Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Mysteerisyys 2024-02-16 09:59:58 Arska
Arvosana 
 
4.0
Arska Arvostellut: Arska    February 16, 2024
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aivan mielenkiintoinen kirjoitus mysteeristä.
Mysteerihän on todella monitahoinen asia, joka parhaimmillaan todella nostattaa kiinnostuksen ja uteliaisuuden käsittämättömäksi koetun asian suhteen. Voi toisinaan myös aiheuttaa pelkoa tuntemattoman ja uhkaksi koetun seikan suhteen.

Mutta yhtä kaikki mysteerit todella kiehtovat ihmisiä ja ovat aina kiehtoneet. Uteliaisuus näitä ymmärryksen yli käyviä ilmiöitä kohtaan on vienyt kehitystä eteenpäin. Mysteerin ratkaiseminen on monesti myös näkökulmia avartava ja uudeleen ajatusmalleja suuntaava seikka.

Kirjoittaja käsittelee aihetta laajasti ja hieman joissakin kohdissa jo poikkeaa itse aiheen ulkopuolelle, mutta sekin tapahtuu kiinnostavala ja ajatuksia nostattavalla tavalla. Esim. tuo korttipelin värisuora ja sen vertaaminen ns. tyhjään käteen. Värisuorahan ei ole mysteeri, vaan tilastollisesti harvinainen sattuma. Pelissä sen arvostus on merkittävä, toisin kuin tuo mainittu "tyhjä käsi". Jos kuitenkin tuo tyhjä käsi, jonka todennäköisyys siis on samaa luokkaa värisuoran kanssa, olisi säännöissä merkitty ( siis juuri nuo mainitut kortit) Jokerikädeksi, joka on värisuoraakin vahvempi, niin asetelma kääntyisi aivan toiseksi.

Mutta hyvä kirjoitus mysteereistä ja samalla myös ajatusleikeistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS