Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuolema-novellihaaste: Poikia ja perhosia 2017-03-21 15:53:43 Ryövärintytär
Arvosana 
 
4.0
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    March 21, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Ehkä näitä kirjoitushaasteeseen osallistuvia tekstejä ei ole tarkoitus edes arvostella, koska meistä jokainen on varmaan kirjoittanut omansa lähinnä kirjoittamisen ilosta, ei niinkään hioakseen tekstistä virheetöntä. Laitan tähän kuitenkin jonkinlaisen arvostelun, koska mielestäni olet ansainnut kauniista tekstistä palautteen.

Tunteellisuudesta annan nuo neljä tähteä, vaikka tarkemmin arvioituna tähdiksi olisi tullut 3 ja puoli, koska teksti oli paikoitellen sen verran ontuvaa, että siitä olisin ottanut yhden tähden pois, ja juonen ennalta-arvattavuudesta puoli tähteä. Tämä ei kuitenkaan ole arvostelussani pääasia. Varsinainen palaute tulee tässä:

Minua tällaiset tarinat koskettavat aina. Tavallaan ne ovat fiktionakin totta, koska vastaavanlaisia tapahtumia ja niiden vanavedessä seuraavaa syyllisyyttä on tämäkin maa pullollaan. Omassa perheessänikin on vähän vastaavanlainen tapaus. Tässä tarinassa on sama kohtalokas tapahtumasarja, samat syyt ja seuraamukset, ja se sama syyllisyys, jota asianosaiset kantavat mukanaan loppu elämänsä. Miten pienistä, spontaaneista päätöksistä voikaan olla kiinni kokonainen elämä! Osasit kuvata taitavasti niitä pieniä asioita, jotka saavat meidät toimimaan tietyllä inhimillisellä, mutta toisinaan niin kohtalokkaalla tavalla, ja onnistuit välittämään lukijalle suurta surua kauniisti ja herkällä otteella. Kiitos siis paljon tästä pysäyttävästä ja tunteita herättävästä tarinasta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Vääpeli Y.
March 24, 2017
Report this comment
Kiitos! Kyllä, näitä tapauksia on valitettavan monia, eikä ole aivan tuulesta temmattu aihe, valitettavasti. Tekstin kirjoitin ihan yhdeltä istumalta puolessa tunnissa vailla sen suurempaa tarkistamista, ihan kirjoittamisen ilosta ja haasteen tekemisestä.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS