Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
Saarella Hot
 
Saarella 2018-02-09 20:05:43 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 09, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Katto on vuotanut yhden nurkan tummaksi." Hieno!

Toisin kuin Ryövärintytär, minä haluan pilkut oikeille paikoille, ja tekstissäsi ne melkein niissä olivatkin. Teksti oli kielellisesti hyvää ja oikein kirjoitettua.

Tyylisi on hyvä ja miellyttävä, mutta muutama osa ei sopinut porukkaan. "Niin paljon kuin noista peniksiltä näyttävistä ja sähköllä käyvistä epeleistä pidänkin, en halua aukoa ovea hampaillani." Tässä lauseparissa ei oikeastaan ole järkeä, hattivateista pitäminen ei liity suoraan ovien aukaisemiseen hampailla. Ja tosiaan tyyli ei sovi muuhun tekstiin. "Ehkä 50 kertaa 20 metriä." Tämä ei myöskään sovi. Jätä ennemmin mainitsematta koko tai esitä se esimerkein, kuten olet koko muun tekstin koostanut.

Saat tekstin hienosti alkuun, herätät lukijan mielenkiinnon, mutta jätät juonen kesken. Siinä kohtaa mielenkiinto lopahtaa ja tulee paha mieli. Ainoa koukku, minkä jätät, on se, että miten päähenkilö päätyi saarelle. Et anna asiasta mitään vinkkejä, joten koukun haka on todella pieni, siinä ei ole mitään tarttumakohtaa. Jos esität jonkinlaisen mysteerin, anna vihjeitä siitä, mihin päin lukijan ajatukset tulee johtaa. Jos olisit maininnut eilisestä kosteasta illasta tai tuntemattomasta ihmisestä, joka oli tunkeutunut päähenkilön kotiin tai viimeaikaisista muistikatkoksista, olisit antanut raja-aidat, minkä sisällä lukija alkaa pohtia vaihtoehtoja. Jos vaihtoehtoja on aivan liikaa, eli suuntamerkkejä ei ole annettu, ei kukaan jaksa alkaa pohtimaan, mikä se niistä miljoonasta voisi olla. Ihminen kaipaa suuntaa antavaa karttaa aina, vaikka se olisi todella pieni tai epätarkka.

Siisti teksti muutoin! Näitä muutamaa kohtaa lukuunottamatta minulla on todella vähän huomautettavaa :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS