Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Yksi sininen kesä
QR-Code dieser Seite

Yksi sininen kesä Hot

Prologi:
Se päivä oli kesä. Istuin puiston keinussa ja katselin taivasta. Se oli kauniin sininen ja jotenkin haikea. Suljin hetkeksi silmäni ja kuuntelin hiljaisuutta. Järvenpäässä on harvoja paikkoja jossa olisi täysin hiljaista, joten tästä hetkestä piti ottaa kaikki irti. Yhtäkkinen tuulenpuuska sivelee kasvojani ja raotan silmiäni hieman. Huomaan että puiston keskellä seisoo poika. Hän on sulkenut silmänsä ja kohottanut kasvonsa kohti taivasta. En ollut kuullut, että hän olisi tullut puistoon. Jokin pojassa kuitenkin kiinnittää huomioni. Ehkä se on tuulessa liehuva ruskea tukka, tai sitten hymy joka on hyvin seesteinen. Ehkä hänen vaatteensa tai hänestä tulviva rento olemus. En ole koskaan nähnyt häntä aiemmin, ja Järvenpää on kyllä suhteellisen pieni kaupunki. Sitten hän avaa silmänsä. Yhtä siniset kuin yläpuolella oleva kesä taivas, ja niin kauniit että unohdan hengittää hetkeksi. Poika kääntää katseensa minuun ja punastun, kun tajuan että olen tuijottanut häntä pitkän aikaa. Hän hymyilee minulle ja sitten lähtee kävelemään pois päin. Jään tuijottamaan hänen jälkeensä. Näin tapasin ensimmäistä kertaa tämän kummallisen, hiljaisen ja taivaansinisilmäisen pojan.

Ylläpidon palaute

 
Yksi sininen kesä 2015-03-13 09:34:32 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 13, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Juicyca!

Onpa mehuinen nimimerkki! :D

Kirjotat hyvin! Otankin tuossa kantaa tuohon preesensissä kirjoittamiseen, mutta se toimii. En tiedä montaa preesensissä kirjoittavaa kirjailijaa, Bo Carpelanin romaani Lapsuus on itseasiassa ainoa, joka tulee mieleen.

Nillitän aina aloituksesta.
"Se päivä oli kesä.". Oliko se päivä todella koko kesä? Enpä usko.
Ajatukseni: "Se päivä oli kesäinen.".

Jossa -sana vaatii eteensä pilkun, jos se erottaa lauseet toisistaan.

Aloitat imperfektissä, mutta muutat preesensiin tuulenpuuskan sivelystä. Oliko tähän jokin hyvä syy? Mielestäni se tuntui omituiselta.

"...ja sitten lähtee...".
Mielestäni tuo sitten - sana kuuluu lähinnä ala-asteen ainekirjoitukseen :D Lisäksi se on tarpeeton sana tuossa.

Lyhyt prologi, mutta hyvää kuvailua ja mielikuvien maalailua, johon on helppo samaistua. Tämä luo ajatuksia, että kuinka heidän tiensä vielä kohtaavatkaan :D Hyvä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Yksi sininen kesä 2015-03-19 17:50:13 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 19, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kovin on lyhyt, mutta palautetta selvästikin tahdot, koska olet tekstin tänne laittanut.

"kesä taivas" -> yhdyssana.

Ei mitenkään erikoinen, kaipaan tähän lisää jotain omanlaatuista, jotain mitä sanottavaa sinulla on. Teksti on helppolukuista, käytät pisteitä ja pilkkuja sopivissa kohdissa. Tyyli on siisti. Kuvailu on hyvää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Yksi sininen kesä 2015-03-09 19:36:55 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 09, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavaa, että päätit julkaista täällä tekstisi. Olit otsikoinut tämän prologiksi eli oletan, että tämä on alku jollekin isommalle kokonaisuudelle. Tästä syystä juonta on hieman vaikea arvioida, koska tässä on vain kohtaus tytön ja pojan kohtaamisesta. Tästä syystä en sen enempää kommentoi juonta. Kirjoitat hyvin, sillä osaat kuvata hienosti tunnelmaa ja henkilöitä, vaikka teksti on näinkin lyhyt. Lukija pääsee hienosti mukaan tilanteeseen ja voi aistia tytön tunteet kyseisessä tilanteessa. Osaat hyvin kuljettaa tarinaa ja käyttää kuvailevaa kieltä. Kirjoitat paljon lyhyesti. Kirjoitus- ja kielioppivirheitä tekstissä on jonkin verran, joten oikoluku ei olisi pahitteeksi. Aikamuodot kannattaa tarkistaa, sillä nyt tekstissä on mennyt välillä preesens ja imperfekti sekaisin. Kannattaa käyttää vain jompaa kumpaa, suosittelen imperfektiä, koska silloin teksti on helpommin käsiteltävissä ja välttää monta kieliopillista virhettä... :) Preesens on ainakin itselle haastavampi kirjoittajana kuin imperfekti.

Mukava lyhyt tunnelmakuvaus! Kiitoksia! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS