Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

Pelko Hot

"Se tulee", kuiskaus kulki pimeässä. "Se, se on haavoittumaton". Ahdistus jota tässä olisi voinut tuntea, se pelko. Tuntematon haavoittumaton mies ajoi meitä takaa. Siihen ei miekat eikä jouset toimineet.
Vaikeaa se oli, mutta jonkin takia en pelännyt. Toisin kuin kaikki muut. Tunsin, että kaikki olisi voinut olla hyvin. No eihän se ollut mut niin tunsin.
Olimme vanhassa kaivoksessa jumissa. Tämän, olennon kansa nauttimassa laatu-aikaa. Noh ehkä yritimme kuitenkin selvitä eikä istuskella ja puhua päivän kuulumisia. "Pieni kiillon tyyppine valon pilkahdus näky tuolt jatketaan"! yksi ystävistäni huusi. Se, se ei osoittautunut viisaaksi. Hirviö löysi meidät kun huutelimme. Yksi meistä jäi jälkeen. Ja luoja varjelkoon mitä hänelle olisi voinut tapahtua. Meidän ryhmässämme oli ollut 7 kun tullimme sisään nyt miehistöä on tippunut melkein kuin juoppoja laivasta.
Poruukassa on enää 5 jäljellä. Onneksi meillä on kuitenkin mukana viellä maagi. Toisinaan lääkäri koulutuksellinen, mutta kuitenkin on onnistunut viivytyksissä ja harhautuksissa loitsujensa kanssa. Ilman häntä olisimme kaikki kuolleita. Varmasti.
Löysimme paikan mihin pysähtyä. Meillä oli piillopaikka että valoa vähän. Se oli harvinaista näissä luolissa. Valo siis. Pelko oli nousemassa muilla. Minulla taas piittaamattomuus hengestäni. En halunnut parannusta kun minä haavoituin olin valmis kuolemaan aikani oli tullut. Ei minulla mitään muutenkaan ollut. Meidän typerä lääkärimme kuitenkin tuli ja loihti minut ehjäksi. Vaan sisältä aina rikki kun olet niin mikäs elämälläkään on väliä. Se itsetuhoisuus antoi kuitenkin jopa toivon selviytymisestä mitä muilla ei ollut. "Hei tarvitstkos sää apua"? yksi ystävistäni kysyi hiljaa. Seisoin nurkassa yksin en kaivannut muita minua ei nähty. Minua ei haluttu. Olin vaan siellä. Ystävälleni kuitenkin vastasin:
"Otan vain tässä etäisyyteni muista".
"Okei", hän sanoi siihen pettyneen kuulosena.
Miksi tulisin mukaan jos pelastaisin heidät he kiittäisivät ja jättäisivät minut taas. Niinpä kutsuin hänet hiljaa tänne. Miten kysyisit. Loin sen. Hän oli ainoa oikea ystäväni joka halusi juoda taikajuomaani. Suunnitelma oli ohjata ja tappaa nämä elämiä pilaavat mulkut.
Muut olivat nyt poissa. Ohjastin heidät ulos käynnille, että pääsisin nopeammin pois kun olin valmis. Olimme voittaneet. Olimme tehneet kaiken minkä voimme. Ja voitimme. Voitimme nämä "korkeammat" kusipäät he luulivat olevansa kylän johtajia pelon takia, mutta vain pelko voi johtaa itsensä suoraan tuhoon.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Pelko 2017-01-15 12:12:05 Arska
Arvosana 
 
2.0
Arska Arvostellut: Arska    January 15, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Myönnetävä on se että, teksti on hyvin haastava arvioitavaksi.

Aivan alkusanoista nousi mieleeni Stephen Kingin romaani SE. Aihevalinnassa lienee jotain tuohon teokseen soveltuvaksi liittyvää.

Tässä on selvästi pyritty kauhutarinan tyyppiseen kertomukseen, johon on pientä pehmennystä haettu huumorista. Kokonaisuuteen toivoisin selkeämpää ilmaisua, jolloin aiheesta saisi varmasti enemmän irti. Juoni on jotenkin katkonainen ja poukkoilee aivan yllättäviin suuntiin. Arvostelun kaksi tähteä tulee aihevalinnasta, ja kerronnasta esiin nousevista hetkittäisistä kuvauksellisista oivalluksista. Kirjoittajalta löytyy mielikuvituksellisuutta, joka toki tarvitsee vielä huolellisempaa keskittymistä ilmaisuun välittyäkseen kerronnan kautta lukijoille. Nyt kerronta on liian epäselvää, ja jättää lukijalle sekavan lukukokemuksen.

Kirjoittajalta tuntuisi löytyvän ilmaisukykyä, joten lisää kirjoittamista ja huolellisempaa keskittymistä kirjalliseen ilmaisuun, niin hyvää tulee.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS