Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
classic crime osa-1 2017-07-22 17:10:57 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    July 22, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luot heti tietynlaisen tunnelman, joka kertoo millaisessa miljöössä ja aikakaudessa eletään. Osaat siis kertoa sen kuvailuin, eikä sinun tarvitse suoraan sanoa vuosilukuja ja muuta.

Muista sääntö repliikin ja johtolauseen kanssa: http://www.kirjoittaja.fi/keskustelu/6-Tarinointi/84-kieliopillisia-ohjeita

Lauseenvastikkeista en ollut tainnut tuonne kieliopillisiin ohjeiseen vielä kirjoittaakaan, mutta lauseenvastikkeen eteen ei siis tule pilkkua. Eikä kahta lauseenvastiketta samaan virkkeeseen.

Banshee huomauttikin, että älä toista samoja sanoja liian usein peräkkäin. Tuo alussa oleva suku ja sukunimen toistelu on häiritsevää. Tässä toinen kohta: "...sekä pienen kuoren, antaen sen sitten Fredrik Honebelyle, joka katseli hetken kuorta. ―Etkö avaa kuorta? Mies empi hetken pyöritellen kuorta kädessään, avaten sen sitten." Huomaatko, mikä toistuu liian usein?

Kun sisarukset keskustelevat Londermoneista, he molemmat puhuvat heistä ensin tuntien heidät, mutta kohta toinen kysyykin, että tunteeko hän vieraat, johon toinen (en tiedä kumpi, tekstistä ei käy selväksi kumpi puhuu) selittää, keitä vieraat ovat ja miten heidät tunnetaan. Ristiriitaista.

"Edes mennyt" -> Edesmennyt. Erikseen kirjoitettuna sanat tarkoittavat aivan jotain muuta.

Sisäkkö on aina nainen. Justin on pojan nimi. Vai pitikö sisäkön olla Justine, mikä on aika yleinen naisen nimi.

Annat vähän liikaa tilaa keskustelulle. Kuvailut ja johtolauseet jäävät jalkoihin tai kadoksiin. On vaikea pysyä juonessa mukana, kun ihmiset pääosin vain keskustelevat, eikä siitäkään ole ihan varma, että kuka nyt puhuu. Ilmaise välillä puhuja, mutta älä joka repliikin kohdalla. Siten, että lukija pysyy kärryillä puheenvuoroista.

Honebelyn kirjoitusasu vaihtelee tekstissä aika reippaasti. Yhdenmukaista se. Myös muiden nimet saattavat vaihdella.

Olet selvästi parantunut oikeinkirjotuksessa!

Juoni vaikutti aluksi hieman tylsältä, runsas keskustelu ja keskustelun jaarittelu tietty aiheuttaa sitä, mutta kun lopussa kävi ilmi, että tällä yhdellä ladylla on ihan omat suunnitelmansa ja hän pyörittää muutamaakin miestä, aloin kiinnostua.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS