Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Vaaleanpunaista unta
QR-Code dieser Seite

Vaaleanpunaista unta Hot

Todella hiljaista huminaa kaikuu korvissani. Välillä se kovenee ja hetkessä vaimenee. Jossain vaiheessa se katoaa täysin ja vajoan uniin. Unissa ääni on pehmeä, kutsuva, se ohjaa minut kujaa pitkin vasemmalle. Kujalla on vaaleanpunaisia ruusun terälehtiä siellä täällä, keräilen niitä käsiini yksitellen. Lasken niiden määrän, niitä on tasan sata, kaunis luku. Poimin viimeisen terälehden käteeni ja ne muuttuvat seppeleeksi. Haluaisin pukea seppeleen päähäni, mutta jokin kieltää minua tekemästä niin. -Ei vielä, kuulen kuiskattavan. En ole yksin, suojelusenkelini puhuu minulle. Hän on kaunis, kauniimpi kuin kukaan. Pujotan seppeleen hänen kaulaansa ja hän hymyilee minulle irrottamatta otetta kädestäni. Hän suojaa minua parhaansa mukaan elämäni loppuun asti. Olen saanut onneksi todella ihanan ja taitavan suojelusenkelin, ilman hänen apuaan tuskin näkisin tätäkään unta.

Kujan päässä on vaaleanpunainen pieni ovi, kävelen suojelusenkelini kanssa sen luo. Kuulen kuinka linnut laulavat tuttua sävelmää, olen kuullut sen ennenkin. Sävelmä on hyvin iloinen, täynnä voimaa, lupaus tulevasta onnesta. Hymy huulillani koputan oveen, ovi avautuu ja minut pyydetään sisään. Astun tanssisaliin ja joku tarrautuu kädestäni. Tanssin pyörteissä mekkoni ei olekaan enää se sama vanha repaleinen kesämekko, se on saanut pituutta, loistoa ja kauneutta omakseen. Hiukseni hulmuavat olkapäideni yllä, ne kihartuvat kuin itsestään. - Onko tämä taikaa? kysyin pariltani ja hän nyökkää. Kyseessä on taikuri, joka osoittaa minulle kattokruunua. Kuulen pientä kilinää, samassa kattokruunusta laskeutuu alas helmikaulakoru. Pujotan sen kaulaani ja tunnen oloni mahtavaksi. Osaan tanssia jokaisen tanssin tahdissa ja parit vaihtuvat tiuhaan. Suojelusenkelini tanssii muiden enkeleiden kanssa. Erotan suojelusenkelini hänen kaulassaan olevasta seppeleestä. Hän on niin iloinen pyörähdellen muiden enkeleiden keskellä. Kuitenkin on aika antaa tanssin mennä, kävelen kohti ovea. Mekko sulaa päältäni pois, se valuu nesteenä lattialle. Hiukseni suoristuvat, helmikaulakoru hajoaa tomuksi. Olen taas oma itseni, tarraudun jälleen suojelusenkelini käteen ja kävelimme ulos.

Kun saavumme ulos, siellä alkaa sataa vaaleanpunaista vettä. - Kaunista, totean ja suljen silmäni. Vesi värjää hiukseni täydellisen vaaleanpunaiseksi, mutta väri ei kuitenkaan tahraa vaatteita. Päätän jatkaa polkua eteenpäin, nyt edessäni on suklaapaloja. Seuraan niitä, syön niitä. En osaa kieltäytyä edes unissa suklaasta, luulisi, että siellä edes osaisin sanoa ei. Suklaa loppuu kesken matkan, sen tilalle ilmestyy pirtelöä. Joku tietää, miten minut saa perille asti johdateltua. Juon pirtelöä innoissani ja saavun pienen talon luo. Talo on hyvin tuttu, lämmin, kotoisa. Kosketan sen pintaa, se on viileä ja hyvin sileä. Päätän astua ovesta sisään, suojelusenkelini sallii sen minulle. Ovi on tehty suklaasta, mutten kehtaa syödä sitä. Olisi todella ilkeää jättää joku ilman suojaa, turvaa, ilman syötävän herkullista ovea. Astuessani sisälle taloon vaatteeni muuttuvat jälleen. Päälleni leijailee kevyt kesämekko, jossa on kukkia. Kukat ovat punaisia ja liiloja, ne ovat sekaisin valkoisessa mekossa. Ne tanssivat kuin liekit, ne leijailevat kuin siemenet tuulessa, kuin hiekkamyrsky aavikolla. Mekossa olevat kukat rauhoittuvat hetken kuluttua, jolloin on hiusteni vuoro. Hiukseni kieppuvat ja kääntyvät asettuen muodostelmaan pääni päälle. Kampaus muistuttaa tiaraa ja kiharat laskeutuvat poskiani pitkin.

Olen tyytyväinen ulkonäkööni. Juuri kun olen astumassa askeleen eteenpäin, suojelusenkelini kysyy: - Oletko valmis tapaamaan elämäsi rakkauden?
Nyökkään ja kosketan edessä olevaa poikaa. Hän kääntyy ja hymyilee. En ole koskaan nähnyt ketään paremman näköistä: tumman ruskeat lyhyet hiukset, kastanjanruskeat silmät, valloittava hymy, niin ystävällinen katse, lämmin syli, jossa olisin turvassa maailman loppuun asti. Me halaamme ja kun avaan silmäni, olemme kahden suuressa kartanossa. En halua päästää pojasta irti, tuolloin tiedän, ettei minut tarvitsekaan. Minä määrään tätä unta. Poika ei irroita myöskään otettaan, me seisomme vain siinä. Kuulen hiljaista musiikkia, se saa oloni rauhalliseksi, hitaaksi. Aika ei kulu, aika on paikoillaan. Kellot lentävät pois, me emme enää vanhene, me vain olemme. Ei tarvitse enää huolehtia kiireistä, koska niitä ei ole. Pienet keijut heittävät kimalletta ympärillemme ja katsomme toisiamme silmiin. Suljen silmäni ja raotan hieman huuliani. Poika kumartuu minua kohti ja juuri kun huulemme ovat kohtaamassa...
-Teidän olisi aika poistua junasta!

Säpsähdän hereille täydellisestä unestani. Konduktööri seisoi vierelläni ja osoitti ovea. - Me olemme nyt perillä, ulos unikeko. Kerään tavarani ylähyllyltä ja viereiseltä istuimelta. Kännykkä, lompakko ja laukku. Kaikki mitä matkaani tarvitsen. Kävelen ovea kohti ja käännyn vasemmalle. Silloin näen, elämäni rakkaus seisoo asemalla odottamassa minua. Hänen ruskeat silmänsä loistavat ja hän alkaa hymyillä. Suupieleni nousevat ylös ja alan juosta. Poika juoksee minua kohden ja kun kohtaamme, halaamme. Halaamme niin pitkään, että juna ehti jatkaa matkaansa. Hiukseni hulmuavat tuulessa ja pojan syli on lämmin. Tuolloin poika kuiskaa minulle: - Viedään loppuun se, mikä jäi unessa kesken.
Hän ottaa niskasta hellästi kiinni ja toinen käsi lepää alaselällä. Nyt suljen silmäni uudelleen ja tunnen, kuinka lämpimät huulet ovat omiani vasten. Samalla parhain olo koskaan lävistää vartaloni päästä varpaisiin, tunnen kuinka poika hymyilee huuliani vasten. Minäkin hymyilen ja annan hetken viedä. Luulen, että se on parhainta niin.

Ylläpidon palaute

 
Vaaleanpunaista unta 2015-06-11 15:39:33 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka DDkarkki!

Kiva tarina! Mukavaa unimaailman maalailua ja sopivaa sekoilua, mutta kuitenkin vakavassa hengessä.

Kirjoitat preesensissä. Se on melko harvinaista, mutta ei tavatonta.

Alku on aina todella tärkeä!
"Todella hiljaista huminaa kaikuu korvissani.".
Ajatukseni:
"Hiljaista humina kaikuu korvissani.".
Eli vältä turhia sanoja, kuten todella. Miten hiljainen eroaa todella hiljaisesta?
Lyhyitä yksinkertaisia lauseita, joissa kerrot vain sen, mikä on pakko kertoa.

Sanavalinnat:
"-Ei vielä, kuulen kuiskattavan.".
Ajatukseni:
"-Ei vielä, kuulen kuiskauksen.".

Mieti ilmaisuja, eli älä tyydy siihen, mitä saat ensin paperille.
"Kun saavumme ulos, siellä alkaa sataa vaaleanpunaista vettä.".
Ajatukseni:
"Kun saavumme ulos, alkaa vaaleanpunainen sade.".

Miksi kaksoispisteet?
"En ole koskaan nähnyt ketään paremman näköistä: tumman ruskeat lyhyet hiukset, kastanjanruskeat silmät, valloittava hymy, niin ystävällinen katse, lämmin syli, jossa olisin turvassa maailman loppuun asti.".
Ajatukseni:
"Tumman ruskeat lyhyet hiukset, kastanjanruskeat silmät, valloittava hymy, niin ystävällinen katse, lämmin syli, jossa olisin turvassa maailman loppuun asti. En ole ikinä nähnyt kauniimpaa.".

Karsi turha pois.
"Kaikki mitä matkaani tarvitsen.". Mielestäni tuo on turha. Tarina ei kärsi, vaikka se olisikin poissa.

Todella hyvä loppu!!! Mahtavaa!

Vältä turhaa. Tarinankerronan ja yllättävät käänteet osaat! :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Vaaleanpunaista unta 2015-06-07 19:20:25 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    June 07, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava ja lämminhenkinen sekä ehdottomasti romanttinen tarina. Kieliopillisesti ja kirjoituksellisesti hyvää tasoa, vain joitain yksittäisiä juttuja huomasin, ei mitään pahoja. Ehkä oikoluku kannattaisi vielä kuitenkin tehdä tälle.

Idea oli minusta tässä hyvä. Sellaisen muutoksen tekisin, että en paljastaisi tarinaa uneksi ennen kuin vasta siinä kohtaa, kun konduktööri herättää tarinan kertojan junassa. Sitten periaatteesta olen hieman vaaleanpunaisuuden kliseisyyttä vastaan romanttisissa tarinoissa, mutta tämä on tietenkin makuasia... :)

Yhden lauseen poimin:
"En osaa kieltäytyä edes unissa suklaasta, luulisi, että siellä edes osaisin sanoa ei." -> jättäisi sivulauseen pois, koska nyt tavallaan se toistaa sen mikä jo päälauseessa sanotaan.

Kokonaisuutena kuitenkin ehyt kertomus, jossa juoni etenee hyvin, tunnelma välittyy lukijalle ja herättää tunteita. Kiitoksia!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS