Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Laitoksen koulutettavana 2014-11-07 07:21:58 Jästipää
Arvosana 
 
4.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    November 07, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kiinnostava ja hyvä scifi tarinan alku. Pidin tästä kovasti. Tarina alkaa sopivan mystisesti, joka herättää lukijan kiinnostuksen. Miljöötä on osattu kuvata hyvin, kuten myös henkilöitä. Koska tässä on kyse selvästi otteesta jostain laajemmasta kokonaisuudesta paljon jää vielä selviämättä, mutta toivon, että joskus saan lukea jatkonkin. Kielen käyttö oli hyvää, joskin joitain oikeinkirjoitusjuttuja oli matkan varrella. Näistä Tarra onkin jo aika kattavasti kommentoinut. Silti haluan vielä itsekin kommentoida paria asiaa...

Tuo ja nuo sanan käyttö ihmisistä on varsin erikoista ja minuakin se häiritsi tekstissäsi. Ehkä tarkoitus on ollut tavoitella erilaista tyyliä kirjoituksessa, mutta olisin sitä mieltä ettei se ihan toimi.

Toinen juttu oli tämä lause "Kyseinen naikkonen sanoi vienosti hymyillen ja tarjosi kättään tytölle." Tässä tekstissä käytetään ns. kaikki tietävää kertojaa, jonka näkökulmasta tarina kerrotaan. Naikkosen käyttäminen poikkeaa tyylillisesti merkittävästi muusta tekstistä ja antaa kuvan, että kertoja syrjii naisia, koska naikkonen sanalla on naista halventava sävy. Koska kertoja tässä tekstissä ei muutoin ole kuvattu tällaiseksi, tämä niin sanotusti hyppää lukijan silmille. Ainakin minulla teki niin. Ehkä tässä oli tarkoitus välttää nainen sanan toistamista, joten siinä tapauksessa keksisin jonkin muun synonyymin tai käyttäisin pronominia.

Kaiken kaikkiaan mielestäni erinomaista scifiä ja jään odottamaan jatkoa tälle... :) Kiitoksia!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS