Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Lohikäärmepuu 2015-08-03 10:10:40 E.
Arvosana 
 
2.5
Arvostellut: E.    August 03, 2015

Serpentiini? Vappuserpentiinistä tulee koominen viritys lukukokemukseen, kun tarkoituksena on ehkä enemmänkin toisenlainen, vakavampi ja dramaattinen vaikutelma?

Runo on hyvin rytmitetty ja jäsennetty. Kuolema, anteeksianto ja muutkin vakavat aiheet onnistuvat yleensä paremmin vähemmän melodramaattisella otteella. Monet kuvistasi ovat kuluneita, kellojen soiminen, valkoiset rannat, kaikki loppuu aikanaan, ajan hämärä, kohtaamme viimein jne: - tällaiset ilmaukset pitäisi kyetä tunnistamaan ja käyttää tuoreita ilmaisuja, joita myös on runossasi. Nukumme kuiskauksissa, maailmanpyörä sammuu ovat esimerkiksi hyviä, tuoreita ilmaisuja. Karsi ilmaisusta mahtipontisuutta, siitä tulee hyvin helposti hassunkurinen vaikutelma lukijalle.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Banshee
August 03, 2015
Report this comment
Tarkoitus ei oikeastaan ollut olla erityisen omaperäinen, vaan tutkia rytmitystä ja asettelua, sujuvuutta, siirtymistä lauseesta toiseen.

Suuri serpentiini = käärme. (Serpent). Ei toki vappuserpentiini. Ajattelin, että otsikko ja käärme tekstissä toisivat riittävästi asiayhteyden esiin. Halusin testata tätä.
In reply to an earlier comment

August 03, 2015
Report this comment
Käärmeen kyllä voisi runossa rinnastaa serpentiiniin, jolloin henkilön käärmemäisyys olisi jonkinlainen feikki. Varmasti moni lukija tietää, että serpent on käärme englanniksi, mutta suomeksi serpentiini on serpentiini :)
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS