Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Uni 12/7/2016 2016-07-31 04:50:24 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 31, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Vaikka heillä on aseet he käyttävät ihan normaaleja vaatteita." Miksi aseiden käyttö vaatii erikoislaatuiset vaatteet? Syy saattaa olla sinulle selvä, mutta ei lukijalle. Älä kirjoita itsellesi, vaan sille, ketä tekstisi lukee.

Kirjoitat epäselvästi, monesti tarkoituksesi jää hämärään. Tässä näkyy hurja kiire, sinulla on vain ollut tarve saada unesi sanoiksi äkkiä, välittämättä siitä mitä tai miten tuli kirjoitettua. Se jättää suttuisen kuvan ja tekee tekstin luvusta vaikeaa.

"Hänen kohtaloaan en pääse näkemään kun, työpöytä riistää näköalan." Hyvä! Hienoa sanojen käyttöä, tässä on tarinankerrontaa, ei vain sanoja putkeen! Näin kirjoitetaan!

"Jei! / Oh man / Great! / Ei onnaa / Snitch / OMG!OMG! Nope! / Hmp / 'Jump' ajatus" Puhekielessä ok, somessa ok, tämän tyylisessä novellissa ei.

"Käytävä, no huone," Sano asiat niin kuin ne ovat -> Huone on pieni. Ei 'korjauksia' tekstiin, kuten puheessa.
"Väri on mustan ja valkoisen väliltä." -> Väri on harmaa/harmahtava/mitä vain, mutta ei kahden ääripään välillä.

Ja älä kirjoita englantia tarkistamatta oikeinkirjoitusta :/

Tekstisi vilisee kirjoitusvirheitä, kuten alussa varoittelet. Ne eivät ole huomaamattomuutta, vaan kiirettä. Et ole tarkistanut tekstiä ensimmäisen kirjoittamisesi jälkeen. Teksti ei ole siis valmis. Novellia on vaikea lukea. Sen ei tarvitse olla sataprosenttisesti virheetön, mutta tämä määrä luokitellaan jo välinpitämättömyydeksi. Et saa välitettyä kertomustasi, kun lukija joutuu pysähtymään jatkuvasti kesken lauseen ja miettimään, että mitä tässä oikein lukee tai mitä tässä yritetään sanoa. Juoni keskeytyy, menee epäselväksi ja kohta ei jaksa enää keskittyä, kun tarinan ulos saaminen on niin vaikeaa.

Novellisi on selvästi kirjoitettu kerralla. Tiedäthän, että teksti ei ole valmis suoraan. Sinulla on juoni, ja haluat saada sen äkkiä itsestäsi ulos. Se on ihan ok, mutta sitten kun se on kirjoitettuna koneelle/paperille, se ei enää katoa. Sitten on aika lukea se läpi, hioa, muuttaa jos on tarpeen ja antaa välillä ehkä hautuakin, kunnes palaa sen ääreen.

Juonesta sanoisin, että se on täynnä toimintaa ja mysteerejä, mutta jätät kaiken kesken. Mieti itse millaisen novellin haluaisit lukea, että pitäisit siitä. Jos viljelet kysymyksiä ja vihjailet laboratoriosta, saati että joku haluaa novellin päähenkilön hengiltä, mutta et kerro mitään vastauksia yhteenkään näistä, jää lukija turhautumisen ja tyhjän päälle.

Kaikki antamani palaute on perusteltu ja toivon sen olevan rakentavaa, koska tämä rakennelma on aika hatara. Älä ota pahalla, yritän auttaa. Sitähän tänne on tultu tekemään, ei vaan saamaan kehuja.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS