Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Sosialismi 2019-02-08 11:13:18 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    February 08, 2019
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

" on lottovoitto syntyä Suomeen". Niinhän sitä sanotaan, mutta ei siinä puhuta mistään jättipotista, tai edes päävoitosta. Lottovoitto se on kolme ja varanumerokin. Tuskin kattaa sijoitettua panosta, mutta...

Kirjoittaja kritisoi verotuksen progressiota ja sitä, että se kohdistaa suuremman verotuspaineen isompiin ansiotuloihin. Yhteiskunnassa on kuitenkin oma kulurakenteensa, joka on rahoitettava. Sitä on rahoitettu pitkään lainarahalla ja meno jatkuu vielä kauas tulevaisuuteen.

Ne, jotka ovat opiskelleet vuosia saadakseen suuripalkkaisen ammatin maksavat korkeita veroja, jotka menevät juoppojen ylläpitoon, niinkö? Ne, jotka eivät ole niin onnekkaita, että ovat voineet opiskella suuripalkkaisiin ammatteihin, maksavat pienistä palkoistaan suhteellisesti enemmän veroa, kuin nuo mainitsemasi hyväpalkkaiset. Noilla veroilla tuetaan myös niitä, jotka käyvät mainittua opintietä pitkälle kohti suurempia ansioita. Kyllä: Yhteiskunta tukee opiskelua monella tavoin. Sitä ei pidä unohtaa.

Onhan se totta, etteivät alkoholisoituneet kansalaiset tuota yhteiskunnalle juuri muuta, kuin kuluja. mutta kyseessä on nykyajattelun mukaan sairaus, joten he kuuluvat siihen sairaitten ryhmään, jota itsekin olet valmis auttamaan.

Kysyt myös : Miten yhteiskunta pystyy pitämään yllä kallista sosilistista mallia? Sosialistinen ja sosiaalinen on kaksi eri käsitettä. Koska ilmeisesti olet pitkälle opiskellut ja näin ollen et ole sekoittanut käsitteitä, niin puhutko todella Suomesta sosialistisena valtiona?

Itsestään selvyytenä pidetyssä järjestelmässä on epäkohtia? Totta helvetissä on. Tiedätkö yhtään yhteiskuntajärjestelmää (pohjois-Koeaa lukuunottamatta), missä ei ole?

Käsittääkseni se yhteiskunnallinen malli, jota suomessa pyritään noudattamaan on juuri sekoitus vasemmistolaista ja oikeistolaista poliittista näkemystä. Malli, jossa on omat haasteensa ja epäkohtansa, mutta myös malli, jossa on mahdollista saada huomioon otettua koko yhteiskuntarakenteen kansallinen kirjo.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS