Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
QR-Code dieser Seite

se tunne Hot

Muistan joskus vieläkin sen tunteen miten katsottiin toisiamme kesken koulu tuntien. Välituntisin yhteistä kivaa pidettiin, myöhemmin tajusin että olisi ollut parempi ettei oltais tehty mitään ei oltais pidetty käsist kii, ei oltas suudeltu, ei oltas juteltu eikä mitään muutakaan. Viimeinen puhelu oli se kaikkein pahin se joka yritti sulkea sut pois mun elämästä. Muistan kun sanoit puhelimessa minulle kaiken mitä tehtiin olevan yksipuolista. Itkin puhelun jälkeen ja joskus vieläkin itken kun muistan nuo sanat ja sen miten tanssit meidän ns. Vanhojen tansseissa/lopputansseissa exäsi ksnssa. Se tekee kipeää näin jälkeenpäin ajatellen olisi ollut parempi ettei oltais tehty mitää.

Ylläpidon palaute

 
se tunne 2015-06-11 15:20:44 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka ksana97!

Lyhyt, joskin tunteita herättävä raapale :D

Tähän ei ehkä niin tule keskityttyä, sillä tuo yksi kappale on erinomaisen lyhyt.
Käytät puhekielen ilmaisuja, kuten käsist ja oltas. Mietin sen tarpeellisuutta, sillä vaikka se onkin tuollaista luonteikasta, niin kenties kirjakieli olisi hitusen tunteellisempaa.
Esimerkki:
"...ettei oltais tehty mitään ei oltais pidetty käsist kii, ei oltas suudeltu, ei oltas juteltu eikä mitään muutakaan.".
Ajatukseni:
"...ettei oltaisi tehty mitään. Ei oltaisi pidelty toisiamme kädestä kävellessä, ei oltaisi suudeltu lämpimästi kätesi hellästi niskassani, ei oltaisi keskusteltu myöhään aamulle eikä oltaisi tehty mitään muutakaan.".
Lisäsin noihin hieman muutakin, kuin pelkästään kieliasun, sillä pienet jutut lisäävät mielikuvia, kuten käsi hellästi niskassa jne.

Pilkuista ei sen enempää, kuin että voisit lukaista http://www.nettikirjoittaja.blogspot.fi/2015/01/kirjoittaminen-pilkut.html
Sinullahan ei ole pilkkuja juuri missään...eli ei missään :D

Voisit koettaa kirjoittaa jotain pidempää, sillä Sinussa on tarinan kertojan vikaa :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
se tunne 2015-06-07 19:10:16 Jästipää
Arvosana 
 
2.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    June 07, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen pitkälti samaa mieltä Taruhin kanssa. Tämä on todella lyhyt teksti, jossa on kohtuullisen paljon kirjoituksellisia haasteita. Erityisesti pilkkusäännöt kannattaa kerrata, mutta muitakin korjauksen paikkoja on. Kaunokirjallisessa tekstissä ei käytetä lyhenteitä ja kenoviivat eivät tällaiseen tekstiin myöskään kuulu.

Koskettava ajatus tässä on taustalla. Rakkauden tuskaa, riipaiseva menetetty rakkaus. Sellainen varmasti vetoaa suomalaiseen lukijakuntaan. Aihe on tärkeä ja koskettava. Juonellisesti tämä ei kuitenkaan oikein lähde lentoon. Tämä on pikemminkin tilitys tunteista, kuin varsinaisesti novelli. Rakenteellisesti tämä ehkä lähinnä kuuluisi mielipide -kategoriaan?

En ikävä kyllä voi antaa tälle enempää pisteitä, tässä on novellin näkökulmasta katsoen niin paljon haasteita. Tunnelma ja tunne tästä kyllä välittyy, sanoma koskettaa lukijaa aivan varmasti...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
se tunne 2015-06-03 08:12:31 Taruh
Arvosana 
 
2.0
Taruh Arvostellut: Taruh    June 03, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi ksana97!

Lyhyenpuoleinen novelli. Raapaleesta tämä kyllä käy, joten ei siinä mitään.

Kun luin tekstisi läpi, se hujahti valitettavasti ns. "toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos". Tähän ei oikein pysty luomaan mitään tarttumapintaa. Teksti herätti sellaisen mielikuvan, että päähenkilö juttelee tarinan sydämen valitulleen - kirjoitustyyli kun on melko lailla puhetyylinen, joka ei siis ole huono juttu. Tämä toimisi vain paremmin ääneen luettuna.

Jos tekstin tarkoitus oli olla raapale, niin sitten seuraava vinkki ei päde siihen, koska raapaleessahan on ideana pitää tekstin sanamäärä sadassa. Mielestäni tarina muuttuisi heti sujuvammaksi ja koskettavammaksi, jos kertoisit siitä simppelisti enemmän. Kuvailua ja tunteita mukaan! Esim. mitä kaksikko tarkalleen ottaen yleensä teki välituntisin, miten ja milloin suhde kehittyi suutelemiseen asti, mitä päähenkilön ihastus tunsi häntä kohtaan ja miksi hän päätyi ratkaisuunsa, miten se satutti päähenkilöä, miksi ja miten päähenkilön rakastettu palasi takaisin exänsä kanssa kimppaan, mitä tunteita se herättää päähenkilössä, missä nämä kaikki tapahtuvat jne.

Kirjoitusvirheitä tässä on jonkin verran, että muista kiinnittää huomiota jatkossa myös siihen. Pilkkusäännöissä on itsellänikin petrattavaa, mutta kannustan sinuakin tarkistamaan niitä. Esim. sivulauseet erotetaan päälauseesta pilkulla. Alistuskonjuktioiden ("että", "jotta", "koska", "kun", "jos", "vaikka", "kuin", "kunnes", "ellei" ja "jollei"), jotka aloittavat aina sivulauseen, eteen tulee aina pilkku (jos ne tulevat heti päälauseen jälkeen).
Kun kirjoitat kaunokirjallista tekstiä, pyri käyttämään kirjakieltä.

Tarinan lauseista sen verran vielä, että tee niistä yksinkertaisempia ja selkeämpiä. Esim.
"Muistan kun sanoit puhelimessa minulle kaiken mitä tehtiin olevan yksipuolista" -> "Muistan, kun puhuimme puhelimessa. Kerroit kaikesta siitä, mitä olimme tehneet. Sanoit, että se oli yksipuolista".

Muuten tarina on kyllä realistinen ja tunteikkaasti ilmaistu. Joudun ikävä kyllä rokottamaan pisteitä pois tekstin epäselvän kirjoitusasun takia, joka hankaloittaa lukemista. :(

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS