Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

MuistivihkoPyökkisellä kirjoituspöydällä oli papereita sikin sokin. Papereiden keskeltä pilkotti pronssinen, 30-vuoden mittavasta ja menestyksekkäästä urasta lahjaksi saatu nimikyltti. Kylttiin oli kaiverrettu nimi Tapani Metso. Nimen alla pienemmin kirjaimin: Rikoskomissaario.

Pöydän vastaisella seinällä oli kiinni kymmenittäin valokuvia ruumiiden löytöpaikasta, renkaanjäljistä mutaisella metsäautotiellä, sekä kartta, johon oli ympyröity lähialueen lammet ja järvet. Valokuvat kehysti kuolinsyyntutkijan kolmea raporttia. Raporteista ilmeni, että kukin kolmesta nuoresta miehestä oli menehtynyt liki identtisesti. Ruumiista löytyneiden jälkien perusteella, patologi tohtori Marjatta Virta oli ollut varma, että jokainen uhri oli surmattu hukuttamalla. Raporteissa myös luki, että uhrien keuhkoista oli löytynyt vettä, joka kuului veden bakteerikannan perusteella rehevöityneeseen järveen tai lampeen. Tästä johtuen, ruumiit oli kuljetettu syrjäiselle metsätielle ja haudattu tien viereiselle niitylle mitä todennäköisemmin vasta surmaamisen jälkeen. Kahden ruumiin vatsalaukusta oli löydetty siemennestettä, sekä kolmannen, mikä oli verrattaen erikoista, virtsaa.

Erika Metso laski pöydälle isänsä muistivihkon, joka oli otsikoitu numerolla 23. Numero viittasi isänsä tutkimukseen, joka oli järjestyksessään 23. hänen urallaan henkirikososaston tutkijana. Vihko piti sisällään epämääräisiä muistiinpanoja niiltä kahdenvuoden ajalta, jolloin hän oli tutkinut kolmea murhamysteeriä. Muistiinpanojen päivämääristä ilmeni, että ensimmäinen ruumis oli löydetty kesäkuussa 2015, toinen ja kolmas saman vuoden syyskuussa. Viimeisen ja sitä edellisen muistiinpanojen välillä aikaa oli kulunut liki vuosi. Viimeisin merkintä oli kirjoitettu kuukaisi sitten 01.05.2017. Se oli tekstattu muista poiketen epäselvällä, kuin kiireesti rustatulla käsialalla:

"Vihje!!! Tapaaminen puistossa ti 10.05 klo. 20.00"

Erika nappasi kahvikuppinsa ja asteli ikkunan eteen. Isänsä kotitoimiston Ikkunasta oli näkymä Kollijärven satamaan, jonka venepaikat olivat jo täynnä, vaikka kesä antoi vielä odottaa itseään. Aamuaurinko oli noussut ja valaisi nyt satamakahvilan terassin, jossa muutama kaupunkilainen nautti aamukahvejaan.

Erika pyyhki kyyneleet poskiltaan ja mietti, olisiko isänsä itsemurhan syy meneillään oleva tutkimus, ja oliko se sittenkään edes itsemurha. Hän ei tiennyt kenet isänsä oli tavannut puistossa ja liittyikö tämä isänsä kuolemaan, mutta hän lupasi, että ottaa siitä selvää.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Muistivihko 2018-04-21 14:31:19 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    April 21, 2018
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Toooooodella lupaavaa, ihan kirjoituskyvyiltä ja juonelta. Hyvä!

- "30-vuoden" -> 30 vuoden
- "Rikoskomissaario" -> rikoskomisario
- "patologi tohtori" -> patologi

Todella hienoa, että olet osannut ottaa mukaan uskottavan ja nerokkaan vihjeen bakteerikannasta, joka kertoo rehevöityneestä vesialueesta. Sitten taas vatsalaukusta löytynyt virtsa (ja siemenneste) ei ehkä olekaan enää niin uskottavaa, koska jos uhri on hukkunut, on myös vatsalaukussa vettä, mikä on joko huuhtonut sisältöä ulos tai ainakin laimentanut virtsaa niin valtavasti, ettei sitä enää erota.

Vihjaat selkeästi, että itsemurha onkin murha, mikä on tapahtunut tuon tapaamisen aikana. Ehkä vihjaat vähänkin liian selkeästi. Tässä kohtaa esittäisin vielä puoltavia kommentteja sen suhteen, että se saattaa ihan oikeasti olla itsemurha, jottei lukija näe polkua liian suorana. Kannattaa ylläpitää mysteeriä.

Vähän on kyllä lyhyt alku, pyydän, ettet laita liian lyhyissä pätkissä jatkuvaa tarinaa tänne, vaan mieluusti vähän pidempi teksti kerralla.

Olet selkeäsanainen ja tekstiä on helppo seurata. Hyvää työtä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Muistivihko 2018-04-09 11:35:45 iBOB
Arvosana 
 
2.0
iBOB Arvostellut: iBOB    April 09, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Aika lyhyt, mutta näin alkuasetelman luomisessa se on ihan ok. Mielnkiintoinen mysteeri tuo, että hukutetut uhrit löytyivät haudattuina maahan. Kenties tämän olisi voinut rakentaa niinkin, että tuo kuolinsyy tulee yllättävänä myöhemmässä vaiheessa. Jään odottamaan jatkoa, sillä tämä jättää huutavia kysymyksiä. Viimeiset lauseet menisivät mielestäni kielellisesti sujuvammin jotenkin tähän tapaan:
.... ja mietti, oliko hänen isänsä itsemurhan syy....edes itsemurha. Hän ei tiennyt, kenet tämä oli tavannut puistossa ja liittyikö kyseinen henkilö tämän kuolemaan, ....

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS