Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Löydän sinut väkisin
QR-Code dieser Seite

Löydän sinut väkisin Hot

Oikaisen epäröivin askelin puiston poikki, ikään kuin kelluisin epätodellisessa ulottuvuudessa, mutta jalkani tottelevat. Pelkään, että ajatuskuplani näkyy ja jokainen vastaantulija tietää heti, mitä olen menossa tekemään. Annan auringon tarttua kasvoilleni ja keskityn hengittämään rauhallisesti, askelten tahtiin.
Tämä on asia, joka on väistämättä tehtävä, en voi ohittaa omaa elämääni, en voi hypätä tämän luvun yli vain siksi, että se on liian jännittävä. Elän tämän, elän tämän hetken ja muistan sen varmasti. Etten olisi elänyt, sitä en aio surra, sillä elämä on nyt.
On kirpeä alkukevät, aurinko on antanut vihjeen kuumasta päivästä ja niinpä lyhenevät hameet värittävät katukuvaa. Naiset luopuvat tuulipuvuistaan, miehet pitkistä hihoistaan. Ilmassa on odotusta uudesta kesästä ja näyteikkunat iskevät valmiita mielikuvia tarjoten pakoa todellisuudesta. Yritän ohittaa kaiken hengästymättä ja toivon etteivät kainaloni hikeentyisi. Kengät tuntuvat ahtailta ja hameenhelma ei pysy kohdallaan, ne seikat pitävät minut kiinni tässä hetkessä.
Livahdan näkymättömänä baarin ovesta sisään, korjaan pikaisesti jo valmiiksi täydellisen meikkini, lisään kiharoihin lakkaa ja hymyilen peilikuvalleni. Harjoittelen sopivaa ilmettä. Hullu nainen, helvetin hullu ja kaunis, jonka vatsanpohjassa perhoset liitelevät niin, että pyörryttää.
Valitsen sopivan paikan, josta pystyn helposti seuraamaan baarin tapahtumia. Olut maistuu kitkerältä, niin ensimmäinen aina, mutta jospa käsien tärinä ei näkyisi niin hyvin, kun pitelisin lasia molemmilla käsillä. Tiedän näyttäväni typerältä, eikä juoma niin tärkeä ole, mutta tarvitsen vähän rohkaisua. Toista en aio tilata. Langat täytyy pitää käsissä eikä sitä punaista saa missään nimessä kadottaa.
Olen melkein tunnin etuajassa ja mietin, että voisin vielä kadota ihmisvilinään, paeta paikalta kävelykadun imuun ja muuttua ohikulkijaksi, vielä ehtisin ennen kuin mitään sattuisi. Nojaan upottavan sohvan selkänojaan eikä siinä ole hyvä istua. Suljen silmäni hetkeksi ja torun itseäni, lähden sittenkin pois, mitään ei ole vielä tapahtunut, mitään ei ole sattunut. Ei sittenkään, jos vain muuttuisin näkymättömäksi ja katselisin salaa, kun odottamani seuralainen saapuisi. Lisään hajuvettä vielä yhden suihkauksen ja huokaan mietteissäni, olenkohan seonnut vai muuten vain paljastumassa hulluksi. Lisään huulipunaa ja vilkaisen puhelinta, se on äänetön.
Kadullakulkijoiden joukko harventuu vähitellen ja pian on helppo huomata, jos joku tuntomerkkeihin sopiva lähestyy. Ei ketään kiinnostavaa ainakaan, onneksi se ei ole tuo siilitukkainen. Mutta joku, jolla olisi nahkatakki ja lyhyet hiukset. Kolme tuntomerkkeihin sopivaa ehtii lipua ohi, kunnes neljäs astelee määrätietoisesti baaritiskille ja tilaa lonkeron jäillä.
Katselen sinua salaa, vaikutat kivalta, mutta heti tuntuu pieni kolahdus, ehkä tämä ei ole oikein. Hymyilet tarjoilijalle ja silmäilet baaria varovasti, kuin peläten kohtaavasi jonkun epämiellyttävän. Ehkä niin on käynyt aikaisemmin.
Koska baarissa on vain kourallinen ihmisiä, minut on helppo löytää, vaikka tuntomerkkinäni ovat ”mustat vaatteet”. Lisäksi olen hyvin laittautunut ja varmasti sen näköinen, että odotan jotakuta, ympärilläni oleva ilma väreilee kaikissa väreissä, et voi olla huomaamatta minua. Katseemme kohtaavat ja ymmärrät saman tien, mitä jännityksestä laajenneet silmäni kertovat. Olen ensi kertaa tapaamassa toista naista.

Ylläpidon palaute

 
Löydän sinut väkisin 2015-08-28 07:49:01 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 28, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Vuorenhelmi!

Mielenkiintoinen ajatusleikki! :D Kenties nimen olisi voinut valita sopivammaksi, mutta se on pikkujuttu.

Vertauksista.
"Oikaisen epäröivin askelin puiston poikki, ikään kuin kelluisin epätodellisessa ulottuvuudessa, mutta jalkani tottelevat.".
Minkälainen on epätodellinen ulottuvuus ja miten siellä voi kellua? Ehkä seuraavasti, tuntuu, kuin joku toinen käskisi minua vastusteluistani huolimatta, ja jalkani tottelevat.
Hieman samaan liittyen.
"On kirpeä alkukevät, aurinko on antanut vihjeen kuumasta päivästä ja niinpä lyhenevät hameet värittävät katukuvaa.".
Ajatukseni:
"On kirpeä alkukevät. Aurinko lämmittää mukavasti, ja lyhenevät hameet värittävät katukuvaa.".
Lisäsin myös pilkun ennen ja - sanaa, sillä lauseilla ei ole yhteistä jäsentä.

Kannattaa lukea kirjoittamansa itselleen ääneen, niin tietyt kankeudet kyllä huomaa. Jonkin verran häiritsi se, että taustat ja loppuratkaisu, eli se miten tuosta juttu eteni, puuttuivat.

Kiva mielikuva ja selkeää tekstiä! Hyvä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Löydän sinut väkisin 2015-08-26 20:48:50 peka
Arvosana 
 
3.0
peka Arvostellut: peka    August 26, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi.

Huomaan miettiväni seuraavaa. Minulle tuli varsin alussa tunne että nainen on menossa tapaamaan toista naista. Paljastat sen vasta lopussa mutta tunteeni vain vahvistui lukiessa ja lopun käänne ei yllättänyt. Mutta johtuiko se siitä että olit osannut hienovaraisesti tekstissä vihjailla lopputulemasta vai siitä että näitä lyhyitä tekstin pätkiä lukiessa on oppinut ennustamaan millä tavoin tekstit tapaavat päättyä? En osaa sanoa. Ja jos loppu ei yllätä, niin onko johtuuko se kliseestä vai mistä? Jätän pääteltäväksesi pidinkö lopusta vai en. :) HaHaa!

Kirjoitat kivaa tekstiä. Se ei jostain syystä tunnu tekstillä jota lukisin esimerkiksi kirjassa. En osaa sanoa miksi, mutta lukiessa tuli tunne kuin lukisi artikkelia aikakauslehdestä. Johtuuko se tekstin temposta vai mistä. Osaisinpa vastata itselleni.

Inhokkikohtani tekstissäsi oli toinen kappale.(Tämä on asia, joka on väistämättä tehtävä, ...) Se oli sitä ensilukemalla mutta myös toisella lukemalla, jolloin myös asiayhteyden näki eritavalla. Kirjoitat naisen motiivista tulevalle salaperäiselle teolleen. Mutta jotenkin valjusti. Toistelet elämää ja että nyt täytyy jotakin tehdä. Minusta tämä on tekstin epätyydyttävin anti ja motiivina tyhjä.

Toisessa kappaleessa on myös tekstisi eniteninhokkilauseeni: "Naiset luopuvat tuulipuvuistaan, miehet pitkistä hihoistaan." En osaa samaistua lauseeseen enkä yhdistää sitä kevääseen.

Pidän siitä miten olet kuvannut naisen hermostunutta odotusta. Se tarttui ainakin minuun. Mikä minusta ei onnistunut oli tuo tunnin hujahtaminen ravintolassa. Odottavan aika on pitkä ja jotenkin tuo tunti hujahti tekstissä lopulta aika nopeasti. Saattoihan se johtua tekstisi kepeästä luettavuudestakin.

Kiitos tekstistä. Olisin mieluusti lukenut tästä 500 sanaa pidemmän version ja erilaisen lopun.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS