Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Paksun pandan salaisuus: luku 2
QR-Code dieser Seite

Paksun pandan salaisuus: luku 2 Hot

2

Heikki marssi eteenpäin. Hän oli käynyt matkan varrella kaupassa ja ottanut mukaansa paripulloa vodkaa pysyäkseen virkeänä.
Hetken käveltyään Heikki saapui kerrostalon luokse.
Heikki kaivoi avaimensa esiin ja käveli sisälle kerrostaloon. Hän laskeutui hissillä alas kellariin ja hetken etsittyään löysi oven jossa oli hänen kotinsa osoite.
Heikki avasi oven ja astui sisälle huoneeseen. Heikki painoi valot päälle ja askartelu pöydät sekä työkalut tulivat esiin.
Heikki oli aina ollut taitava käsitöissä mutta nyt hänen taitonsa testattaisiin.
Heikki etsi tarvikkeet hyllyistä joita oli huoneen reunoilla. Hän etsi puhelimestaan kuvan ja alkoi työskennellä. Kuva esitti karvaista paksua pandaa.
Vajaan neljänkymmenen minuutin päästä Heikki huokaisi tyytyväisenä hän vertasi työnsä tulosta kuvaan. Panda katsoi häntä yhtä elävänä kuin kuvasta.
Heikki avasi karvan piilottaman vetoketjun ja astui sisälle Ouluun. Puku oli hyvin kevyt. Silmät Heikki oli tehnyt aineesta jonka läpi tämä näki sisäpuolelta.
Heikki oli ottanut pullot sisälle pukuun voidakseen juoda lisää mikäli hänelle tulisi jano.
Seuraavaksi Heikki etsi käteensä surffilautansa ja käveli ulos kerrostalosta.
Heikki juoksi kauppatorille.
Lokit istuskelivat tyhjien kojujen päällä katsellen häntä.
Heikki heitti lautansa veteen ja hyppäsi veteen sen perässä. Vesi oli kylmää mutta juomansa viina määrän ansiosta Heikki pysyi humalassa.
Heikki ui surffilaudan luo aseuttui makuulle sen päälle ja lähti uimaan pimeässä kaukana siintävää saarta kohti.
Uituaan lähes puolituntia Heikki alkoi hymyillä sillä hän oli enää vajaan parinkymmen metrin päässä saaresta.
Heikki oli tehnyt puvun materiaaleista joita vesi ei saanut kaatumaan jonka takia Heikki ei ollut uponnut vedenalle.
Juuri kun Heikki saapumassa rannalle hän tunsi jonkin laskeutuvan selkänsä päälle.
Heikki kirosi ja huitaisi toisella kädellään selkänsä päällä olevaa oliota.
Lokki pyrähti ilmaan ja Heikin kääntyessä ympäri suuauki huutamaan sille lokki tiputti suussaan olleen kalan suoraan Heikin suuhun.
Heikki yski ja sylkäisi kalan suustaan.
Heikki saapui pian rannalle ja nappasi pienessä kojussa olevan kartan.
Heikki lähti tallustelemaan kohti pandojen aitausta.
Saavuttuaan perille Heikki etsi silmiinsä pandan jota esitti. Heikki tiirikoi auki aitauksen portin ja astui sisälle lasin peittämään suureen aitaukseen.
Karvainen panda istui hänen edessään välinpitämättömänä.
Heikki otti pullon esiin työntäen sen suuaukkonsa ulos ja joi.
Silloin Heikki huomasi pandan katselevan ja vei pullon tämän suulle.
"Ai haluatko sinäkin?" Heikki kysyi antaen pandan juoda.
Sitten Heikki tönäisi pandaa joka lähti hoippumaan ulos aitauksessa. Heikki paiskasi oven kiinni sen perässä ja asettui maahan nukkumaan.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Paksun pandan salaisuus: luku 2 2018-03-10 16:01:20 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 10, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minun oli vaikea pysyä juonen perässä. Ne pilkut puuttuvat edelleen. Kirjoitusvirheitä on rutkasti.
Kummastuksia oli paljon:
- kaupasta ei taida saada vodkaa?
- onko mihinkään kerrostalon oveen kirjoitettu osoitetta?
- "kuva esitti karvaista paksua pandaa" -> onko olemassa kaljua laihaa pandaa? Ei kannata kirjoittaa itsestäänselvyyksiä.
- aluksi Heikin käsityöstä ei saa mitään selvää, mutta hän kenties ompeli?
- astui sisälle Ouluun? Vai pukuun? Ja reippaassa puolessa tunnissa ei kyllä kukaan ompele pandapukua.
- mitä on materiaalit, joita vesi ei saa kaatumaan? Puhut tietty kastumisesta, mutta lukija menee hetkeksi sekaisin, että mitä tässä oikein lukee, ennen kuin tajuaa, että tässä on kirjoitusvirhe. Siinä kohtaa kuitenkin lukemisen sujuvuus on katkennut. Myöskään materiaalin kastumattomuus ei merkitse uppoamattomuutta, huomaa esim. sukelluspuvut.
- miten Heikin suuhun tippunut kala liittyy asiaan?
- miksi Heikki teki puvun ja meloi surffilaidalla Korkeasaareen? Miksi hän meni panda-aitaukseen ryyppäämään? Mahtaneeko Korkeasaaressa kuitenkin olla jotain turvallisuusvarmistuksia luvattomien vieraiden vuoksi ja eläinhäkkien lukkojen takia?

Teksti on kovin lyhyt. Minulle jäi lähes saman verran kysymyksiä listaani kuin sinulla koko toiseen lukuun tekstiä. Eli yhdistä mieluummin luvut, eihän kirjoissakaan ole näin lyhyitä lukuja. Tämä sopii ihan hyvin aiempaan lukuun suoraan perään.

Prologi oli lupaava, ja nyt on edetty jo pandojen luokse, vielä ei kuitenkaan ole tullut ilmi tätä salaperäistä pientä ja painavaa pakettia. Nyt panda kuitenkin luultavasti pääsee karkuun aitauksestaan, joten seikkailu kenties on alkamassa? Heikin osuus juonessa on kuitenkin todella epärealistinen ja hämmentävän outo, että ehkä oikoisin vähän näitä irrationaalisia mutkia ja tekisin uskottavammaksi hänen osuutensa. En tietty tiedä vielä koko juonta, mutta tässä vaiheessa tuntuu siltä, että kirjoitat tekstin suoraan tänne pohjaan sen hetkisten ajatustesi pohjalta. Sellainen menettelytapa harvoin johtaa hyvään lopputulokseen. Kehotankin kirjoittamaan omalle koneelle koko tekstin valmiiksi, tarkistamaan, tarkistamaan, jättämään hautumaan ja sitten vähintään kerran vielä tarkistamaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Paksun pandan salaisuus: luku 2 2018-03-10 14:14:31 iBOB
Arvosana 
 
2.0
iBOB Arvostellut: iBOB    March 10, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tarina saa aika omaperäisen, hieman jopa oudohkon käänteen. Yhtä asiaa vieroksun tässä. Ihminen joka on niin kännissä, että saa moisen kuningasidean naamioitua pandaksi ja mennä häkkiin oikeiden villieläinten kanssa ja vieläpä yrittää tarjota eläimelle viinaa, ei kyllä ole siinä kunnossa että pystyisi uimaan puoltaa tuntia edes surffilaudan kanssa. Väittäisin että ison pandapuvun kanssa laudalla pysyminen tuottaisi vaikeuksia ihan selväpäisellekin kaverille. Mielenkiintoinen tämä pandayllätysidea silti on, en olisi osannut odottaa, mutta oudohkolta se hieman vaikuttaa. Sitten tarinan ulkoasusta:
Älä turhaan säästele hän-pronominia. Paikoin Heikin nimeä hoetaan niin paljon, että se alkaa vilistä silmissä. Sitten taas siitä julkaisua edeltävän tarkistamisen merkityksestä ja aivopierulauseista: "Heikki avasi karvan piilottaman vetoketjun ja astui sisälle Ouluun". Siis Ouluun? Miten näin pääsi käymään?

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS