Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kurpitsapikkelsin salaisuus 2016-11-13 22:39:31 Poketopi
Arvosana 
 
4.5
Poketopi Arvostellut: Poketopi    November 14, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Loistava arkielämän seikkailun kuvaus. Välimerkit ja kirjaimet omilla paikoillaan. Ehkä dialogi tarinassa olisi toiminut ilman sitaatti merkkejäkin koska varsinaista vuoropuhelua ei ollut, mutta se on vain maku kysymys. Olit onnistunut kirjoittamaan tasaisella temmolla, joka sopikin vielä tarinaan. Kuvaus oli hyvää, taitavasti käytetty lehden rapinaa ja junan jyskytystä. Ateriasta puuttui kuitenkin tuoksu, jos jostain täytyy jotain sanoa. Taitavaa, sujuvaa, tavoiteltavaa tekstiä. Näkee että olet nähnyt vaivaa, oikolukenut ja kirjoittanut uusiksi. Puolitähteä pois koska huippukohta tuntui lopulta varsinaiselta deus ex machinalta. Ei muuta kuin ranteet vetreiksi ja lisää tekstiä. :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Järjestys 
TuijaK
November 16, 2016
Report this comment
Olen pahoillani, että uutena täällä en tiedä, miten vastata arvosteluun, koska tuosta "vastaa arvosteluun" kohdasta ei tapahtunut mitään?? Vastaan siis tässä kommenttiosuudessa. Kiitos ensinnäkin paljon!! Ihanaa saada palautetta. Tuo "ateriasta puuttui tuoksu" jäi vaivaamaan? Mitähän se tarkoittaa? Tuo on totta, että olen oikolukenut ja korjaillut, mutta siltikin tekstiin jäi kaksi kirjoitusvirhettä. Sorii... Täytyi käydä vielä selvittämässä tuo "deus ex machina". Miksi se tuntui sinusta siltä? Kirjoitin tarinan lähes autenttisesti niin kuin se tapahtui ja loppukin oli oikeastaan just niin kuin se oli. Tarina on muuten tosi, hiukan vain dramatisoitu.:)
In reply to an earlier comment
Poketopi
November 16, 2016
Report this comment
Tuoksu puuttui ateriasta, kommenttiini. Lehden rapinan ja junan jyskytys ovat vallitsevia ääniä liittyen lehtiin ja juniin, ne olit hienosti havainnollistanut. Ruokaan, ruokailuun ja ateriointiin liittyy taas vahvasti myös tuoksu joten ajattelin jotain kehittävää huomiota tuoda esille. Deus ex machina on termi joka liitetään tarinaan kun loppuratkaisu on lukijasta epätyydyttävä tai epäuskottava. Tässä tapauksessa se johtui varmaankin, tai mielestäni siitä että et tuonut tarinaa takaisin päivällispöytään.
In reply to an earlier comment

November 16, 2016
Report this comment
Kiitos selvennyksestä! Niin, olisi ollut varmaan hyvä, jos olisin lopussa vielä palannut alun ruokahetkeen, se olisi sitonut tarinan kokoon. Ja sitä ruuan tuoksua tosiaan olisi voinut kuvailla, ehkä vähän turhan kiireesti lähdin siitä tilanteesta varsinaisen tarinan kimppuun. Otan vastaisuudessa huomioon nämä seikat. Mutta kiitos hyvästä ja opettavaisesta palautteesta. Pidän kovasti kirjoittamoisesta, runoja olen pääasiassa kirjoitellut ja blogityylistä tekstiä. Nämä novellit ovat olleet vain rattoisaa välipuuhastelua, mutta oikeastaan tykkään näistä niin paljon, että voisin useammankin tehdä. Tässä novellissa oli arkista kuvausta elämästä ja aika arkista tekstiäkin, mutta tuo Kissan päiviä - novelli puolestaan on fantasiatyyppinen ja paljon kuvailevampi tarina kissan elämästä kissan näkökulmasta. Hyppäsin siinä siis kissan nahkoihin. Se on traaginen tarina, jota on höystetty ripauksella romantiikkaa. Sekin perustuu tosielämään. Itse pidän siitä novellista ehkä enemmän kuin tästä.
3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS