Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Aamun kaste 2015-03-17 21:51:43 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 17, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavasti kerrottu tarina. Hyviä kuvailuja ja dialogi on uskottavaa. Teini-iän romantiikan tuskan muistelen olleen juuri tällaista... :) Juonellisesti tarina ei ehkä ihan ole sujuva. Se mikä siinä minua häiritsi oli varsin vahva viittaus homoseksuaalisuuteen. Aluksi oletin, että tarina kertookin saman sukupuolten välisestä rakkaudesta, mutta se olikin vain jonkinlainen sivujuonne tarinassa, koska lopussa päähenkilö kuitenkin osoittaa mieltymyksen merkkejä tyttöön. Tämä ei kuitenkaan ole erityisen suuri ongelma ja sinänsä asiaa on luontevaa käsitellä tällaisessa tekstissä, mutta ehkä tuon osuuden voisi miettiä uudelleen niin, ettei se niin vahvasti johda lukijaa harhaan.

Kirjoituksellisesti tässä oli sitten hieman enemmän haasteita. Tämä teksti olisi hyvä oikolukea muutamaan kertaan. Ainakin yhdyssanat kannattaa kerrata läpi, jonkin verran oli oikeinkirjoituksen kanssa haastetta ja muutamassa kohtaa oli jäänyt laittamatta iso alkukirjain lauseen alkuun. Tässä pari poimintaa...
- yö-mekko -> po. yömekko
- kukka kimppu -> po. kukkakimppu
- esim. -> esimerkiksi (kaunokirjallisessa tekstissä ei yleensä käytetä lyhenteitä)
- "Hän ei nuoreksi mieheksi, ole kovinkaan huono kertomaan ihmisille kuinka vitussa tulisi opettajia kunnioittaa ja kohdella." Olet tässä lauseessa käyttänyt sanaa "vitussa". Se ei oikein sovi tähän kohtaan, koska kyse on kertojan osuudesta. Tekstissä käytetään ns. kaikkitietävää kertojaa, joka kertoo tarinan, mutta tämän lauseen kohdalla vittu -sana rikkoo kertojan tyylin ja siksi se ei siihen oikein sovi. Tekstin lopussa käytät samaa sanaa,"Fia ei vittu, mitä multa on mennyt ohi...". Tähän yhteyteen se sopii, koska tämä lause ei ole kertojan kertomaa, vaan nyt päästään päähenkilön ajatuksen sisälle.

Jonkin verran siis vielä hiomista tämä kaipaa...

Kokonaisuutena hyvä tarina! Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS