Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ekat kisat ovella 2012-12-30 20:41:29 Stargazer
Arvosana 
 
3.0
Stargazer Arvostellut: Stargazer    December 30, 2012
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tarinaasi oli mukava lukea, ja kuten edellisessä kommentissa jo mainittiinkin, löytyy siitä paljon erittäin hienoja kuvailuja. Erinomaista kikkailua sanoilla, muttei kuitenkaan liiaksi käytetynä, jotteivät ne varasta koko ideaa tarinalta ja muuta sitä vain koristelluksi paketiksi.

Joiltain osin tarinaasi olisin kaivannut tekstiin enemmän soljuvuutta. Dialogi ei aivan tuntunut toimivalta, ja siitä jäi jonkinasteinen luonnollisuuden puuttumisen maku (elokuvaohjaajan erilainen puhetapa tosin oli hyvä keino personoida puhuja, ja oli mielestäni onnistunut tehokeino). Pienellä hiomisella tarinassa olevat jutustelut saa kyllä kulkemaan paremmin. Kerronnan kieli tarvitsee vähän vielä viilaa, jotta se kulkisi niin, että siihen ei kiinnittäisi huomiota ja tarina itsessään voisi ottaa paremmin vallan.

Mutta mitä sitten itse tarinaan tulee, niin se oli täynnä pieniä hauskoja yksityiskohtia joista todella nautin. Ehkä parhaimpana elokuvaohjaajan ilmeiden kuvailu ja niiden tulkitseminen. Erittäin onnistuneesti kirjoitettu. Muutenkin erilaisten tunnetilojen maalailu sujuu sinulta kuin luonnostaan, joka on erittäin haastava alue kirjoittamisessa. Näillä keinoin henkilöihin saadaan tarvittavaa syvyyttä, jotta he jaksavat kiinnostaa ja heihin voisi samaistua.

Itsekin jäin tarinan lopulta kaipaamaan jotakin lisää, kuten edellinenkin kommentoija, mutta toimi se noinkin. Ilmaan jäin sopivasti hippunen arvoituksellisuutta roikkumaan, eikä selitelty puhki sitä mitä päähenkilölle tapahtui. Saa lukija jäädä mielessään pohtimaan tapahtumaa, eikä tarina ole ohi kun sen on saanut luettua, vaan se jää vielä hetkeksi mieleen elämään.

Vaikka tässä annoinkin kritiikkiä, ei se tarkoita sitä, että novellisi olisi huonosti kirjoitettu. Mielestäni se oli hyvä kuvaelma uimahyppyjen opettelusta ja maailman menosta altaan äärellä. Siinä oli paljon loistavia aineksia ja sen kaltaista taituruutta, jota ei jokaisen kirjoittajan näpeistä irtoa. Ja kritiikkihän on kirjoittajan yksi opettaja, kuten olen itsekin sanut monet kerrat huomata.

Kiitos lukukokemuksesta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS