Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Pimeän aika (1. Luku) 2018-10-24 14:48:36 Sabe
Arvosana 
 
2.5
Sabe Arvostellut: Sabe    October 24, 2018
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei!

Ihan hyvä alku oli, mutta valitettavasti siinä on kyllä aika paljon virheitä. Johdanto-osuus on kokonaan ihan turha: tarina ilmenee kyllä ihan itse kirjoituksesta, ei sitä tarvitse erikseen kertoa. Suurin virheesi on yksilauseiset virkkeet, ja pilkkujen määrän koko tekstissä voisi varmaan laksea yhden käden sormilla. Lyhyet, yhden lauseen virkkeet tekevät tekstistä tosi tönkön ja töksähtelevän, joten koeta sen sijaan yhdistellä virkkeitä yhdeksi pilkuilla. Sinulla on jopa niin lyhyitä virkkeitä, että kolmestakin virkkeestä saisi yhden kolmilauseisen virkkeen, mutta älä kuitenkaan ylikäytä näitäkään, jolloin tekstiä tulisi hätäisen kuuloinen ja liian nopeatempoinen.

Esimerkki: "Aamu sarastaa prinssi Joakimin valtakunnassa. Valtakunta sijaitsee maassa nimeltä Arelandia. Arelandia sijaitsee Maata muistuttavalla planeetalla."
Korjaa: "Aamu sarastaa prinssi Joakimin valtakunnassa, joka sijaitsee Arelandia-nimisessä maassa, Maata muistuttavalla planeetalla."

Esimerkki: "Prinssi näkee unta vanhemmistaan. He kuolevat hänen unessaan."
Korjaa: "Prinssi näkee vanhemmistaan unta, jossa he kuolevat."

Näitä saisi tehdä lähes joka ikiselle virkkeelle tekstissä, joten käy se huolellisesti uusiksi läpi. Lyhyitä yhden lauseen virkkeitä voi käyttää tietyissä tilanteissa tehokeinoina, mutta hyvin pitkälti saisit kyllä yhdistää tarinasi kaikki virkkeet yllä mainitulla tavalla.

Vältä myös toistamasta samoja asioita ja yhdistele kertomaan kaikki oleellinen samassa virkkeessä. Esim: "Hän nukkuu yksin linnansa makuukamarissa. Hän kuorsaa sikeässä unessa." --> "Hän kuorsaa sikeässä unessa yksin linnansa makuukamarissa." Kaikki ymmärtävät, että kuorsaava nukkuu, ei sitä tarvitse mainita erikseen.

Mutta älä ota tästä itseesi - sinussa on potentiaalia. Kirjoittamista vain pitää harjoitella niin, kuin mitä tahansa muutakin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
boxo
October 31, 2018
Report this comment
Joo kävin tuossa huvikseen läpi tämän kirjoittajan kaikki jutut.Siis en nyt helevetti niitä lukenut,( kuka jaksais). Paljon on hän saanut palautetta, mutta yhteenkään...siis ei YHTEENKÄÄN ole hän vastannut tai kommentoinut. Antaa siis jonkinlaisen aika selvän viestin tämän kirjoittajan motiivista. Varsinkin kun ottaa huomioon, että alusta asti hänen tekeleensä ovat olleet täynnä samoja virheitä. Vaan hän ei välitä opetella/ kehittyä ollenkaan....Siispä TÄYSIN turhaa hänelle enään palautetta antaa..kirjoitelkoot mitä lystää..ei niitä ainakaan meikäläinen enään yhtään riviä lue.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS