Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Ihastusta vai ystävyyttä? (Osa pitempää kokonaisuutta)
QR-Code dieser Seite

Ihastusta vai ystävyyttä? (Osa pitempää kokonaisuutta) Hot

Tekstini on osa romaaniani, mutta koen, ettei teksti jollain tasolla toimi. Kaipaisin palautetta ja mielipiteitä, mikä tekstissäni mättää.

Päähenkilö on parikymppinen nuori nainen, joka on juuri päässyt kiinni työelämään. Hänen työkaverinaan on keski-ikää lähestyvä Anna.
Anna suhtautuu päähenkilöön äidillisellä lämmöllä, mutta päähenkilö on yllätyksekseen alkanut tuntea eroottisia tunteita Annaa kohtaan.

Päähenkilö on juuri edellisenä yönä nähnyt ensimmäistä kertaa eroottista unta Annasta ja häpeää ajatuksiaan. Päähenkilöä jännittää Annan kohtaaminen ja sen aiheuttamat ristiriitaiset tunteet.


***

Hermostus velloi sisälläni, kun istuin autossani aamuruuhkassa. Rämppäsin radiota kanavalta toiselle olematta tyytyväinen mihinkään, mitä sieltä oli tarjolla. Naputin tuskastuneena sormillani ratin nahkaista päällystä. Autojonon matelu ärsytti, mutta samalla pelkäsin päästä perille. Pääni tuntui isolta lasipallolta, jonka läpi oli mahdollista nähdä. Näky Annan paljaista rinnoista ja kutsuvista huulista oli tapetoituna lasipalloni pintaan. Kuvat eivät kadonneet, vaikka suljin silmäni. Vuoroin lehahtelin tulipunaiseksi mielikuvieni voimasta, vuoroin alavatsassani viipyi syviä kouraisuja. Parkkeerasin autoni ja avasin oven selälleen. Kevyt viilentävä tuulenvire hyväili kuumia kasvojani, suljin silmäni. Hengitin hetken syvään rauhoittuakseni, jonka jälkeen tempaisin autonavaimet pois virtalukosta. Lähdin kävelemään asfaltoidun pihan poikki kohti työpaikkani pääovia.

Astuin hämärään kahvihuoneeseen. Ikkunoiden sälekaihtimet olivat kiinni eikä huoneeseen oltu sytytetty valoja. Nurkan takana olevan jääkaapin ovi oli raollaan, joten huikkasin tervehdyksen ilmoille. Sydämeni kiipesi kurkkuuni, kun näin Annan nostavan päänsä jääkaapin oven takaa. Hän tervehti minua iloisesti, kuten hänellä oli tapana tehdä. Anna sulki jääkaapin oven tullen kokonaan näkyviin. Kurkkuani kuivasi. Seisoin hievahtamatta hänen edessään. En voinut estää katsettani harhailemasta hänen vartalollaan. Punakuvioinen tunika korosti kauniisti hänen rintojensa pyöreää muotoa ja naisellista lantiotaan. Hänen ruskeat hiuksensa oli letitetty ja ne lepäsivät oikealla olkapäällä. Kireälahkeiset housut imartelivat hänen hoikkia ja pitkiä sääriään. Annan suu kääntyi hymyyn katseeni alla. Oma suuni oli muuttunut rutikuivaksi ja huuleni olivat liimautuneet yhteen. Poskiani kuumotti, kun vastasin hiljaisuuden vallitessa Annan katseeseen. Säpsähdin, kun ovi kolahti takanani. Valot syttyivät ja ovensuusta kuului vilkasta puheen sorinaa. Yhtäkkiä kahvihuoneessa oli koolla koko kymmenen naisen työyhteisö. Käänsin katseeni takaisin kohti Annaa, mutta hän ei seissyt enää jääkaapin luona. Vilkaisin uudestaan ovensuulle ja näin Annan selkämyksen katoavan käytävään. Vein evääni jääkaapin perukoille ja lähdin kävelemään työhuonettani kohti.

Suljin työhuoneen oven perässäni. Vajosin lattialle polvilleni kasvot ovea kohti. Hautasin kasvoni käsiini, halusin kuolla siihen paikkaan. Olin tuijottanut Annaa sanaakaan sanomatta kuin vähä-älyinen. Olin täysin avoimesti antanut katseeni vaeltaa hänen rinnoillaan ja lantiollaan. Ei sellainen ollut mitenkään voinut jäädä Annalta huomaamatta. Riiputin päätäni kohti rintaani. Toivoin, että häpeämyrsky vielä joku päivä laantuisi sisälläni. Laantumisen sijaan se sai uutta pontta, kun ovi auetessaan kopsahti päälakeeni. Häpeä kirveli sisälläni. En uskaltanut edes katsoa, kuka ovella oli. Olin siitä hyvin varma katsomattakin.

- Ai kamala, anteeksi. En arvannut, että olit siinä, Anna sanoi ja livahti sisään ovenraosta. Ovi napsahti kiinni hänen perässään.
- Joo, en minä ihan aina tässä ole.
Olin tuskallisen tietoinen siitä, että olin lattialla kontillani ja kasvoni olivat käsiin haudattuna. En voinut olla kysymättä itseltäni, miksi minun piti olla näin nolo ihminen. Kasvojeni iho hehkui punaisempana kuin juopon nenä.
- Jaa, että Mekka on tuolla päin? Anna kysyi suupielet nykien ja nytkäytti päätään kohti suljettua ovea. Hän alkoi nauraa ääneen.
Nauru kumpusi sisältäni, häpeän rautakahleet hellittivät hieman puristustaan rintani ympärillä. Tartuin Annan tarjoamaan käteen ja annoin hänen auttaa minut takaisin jaloilleni.
- Ei, kun ihan vakavasti puhuen. Onko sinulla kaikki hyvin? Olit kovin hiljainen kahvihuoneessa.
- Kaikki on ihan hyvin, kiitos kysymästä. Nukuin vaan vähän levottomasti.
- Näitkö pahoja unia?
- Voi sen kai niinkin sanoa, vastasin ja katsoin Annaa silmiin.
Anna katsoi minua lempeä ilme kasvoillaan. Hän levitti kätensä halaukseen ja sanoi:
- Tulehan kultainen tänne, niin halitaan kaikki pahat unet pois.

Annan pehmeät rinnat painuivat omiani vasten. Hänen kätensä sivelivät selkääni lapaluistani alaselkääni asti. Käteni roikkuivat sivuillani ja kurkussani kuristi. Anna painoi poskensa poskeani vasten ja piteli minua lujasti, mutta hellästi lähellään. Hän keinutti minua ikuisuudelta tuntuvan ajan vartaloaan vasten. Syvällä sielussani järisi. Myrkylliset rakenteet rapistuivat ja romahtelivat Annan kosketuksesta. Vapisin kauttaaltaan. Hän otti askeleen taaksepäin ja piteli minua hartioista kiinni. Hän katsoi minua tavalla, jolla kukaan ei ollut koskaan minua katsonut.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ihastusta vai ystävyyttä? (Osa pitempää kokonaisuutta) 2016-07-18 07:47:18 NinnuHolm
Arvosana 
 
3.0
NinnuHolm Arvostellut: NinnuHolm    July 18, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Olen samoilla linjoilla Taruh:n kanssa. :)

Pidemmästä pätkästä olisi tosin ollut helpompi antaa kattavampi arviointi! Tekstiä on mukava lukea ja se pitää otteessaan, mutta minusta tuo nuoremman henkilön ahdistuminen yhdestä seksiunesta tuntuu liioitellulta (varsinkin jos tarina sijoittuu nykyaikaan). Keskittyisin ehkä itse ennemmin kuvaamaan vahvemmin vanhempaan naiseen heräävää kiinnostusta, jonka nuorempi henkilö on oivaltanut unen kautta, enkä niinkään tekisi tuosta unesta tuollaista maailmanlopun häpeän asiaa. Mietin myös, missä työpaikassa on juuri töihin päässeellä parikymppisellä oma työhuone? Se oli toinen seikka, joka ei jotenkin tuntunut uskottavalta, mutta varmasti jollain aloilla voi ollakin! :)
Annan hahmo oli esitetty kivasti ja herätti kiinnostuksen, että hahmosta olisi mielenkiintoista kuulla lisää! :)
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Ihastusta vai ystävyyttä? (Osa pitempää kokonaisuutta) 2016-07-16 22:20:47 Taruh
Arvosana 
 
3.5
Taruh Arvostellut: Taruh    July 17, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielestäni tekstistäsi löytyy paljon hyvää. Vaikka teksti onkin lyhyt niin tarinan henkilöillä on havaittavissa luonteensa ja kerronta on mukavan rauhallista. Oikeinkirjoitus toimii, samoin lauseetkin, jotka ovat selkeitä ja helppolukuisia.

Jäin lähinnä funtsimaan joidenkin kuvailujen tarpeellisuutta. Joissakin kohdissa on paikoin (näitä paikkoja ei tosin ollut paljoa) kenties hivenen epäolennaista/turhan arkista kuvailua, joka ehkä vähän jarruttaa lukukokemuksen tenhoa. Esim. koin tämän kohdan
"Kevyt viilentävä tuulenvire hyväili kuumia kasvojani, suljin silmäni. Hengitin hetken syvään rauhoittuakseni, jonka jälkeen tempaisin autonavaimet pois virtalukosta. Lähdin kävelemään asfaltoidun pihan poikki kohti työpaikkani pääovia."
vähän epäkiinnostavaksi kun tarinaa voisi mukaansatempaavammin jatkaa suoraan seuraavasta kappaleesta.

Hahmojen repliikit ovat luontevat ja uskottavat, mutta jos haluaa tarrata niillä lukijan mielenkiinnon, niin ne voisivat olla nasevampiakin. Sama pätee myös päähahmoihin vaikka vähän paha niitä nyt on lähteä tuon novellin pituuden perusteella arvioimaan...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS