi, samoin kohtausta ennen peuran vohkinut vanha mies. Takerruin miettimään näitä ja se häiritsi lukukokemusta jonkin verran.

Kolmoispisteet ovat asia, joita tuppaan itsekin käyttämään ehkä vähän liikaakin, mutta joista jotenkin vain tykkään. Sinun tekstistäsi mietin, että kolmoispisteet luovat tunnelmansa, mutta kirjoitusmuoto näyttäisi paremmalta, jos et jatkaisi kolmoispistekohtia aina isolla alkukirjaimella. Esim.
"Nälkä...Minulla on nälkä...Haluan ruokaa...Haluan...tuoretta lihaa, josta...pursuaa ihanaa ja lämmintä verta...Missä?" -> "Nälkä...minulla on nälkä...haluan ruokaa...haluan...tuoretta lihaa, josta...pursuaa ihanaa ja lämmintä verta...missä?"

Jätit lopputilanteen sellaiseen kohtaan, että jatko on erittäin suotavaa. Toivottavasti tarinan kokonaisuus avautuu jatkossa enemmän! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS