Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ankeriaan koukku 2018-10-10 14:51:54 iBOB
Arvosana 
 
3.5
iBOB Arvostellut: iBOB    October 10, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä oli aika jännittävä. Ihan hyvin on kuvattu persoonallisuushäiriöisen ihmisen mielenliikkeitä: itsekeskeisyys, tunnekylmyys ja manipuloivuus tulevat hyvin esille.

Liian lyhyet yhden lauseen virkkeet kyllä hieman häiritsevät. Ne tuntuvat töksähteleviltä ja tönköiltä. Useat näistä olisi voinut yhdistää yhdeksi kahden tai useamman lauseen virkkeeksi.
esim:
"Oliver omistaa huvipurren. Hänellä on sen lisäksi skootteri, auto ja kesämökki. Hänen omaisuutensa on sijoitettu näihin. Hänellä on yhä paljon rahaa pankkitilillään. Koska hän on ansainnut sitä rikollisin keinoin. Hän on kavaltanut pankilta rahaa. Hän on aiemmin työskennellyt pankin virkailijana."
-korjattu: Omistamansa huvipurren lisäksi Oliverilla on myös skootteri, auto ja kesämökki. Näihin hän on sijoittanut ison osan omaisuudestaan, mutta hänellä on vielä yhtä paljon rahaa pankkitilillään kuin mitä niihin on mennyt. Hän nimittäin työskenteli aiemmin pankkivirkailijana ja ansaitsi silloin rikollisesti kavaltamalla pankilta rahaa.
-Lyhyitä töksähteleviä lauseita voi käyttää tehokeinona jännittävissä tilanteissa, joissa on tapahtumassa jotain ja on painostava tunnelma. Esim. kun Oliver luulee Georgian haamun vaanivan häntä.

"Oliverin oikeat vanhemmat olivat nistejä. He hakkasivat ja pahoinpitelivät häntä jo vauvaiästä lähtien. Rötösten ansiosta, Lawrencesta tuli sekopää. Hänen luonteensa kylmettyi varhaislapsuudessa."
-Tässä on ilmeisesti tullut Lawrencen nimi kohtaan jossa pitäisi puhua Oliverista.

"Oliverilla on eräs läheinen henkilö hänen elämässään. Henkilö on hänen pikkuveljensä Lawrence Grant. Veljellä on samanlainen oljen värinen tukka, kun Oliverilla. Heillä oli lapsuudessaan paljon samoja harrastuksia. Lawrence katosi yllättäen täytettyään kymmenen vuotta."
-kuolleesta ihmisestä käytetään "oli" eikä "on". Kymmenen vuotiaana kuollut veli ei enää ole läheinen henkilö Oliverin elämässä, koska ei ole siinä enää läsnä

Vähän rakenteellista hiomista tämä kaipaisi, mutta hyvä ja puhutteleva tarina

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
40
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS