Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Olenko rasisti? 2019-02-09 08:42:12 Sabe
Arvosana 
 
N/A
Sabe Arvostellut: Sabe    February 09, 2019
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Olenko rasisti jos kehottaisin esim. tytärtäni lähtemättä Irakista tulleen pakolaismiehen mukaan baari-illan jälkeen?"

Onhan tuo kieltämättä vähän rasistinen ajattelutapa, jos syy on nimenomaan vain se, että hän on irakilainen. Ihan yhtälailla se suomalainenkin saattaisi raiskata illan päätteeksi. Tietysti kulttuurillinen tausta ja kotimaan ajattelu- ja käytäntömallit pitää ottaa huomioon, mutta rasismi on - ainakin minun mielestä - sitä, että yleistetään kaikkien kyseisten kulttuuriperän omaavat samaan kastiin. Rasismissahan on pohjimmiltaan kyse ennakkoluuloista.

Ei ole rasistista esim. juuri todeta näitä kulttuurieroja, mutta on rasistista syrjiä, suhtautua ja kohdella näistä kulttuureista tulleita yleisten ennakkoluulojen mukaisesti.

Kannattaa kysyä itseltään, mistä erilainen ajattelu jotain tiettyä henkilö kohtaan johtuu. Johtuuko se siitä, että hän on joskus tehnyt jotain, vai siitä että hänen näköisensä ovat tehneet joskus jotain? Jos jonkun aviomies joskus raiskaa jonkun, oletko varauksellinen kaikkia aviomiehiä kohtaan? Tilastollisestihan suurin osa raiskauksissa Suomessa tapahtuu parisuhteessa miehen toimesta.

Itsehän henkilökohtaisesti en missään tapauksessa neuvoisi lastani kenen kanssa seurustella ja kenen ei.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Sabe
February 09, 2019
Report this comment
Onhan toi toisaalta sellaista "kaappirasismia", mikä ei välttämättä ole sitä ihan pahinta luokkaa. Eli vain henkilökohtaisesti pyrkii olemaan pois tekemisistä joidenkin ihmisten kanssa, mutta ei tuo kuitenkaan koskaan asiaa esiin, eikä ainakaan tälle henkilölle itselleen kerro todellisia syitä. Eri asia on, että lähtee tuonne huutelemaan ja haukkumaan kaikki ulkomaalaiset ja vaatii tekoja kaikille ulkomaalaisille esimerkiksi. Se on oikeasti haitallista ja heikentää vain ulkomaalaisten asemaa entisestään, mikä vastaavasti pahentaa ongelmia entisestään.

"Kaappirasismin" kohdalla kannattaa juuri lähinnä vain itseltään kysellä, että onko tämä ihan järkiperäistä kaikki? Pääosinhan rasisimi kuitenkin juurtuu pelosta. Voisiko tästä pelosta vaikka päästä vähän irti. Jos tyttäresi on halukas lähtemään tämän irakilaisen kanssa, tutustu häneen vaikka itse ensin ja mieti sitten, onko peloilla mitään totuuspohjaa.
In reply to an earlier comment
KimiK
February 09, 2019
Report this comment
Hienoa kommentointia, kiitän!

Tiedän toki että näiden takana on aina pelko, pointti onkin siinä, onko pelolle aihetta? Noh, ehkä tässä vielä kasvaa ihmisenä ja sisäistää nämäkin asiat joskus. Onneks tämä aihe ei ole kovin keskeinen elämässäni. Lähinnä kirjoitin enempi näin yleisesti kuin juuri omasta vinkkelistä, sillä uskon että moni on näitä joutunut miettiin.
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS