Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Susiemo # Virhe kirjoittaa elämäni 2014-12-26 10:53:45 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    December 26, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Varsin mystiseksi jäi tämä pieni väsäyksesi. Teksti on sinänsä hyvin kirjoitettu, että osaat kuvailla hienosti miljöötä ja tapahtumia. Osaa kuljettaa tarinaa hyvin eteenpäin. Selvästi osaat tässä mielessä kirjoittaa hyvin. Juonellisesti tästä lyhyestä tekstistä on vaikea sanoa vielä mitään, koska tässä ei taustoja avata riittävästi, jotta lukija täysin pystyisi ymmärtämään, millaisesta tekstistä tässä on kyse. Tämä voisi viitata jonkinlaiseen fantasiaan, mutta olet lisännyt tämän kuitenkin Muut -kategoriaan. Teksti voi olla siis ihan proosaakin ja ehkä tämä on jonkinlainen katkelma päähenkilön ajatuksista tai unimaailmasta tms. Mutta joka tapauksessa, koska tästä ei vielä täysin käy ilmi, kuka tämä päähenkilö on, miksi hän päätti lähteä metsään, miksi hän kokee olevansa osa sitä, mikä merkitys susilla on tarinassa jne. vaikea on keksiä teemaa ja sanomaa tai mistä tämä tarina ylipäänsä kertoo.

Oikeinkirjoitukseen ja sanajärjestykseen kannattaa kiinnittää jatkossa enemmän huomioita, sillä näiden osalta huomasin muutamia virheitä. Tekstit kannattaa aina lukea useampaan kertaan läpi, jotta saa karsittua suurimman osan kirjoituksellisista virheistä. Sanajärjestyksien osalta voi kokeilla esimerkiksi lukea ääneen kirjoittamansa tekstin, jolloin kuulemalla jo helposti huomaa onko sanajärjestys luonteva. Mitään suurempia kielioppivirheitä en tekstistäsi huomannut.

Joka tapauksessa ehdottomasti kannattaa jatkaa tämän tekstin kirjoittamista. Tässä on hyvä ote ja osaat kirjoittaa. Koska tämä oli aika mystinen teksti, heräsi ainakin minulla kiinnostus nähdä jatkoa tälle, mistä on kyse ja mitä tässä kaikkea vielä tapahtuu...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Jästipää
December 29, 2014
Report this comment
Nyt vasta TarraLeguaanin palautteen luettuani kävin katsomassa profiilisi ja olet siis tosiaan vasta 12-vuotias. Pidin tekstiä automaattisesti selvästi varttuneemman ja kokeneemman kirjoittajan tekstinä. Tätä taustaasi vasten on todettava, että olet äärimmäisen hyvä kirjoittamaan! Antamani 3,5 tähteä ei tässä mielessä tee oikeutta tekstillesi... Ehdottomasti sinun kannattaa jatkaa tätä tekstiä ja kirjoittamista yleensäkin. Sinulla on lahja siihen!
In reply to an earlier comment
KirjoitettuVirhe
December 30, 2014
Report this comment
Suuret kiitokset tästä.
Yritän panostaa kirjoitusvirheisiin ja tarinan selkeyteen parhaani mukaan tästä edespäin.
kiitos kommentistasi!
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS