Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Särkyvää kuin lasi
QR-Code dieser Seite

Särkyvää kuin lasi Hot

Makaan sängylläni. Puhelimeni pirisee, katson mitä se taas huutaa. Sain viesti, mtta viesti ei ole keneltä tahansa se on partio ystävältäni Villeltä. En ole jutellun Villen kanssa melkein koskaan kesä leirin jälkeen. Onhan hän minua yhden vuoden nuorempi. Katson viestin. Hän sanoin "moi" vastaan vain että "hei". Kuluu hetki ja saan uuden viestin Villeltä. Hän kysyy että "mitä sulle kuuluu mulle kuuluu ihan hyvää" vastaan että:"hyvää mitäs tässä vaan kotona oon" keskustelumme jatkuu melko samanlailla. Sitten Ville kysyy, että haluanko mennä totuutta ja tehtävää. Mietin, että eikö se ole vähän lapsellista. En kehtaa sanla sitä hänelle koska hän on sen yhden vuoden nuorempi. Vastaan sitten että "okei". Aluksi kysymykset ovat asiallisia sitten niistä muuttuu epä asiallisia. Menemme totuutta ja tehtävää ilta myöhään kunnes Ville ilmoittaa menevänsä nukkumaan. Sen jälkeen mietin hetken vielä onko tämä järkevää ja menen sitten nukkumaan. Aamulla lähetän Villelle "huomenta" menee tunti ja hän vastaa "päivää" juttu ei etene Ville vastaa aina kauhean myöhään. Menee muutama päivä ja sitten yhtenä päivänä hän kysyy minua ulos ja lähden. Nyt on kävelen häntä kohti, nään hänet puiston laidalla. Minua jänittää kamalasti. Olen puhe etäisyydellä Villestä. "moi" sanon varovasti. "ai heii" Ville vastaa pirteästi. Olin aivan rakastunut Villeen ja huomasin että hänkin minuun se oli aivan ihanaa. Ilta sujui hyvin ja nyt oli aika hyvästellä. "no kai tästä pitäs mennä" Ville sanoo. "nii ehkä" seisomme vastakkain. Katsoin Villen sinisiä silmiä ja vaaleita hiuksia. Astuin askeleen eteen päin ja suutelin tätä. Sitten otin askeleen taakse päin hieman nolona. Mutisin itsekseni jotain. Ville hymyili minulle ja sanoi heipat. Viikko kului enkä kuulut Villestä mitään. Sitten makasin jälleen sängylläni ja selasin instagramia. Sitten näin Vilen julkaisseen kuvan siinä oli hän ja joku tyttö he suutelivat. Minä aloin itkemään ja puhelimeni näyttöön tippui kyyneleitäni. Itkin pahan oloni pois. Seuraavan kerran näin Villen tytön kanssa ulkona ja kävelin hänen ohi vain hiljaa katsomatta häneen päin. Sen jälkeen sain viestin Villeltä joka meni näin: "sori ei sussa oikeesti ollu mitää vikaa en ollut vaa kiinostunu susta tai no olin mutta sit tuli tää mun nykynen tyttöystävä niin et sori" en edes jaksanut vastata hänelle mitään olin hetken saanut aitoa rakkautta mutta sitten se särkyi kuin lasi joka tippuu maahan. Nyt vain unohdan Villen, hänet, hänen hymyn, hänen siniset silmät ja vaaleat ihanat hiukset. Kyllä särkyneen lasin voi aina liimata, eikö vain?

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Särkyvää kuin lasi 2017-01-22 17:33:51 Vuorenhelmi
Arvosana 
 
2.0
Vuorenhelmi Arvostellut: Vuorenhelmi    January 22, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minä ajattelin tästä, että tämä on raakaversio tekstistäsi, jota aiot vielä työstää eteenpäin.

Jos alat kirjoittaa tätä uudelleen jäsentämällä tapahtumia ja lisäämällä kappalejakoja, huomaat eron varmasti itsekin, tällaisenaan tätä on hengästyttävä lukea. Myös edellä kommentoineen vinkit ovat hyviä. Kokeile, että kirjoitat yhden kohtauksen ja luet sen itsellesi ääneen. Sitten tee tarvittavia muutoksia ja viilausta, jos tuntuu siltä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Särkyvää kuin lasi 2017-01-07 16:25:01 Lorenzia
Arvosana 
 
2.5
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    January 07, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tekstistä päättelisin, että olet aika nuori kirjoittaja.

Oikeinkirjoitusta kannattaa harjoitella, tekstissä on ihan jonkin verran yhdyssanavirheitä ja muutenkin kirjoitusvirheitä. Myös aikamuoto vaihtuu kesken tekstin, alat kertoa tarinaa preesensissä (nykyhetkessä), mutta vaihdat jossain kohtaa imperfektiin. Kappalejako myös puuttuu. Se rytmittäisi tekstiä ja tekisi siitä helpommin luettavan.

Juonellisesti teksti olisi varmasti ihan hyvä, mutta nyt tapahtumat on lueteltu yhteen pötköön ja niin sanotusti tunnetasolla kiinnostavimmat hetket on kerronnassa hypätty yli. Tunteiden kuvailu samastuttaisi lukijan paremmin päähenkilön asemaan.

Kiitos tekstistäsi, harjoittelulla ja hiomisella siitä saa varmasti oikein hyvän :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS