Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Pientä asiaa 2018-02-01 13:37:44 TarraLeguaani
Arvosana 
 
0.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 01, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei, Sonjuliini. Täällä on erikseen keskusteluosio, mihin voi aloittaa keskusteluja, ja omaan profiiliisi voit kirjoittaa, että pidät lyhyesti kirjoittamisesti. Mielestäni tämän voisi siis poistaa täältä itse novellien joukosta.

Kirjoitat todella lyhyitä pätkiä, vaikka sama tarina jatkuu. Kirjoitat selvästi suoraan tänne, etkä välissä omalle koneellesi. Älä tee niin.

Kirjoita omalle koneelle jollekin tekstinkäsittelyohjelmalle, esim. Wordille. Tallenna se, kun olet kirjoittanut sillä kertaa tarpeeksi. Jatka myöhemmin samaa tekstiä. Jatka tekstiä aina sinne koneelle tallentamallesi pohjalle. Kun teksti on valmis, lue se läpi ja muokkaa tarpeen mukaan. Tarkista kirjoitusvirheet. Jätä teksti hautumaan vähintään viikoksi tai kahdeksi, eli älä lue sitä, vaan anna vain olla. Sitten tarpeeksi pitkän ajan jälkeen mene tallentamaasi tekstiin, lue se ajatuksella ja mieti tarvitseeko sille vielä tehdä muokkauksia. Vasta sen jälkeen kopioi teksti ja siirrä se tänne julkaistavaksi.

Kirjailijat muokkaavat tekstiään todella monia kertoja, vaikka kyseessä olisikin vain pieni tekstinpätkä tai novelli (= lyhyt kirjoitelma, ei kirjan mittainen). Tällöin tekstityyli ja sen sisältö on oikeasti harkittua ja kirjoitusvirheetkin suurimmaksi osaksi löydetty, ennen kuin joku arvostelija täällä huomauttaa niistä ja keskeneräisestä kirjoittamisestasi.

Ei myöskään ole reilua "tukkia" koko sivustoa tosi lyhyillä tekstipätkillä, jotka kaikki ovat samaa tarinaa samalta kirjoittajalta. Samat säännöt pätevät kaikkiin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS