Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Lauantaina töissä 2015-02-22 11:23:47 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 22, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Heti alkuun tästä tekstistä tuli mieleen, että miten omakohtaisista kokemuksista kirjoittaja mahtaa kirjoittaa... :) Tässä oli samaa henkeä kuin Pussikaljaromaanissa tai Juha Vuorisen kirjoissa. Tarinassa kuvataan tietyn ammattikunnan itsestäänselvyytenä pidettyä alkoholisoituneisuutta osittain huumorin keinoin, mutta olin huomaavinani myös tietynlaista yhteiskunnallista kritiikkiä rivien väliin piiloitettuna. Tavallaan hieman surumielinenkin tarina. Kovin suuri tällaisen genren ystävä en sinänsä ole, mutta tämä oli kirjoitettu hyvin. Juonellisesti jäin ehkä kaipaamaan lisää taustoja ja juonellisia käänteitä, sillä tarina ei mielestäni hurjan yllätyksellinen ollut eikä siinä taas sitten ollut mitään hurjasti elämää suurempaa tapahtumaa ollut, että se olisi yksistään kantanut tarinan loppuun asti. Nyt tämä jäi ehkä enemmän otteeksi päähenkilön elämästä. Tekstissä osattiin hyvin kuvailla miljöötä ja hahmot olivat uskottavasti luotuja. Dialogit olivat niin ikään uskottavia. Jonkin verran oli kirjoitus- ja kielioppivirheitä eli kannattaisi oikolukea teksti vielä pariin kertaan. Kaiken kaikkiaan kuitenkin hyvä teksti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Aimo Tujaus
February 23, 2015
Report this comment
Kiitos Jästipää rakentavista kommenteista!
Kyllähän tästä tarinasta osa on kieltämättä itsekin tullut oikeasti nähtyä, ainakin sivustaseuraajana. Ihan tuulesta temmattu tämä siis ei ole vaikka paljon siinä on keksittyäkin. En toki arvannut sen näkyvän niin selvästi läpi.
Mitään suurtahan tässä tarinassa ei sinällään tapahdu mutta tarkoitukseni oli saada huumorin takaa näkymään juuri tuon elämän surumielisyys minkä olit huomannutkin.
Kielioppivirheitä on jäänyt sekaan, johtuen rehellisesti sanottuna kirjoittajan taidoista. Edelliseen viitaten voinen tunnustaa tämän olevan ensimmäinen kirjoittamani novelli ikinä. Kirjoitettu viime syksynä muutamana yönä, kiitos tunnin välein heränneelle lapselleni. Kai tämä kirjoittaminen oli joku keino saada ajatukset irti väsyttävästä arjesta mutta yllätyksekseni se vei mukanaan. Lisää on siis tulossa.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS