Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Paksun pandan salaisuus: luku 2 2018-03-10 16:01:20 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 10, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minun oli vaikea pysyä juonen perässä. Ne pilkut puuttuvat edelleen. Kirjoitusvirheitä on rutkasti.
Kummastuksia oli paljon:
- kaupasta ei taida saada vodkaa?
- onko mihinkään kerrostalon oveen kirjoitettu osoitetta?
- "kuva esitti karvaista paksua pandaa" -> onko olemassa kaljua laihaa pandaa? Ei kannata kirjoittaa itsestäänselvyyksiä.
- aluksi Heikin käsityöstä ei saa mitään selvää, mutta hän kenties ompeli?
- astui sisälle Ouluun? Vai pukuun? Ja reippaassa puolessa tunnissa ei kyllä kukaan ompele pandapukua.
- mitä on materiaalit, joita vesi ei saa kaatumaan? Puhut tietty kastumisesta, mutta lukija menee hetkeksi sekaisin, että mitä tässä oikein lukee, ennen kuin tajuaa, että tässä on kirjoitusvirhe. Siinä kohtaa kuitenkin lukemisen sujuvuus on katkennut. Myöskään materiaalin kastumattomuus ei merkitse uppoamattomuutta, huomaa esim. sukelluspuvut.
- miten Heikin suuhun tippunut kala liittyy asiaan?
- miksi Heikki teki puvun ja meloi surffilaidalla Korkeasaareen? Miksi hän meni panda-aitaukseen ryyppäämään? Mahtaneeko Korkeasaaressa kuitenkin olla jotain turvallisuusvarmistuksia luvattomien vieraiden vuoksi ja eläinhäkkien lukkojen takia?

Teksti on kovin lyhyt. Minulle jäi lähes saman verran kysymyksiä listaani kuin sinulla koko toiseen lukuun tekstiä. Eli yhdistä mieluummin luvut, eihän kirjoissakaan ole näin lyhyitä lukuja. Tämä sopii ihan hyvin aiempaan lukuun suoraan perään.

Prologi oli lupaava, ja nyt on edetty jo pandojen luokse, vielä ei kuitenkaan ole tullut ilmi tätä salaperäistä pientä ja painavaa pakettia. Nyt panda kuitenkin luultavasti pääsee karkuun aitauksestaan, joten seikkailu kenties on alkamassa? Heikin osuus juonessa on kuitenkin todella epärealistinen ja hämmentävän outo, että ehkä oikoisin vähän näitä irrationaalisia mutkia ja tekisin uskottavammaksi hänen osuutensa. En tietty tiedä vielä koko juonta, mutta tässä vaiheessa tuntuu siltä, että kirjoitat tekstin suoraan tänne pohjaan sen hetkisten ajatustesi pohjalta. Sellainen menettelytapa harvoin johtaa hyvään lopputulokseen. Kehotankin kirjoittamaan omalle koneelle koko tekstin valmiiksi, tarkistamaan, tarkistamaan, jättämään hautumaan ja sitten vähintään kerran vielä tarkistamaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS